Pyttipannu illalliseksi jämistä

Karjalanpaistin jämät ja keitetyt siikliperunat viipaloituina pannulle, johon laitoin reilun kimpaleen voita. Lisäksi pilkoin pannulle keltaisen ja punaisen paprikan. Jääkaapista löytyi vielä muutama nakki ja pilkoin nekin joukkoon paistumaan. mausteeksi valkosipulirouhetta, niin kyllä tämä tekeleeni maistui.

10 vastausta artikkeliin “Pyttipannu illalliseksi jämistä”

  1. Taidat Timo olla raskasruokainen mies, päivällä karjalanpaistia ja iltapalaksi tuhti pyttipannu, no olihan siinä nuo paprikat mutta silti. Ei saattaisi terveysviranomainen kuten Puska kehua, saattaisi peljätellä terveysriskeillä.
    Et sitten kuitenkaan häräsilmiä lisukkeeksi paistanut niinkuin usein pyttipannun kera tapana on, ruotsalaiset aina liittävät etikkapunajuuren siivuja pyttipannuun ja mikäs siinä.

    1. No, mä en välitä terveysviranomaisten(-fasistien) kehoituksista.
      Mulla on se periaate, että se mikä maistuu minun suussa hyvältä, on minulle hyväksi.

  2. Timo, kuulostaa varsin herkulliselta sapuskalta, mutta ei se minun mielestäni kuulosta pyttipannulta. Toki jokainen saa käyttää sapuskoistaan mitä nimeä itse haluaa. Suomi on vapaa maa.

    Itsellänikin oli tänään kaksia ”jämiä” lounaaksi. Karjalanpaistia, jossa oli melkoisesti nestettä, lihaa ja sipulia jäljellä ja toisessa astiassa keitettyjä perunoita (kuorittuina keitettyjä – en harrasta kuorineen keitettyjä perunoita).

    Yhdistin ne kahdet ”jämät” yhdelle suurelle syvälle lautaselle – tosin piti hieman sitä erinomaista Karjalanpaistin lientä syödä sellaisenaankin kun kaikki ei mahtunut kukkuralautaselle.

    Sitten mikrossa kuumaksi ja sain loistavan annoksen ”lihakeittoa”. Sekin oli mielestäni hyvä ateria. Eikä ihan heti ollut nälkä.

    1. Pyydän anteeksi, annoin tahattomasti väärää tietoa. Se ”jämistä” tehty lihakeitto oli eilen. En ymmärrä miten minä näin sekosin. Tänään lounaaksi oli kaalikeitto.

      Sitäpaitsi kaali ei ollut normaali tiheä, pyöreä, keräkaali – vaan jotenkin kummallinen soikeahko, jossa oli paljon ilmaa sisällä. Miten jotkut kasvattavat tällaisia keräkaaleja, jotka eivät ole oikeita keräkaaleja?

  3. Paras pyttipannun resepti on se mitä sattuu kaapissa olemaan. Loistava valinta!

    Joskus itsekin tästä päädyn nauttimaan, tuppaa vaan olemaan että niin harvoin syön kotona ettei useinkaan ehdi kerääntymään ”mitä kaapissa sattuu olemaan”.

  4. Melko samanlainen kuin Timolla.

    Pieniksi kuutioidut perunat
    Makkaranpalat
    Sipulia
    Runsaasti voita paistinpannulle ja ruskeaksi
    Lopuksi ehjän keltuaisen kanssa paistettu muna( häränsilmä)
    Suolakurkkua, jos on
    Mausteeksi pippuria ja suolaa myllystä, ketsuppia ja sinappia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *