Mielenkiintoinen asiantuntijalausunto tuulivoimamelusta.

Lausunto on jo vuodelta 2015:

https://www.ely-keskus.fi/documents/10191/8441490/Siponen_2015+Meluntorjuntap%C3%A4iv%C3%A4t+Denis+Siponen+VTT/8192088b-dd17-46d0-8898-5c5ca88b1ca2

 

 

Jaa käyttäen:


9 vastausta artikkeliin “Mielenkiintoinen asiantuntijalausunto tuulivoimamelusta.”

 1. Eli melu laskennallisesti ja todellisuudessa on kaksi ihan eri asiaa.
  Laskennallisesti melua ei ole, mittaamalla se kuitenkin on tosiasia.

 2. Tätä meluhuijausta on käytetty järjestelmällisesti ja myllyjen meluhäiriöt on koko ajan kiistetty jyrkästi.
  Lupia myllyihin on annettu tietämättä ja ymmärtämättä tosiasioita uskoen valmistajien perusteettomiin väitteisiin.
  Myllyille pitää asettaa minimissään ehdoton 2 km etäisyys asunnoista ja loma-asunnoista.

  1. Itse asiassa 3 kilometriä on ns. teollisuusluokan myllyille minimi etäisyys, mutta ikävä kyllä paikkaansapitämätön mallinnus on se minkä pohjalta lupia on jaettu.

 3. Mitä nyt olen
  Suomessa viime aikoina kierrellyt, niin ehdottomasti suurin meluhaitta on aiheutunut polttomoottorilaitteista, joista jotkut ovat kehitelleet välineitä harrastaakseen pahoinpitelyä ja kotirauhan häirintää paineaaltojen välityksellä.

  Pitäisi olla laki, että jokainen voisi takavarikoida tuollaisen pahoinpitelyyn valmistellun laitteen tai saisi aiheuttaa pahoinpitelijän turpaan paineaaltoja vaikkapa nyrkin välityksellä.

 4. Olen muutaman tuulivoimalasuunnitelman YVA:n lukenut. Suosittelen itse kullekin vaikka ihan uteliaisuudesta. Niistä myös näkee, mitä taajuusalueita on otettu huomioon. Ei liene isokaan yllätys, että erittäin matalien taajuuksien osalta sisältö on vähäistä.

  Ketään ei tunnu kiinnostavan se, että tuulivoimaloiden melusta merkittävä osa painottuu alueella 5-20 Hz – alueelle, joka on ihmisen elimistön ominaistaajuuksien aluetta ja jolla toimivat aivosähkökäyrästä (EEG) tutut aivojen alfa-aallot, beta-aallot jne. Mitä tapahtuu tai voi tapahtua, kun syntyy resonanssia? Asiaa on tutkittu olemattoman vähän.

Kommentoi