Heimlichin ote olisi syytä kaikkien opetella.

Heimlichin ote olisi syytä kaikkien opetella.
Miksi tämä tuli mieleeni ? Tuli unessa viime yönä, kun jostakin unimuistista hätkähdin ja muistelin edesmennyttä työkaveriani Askoa, joka tukehtui kokouspäivällisellä lihanpalaan eikä kukaan osannut auttaa – 5:n lapsen isä kuoli. En ollut mukana enkä olisi osannut tällä tavalla edes auttaa.
Opetelkaa ohjeiden mukaisesti perusasiat.
Jos on yksin kotona, tuolin selkänoja voi auttaa tai sitten nopeasti lattialle rinnan alle lattialle jokin koroke jonka päälle sitten pitää rojahtaa voimalla.
Tietenkin voi ennakoida ja pureskella hitaasti ruoka ja sänkyyn makuuasentoon ei pidä viedä mitään syötävää.

https://yle.fi/uutiset/3-7799157

 

 

Jaa käyttäen:


5 vastausta artikkeliin “Heimlichin ote olisi syytä kaikkien opetella.”

  1. Tässä on Heikiltä täyttä asiaa on se tullut työaikana opeteltua en tosin sitä ole tarvinnut mutta koskaan et tiedä milloinka sellanen tilanne on edessä . terv tepvaari

  2. Mä syön välillä iltapalaa, kuin antiikin roomalaiset. Kylkiasennossa sohvalla. Mutta pureskelen huolellisesti.

  3. Valitin jokunen vuosikymmen sitten jollekin tamperelaiselle leipomolle, että hiivaleivän pohjassa oli liikaa jauhoja. Valitus ei auttanut ainakaan heti.

    Jauhot panevat yskimään ja ilmaa vetäessä palkeisiin saattaa henkitorveen mennä leivän pala ja muuta tuketta.

    Jos vielä löydän jauhoisia leipiä, niin saatan ehdottaa, että pussiin painettaisiin herra / rouva / neiti / nuorimies Heimlichin niksit kuvitettuina.

  4. Hyvä neuvo. Sääli ettei tätä opasteta juuri edes ammattilaisten toimesta enää. Usealla alaa sivuavalla turvallisuuskurssilla itsekin ollut eikä ole mainittu missään. Tosin eipä elvytystäkään enää opeteta.

Kommentoi