”Roiskeläppiä”

Ostin nipun Atrian pikkupitsoja Prismasta. 67 centtiä/kappale. Ementaljuustoraastetta ja jalapeno-viipaleita päälle ja kun paistaa uunissa reunoiltaan rapeaksi, niin menettelevät ne. Mikrossa en pitsoja lämmitä, kun sillee ne jää jotenkin lössöiksi, vaan ehdottomasti uuniin.

Jaa käyttäen:


13 vastausta artikkeliin “”Roiskeläppiä””

  1. Niilo
    Ei siinä mitään vikaa, jos jostain ei tykkää, vaan se on makuasia.

    Terveellisistä ruuista minä en pidä puurosta, paitsi jos laittaa sekaan runsaasti mustikkakeittoa. Muuten en saa puuroa menemään alas.

    1. Tänäkin aamuna tein mikrossa kaurapuuron täysmaitoon. Ihan hyvää mielestäni, mutta se on makuasia.

      Riisipuuro on mielestäni suorastaan herkullista – taas täysmaitoon keitettynä ja hyvin haudutettuna. Keitän sitä yleensä kerralla 6 litran kattilallisen, syön ensin voin kera ja sitten mustikkakiisselin kera ja välillä taas voin kera.

  2. Itse olen pizzan ystävä, mutta en roiskeläppien vaan itse tehdyn.

    Pizza on tavallaan vahän sama asia kuin pyttipannu, sen voi valmistaa ns. tähteistä, eli täytteenä voi olla lähes mitä tahansa ja taikinapohjaan ei tarvita kuin jauhoja, hiivaa ja suolaa.

    Itse toki tykkään tehdä joko ruis tai ohra taikinapohjan.

  3. Ekologisuutta ajatellen; aito leivinuuni on erittäin hyvä lämmönlähde, ruokaa siellä voi tehdä hauduttamalla, ei roisku. Miksi ei antaisi esim aamupuuron valmistua yön aikana (kuten tuo Mika mainitsi). Uunipuurooni laitan aina hieman kurkumaa ja mustapippuria, antaa hienon värin ja makuvivahteen.
    Kotona tehty pitza on mielestäni piiras, johtuen juuri runsaista täytteistä.

Vastaa