Arvokonservatiivi homo?

Verkkouutisissa kerrotaan Saksan liittokansleri Angela Merkelin paikalle pyrkivästä miehen kanssa naimisissa olevasta miehestä, joka olisi arvokonservatiivi.

Minä olen luullut, että arvokonservatiivit kannattavat miehen ja naisen välistä avioliittoa – olenkohan ollut väärässä.

Olemme valittamisen mestareita

Kirjoitin karkeasti viikko sitten Virossa yllätyksenä järjestetystä valmiusharjoituksesta, jossa yhden pataljoonan 1248 reserviläiselle lähetettiin kutsu, että heidän on ilmoittauduttava pataljoonan perustamispaikassa viipymättä – eli niin nopeasti kuin mahdollista.

Olen ihmetellen kauhiasti seurannut muutamilta reserviläisiltä julkisuuteen annettua palautetta harjoituksesta.

Joku valitti, että kaikille ei riittänyt perustamispaikalla sormikkaita, vaan niitä tuotiin sitten myöhemmin metsään.

Joku valitti, että maastopuku ei ollut niin hyvä kuin oli ollut varusmiespalveluksessa, vaan vanhempaa mallia.

Joku valitti, että kun osa reserviläisistä tuli paikalle läheltä nopeasti, niin he joutuivat odottamaan ennen kuin heille osoitettiin mielekästä tekemistä.

Joku valitti, ettei ollut saanut kutsua. Se taas johtui yleensä siitä, ettei henkilö itse ollut ilmoittanut voimassa olevia yhteystietoja, kuten on määrätty.


Niin, on aivan helvetin helppoa ja mukavaa valittaa pikkuasioista.

Kannattaisi huomata, että yllätysharjoitus oli yllätys myös sen pataljoonan kantahenkilökunnalle. Viron hallitus päätti sormia napsauttamalla, että nyt se pataljoona aseisiin per heti.

Osa siitä henkilökunnasta oli varusmiesten kanssa maastossa maastoharjoituksessa kun tuli käsky perustaa sodanajan pataljoona heti. Eivät he sieltä maastosta päässeet nolla-ajassa perustamispaikkaan johtamaan perustamista.


Valittajat eivät huomanneet sitäkään, että kaikki oleellinen varustus taisteluvalmiuden kannalta heille kuitenkin jaettiin samantien – ja pataljoona saavutti taisteluvalmiuden nopeasti noin 90% tasolla.

Kukaan ei edes valittanut liian pienistä saappaista – joka oli tilanne Suomessa Talvisodan alussa. Suurelle osalle sotilaita jaettiin Suomessa suunnilleen kokardi ja vyö – kaikille ei riittänyt edes torrakkoa.


Siinä valittajat olivat oikeassa, että olisi heti pitänyt käskeä jotakin mielekästä tekemistä sen armeijan iänikuisen odottamisen sijaan.

Ensimmäisenä saapuneita olisi pitänyt määrätä rynkyn kanssa suojaamaan perustamispaikkaa. Hieman myöhemmin tulleita kaivamaan poteroita ilmahyökkäysten varalta ja perustamispaikan puolustamista varten.

Tuulivoiman ”hyötysuhde” alle 1,5%

Vilkaisin juuri mitä Suomen tuulivoimalle oikein kuuluu – Fingridin sivulta.

Tuulivoimalat tuottivat 7.11.2018 kello 16.15 yhteensä teholla 26 MW. Kun rakennettua tuulivoimaa on taatusti yli 1800 MW, niin se tarkoittaa, että tuulivoimaloiden hyötysuhde on alle 1,5%.

Tuulivoima on haitallista sattumavoimaa ja sen tukeminen pitää lopettaa kokonaan.

Kuva viime kuukauden ajalta on tällainen:

Ja tältä kuluvalta kuulta:

Suomalainen sissitoiminta – Jarkko Kemppi (kirja)

Vuonna 2013 ilmestyi otsikon mukainen, kookas (noin 35x25cm), kuvitettu kirja suomalaisesta sissitoiminnasta.

Kiitän kirjaa siitä, että se ei ole suomettunut tai uussuomettunut, kuten jotkut kaltaiset uudemmat kirjat. Esimerkiksi Vapaussotaa on käsitelty aivan oikein Suomen ja Venäjän välisenä sotana, eikä ole sorruttu kirjoittamaan suomettuneesti esimerkiksi sisällissodasta (sivu 29). Suojeluskuntien merkitystä korostetaan aivan kuten pitääkin (esim. sivu 42). Talvisodasta kerrotaan aivan oikein mm. että ”puna-armeijan päätehtäväksi tuli Suomen puolustuksen murtaminen ja koko maan miehitys” (sivu 54). Jatkosodan alusta kerrotaan tapahtumia kuten ne tapahtuivat – Venäjä oli hyökkääjä ja sodan aloittaja. Myös Jatkosodan jälkeisestä asekätkennästä sissisotaa varten kerrotaan varsin hyvin.

Sissitoimintaa eri aikoina on käsitelty hyvin monipuolisesti. Sissitoiminta on ansainnut tällaisen kirjan.

Monia uudempia suurikokoisia ja hyvännäköisiä kirjoja en voi suositella suomettuneisuuden tai uussuomettuneisuuden vuoksi, mutta tätä kirjaa suosittelen.

Kovia tosiasioita Suomen käymistä sodista

Näyttää ihan siltä, että viime vuosina osa suomalaisista on uussuomettunut, osa on toki koko ajan ollut ryssien kätyreitä, jotkut ovat nielleet ryssien ja kommunistien propagannan ”karvoineen”, joillakin ei ymmärryskyky riitä monimutkaisten asioiden ymmärtämiseen, jotkut ehkä elävät vihasta – ja voi olla ziljoona muutakin syytä valheiden levittämiseen sotahistoriasta ja Suomen historiasta.

Kun neukkula näytti olevan voimissaan, niin monet kyllä tiesivät totuuden, mutta itsesensuroivat julkisia mielipiteitään. Jotkut olisivat halunneet julkaista totuuden, mutta heidän kirjoituksensa sensuroitiin tai julkaisu estettiin kokonaan.

Kun neukkula kemahti noin vuonna 1991, niin näytti aivan siltä kuin pato olisi murtunut ja totuudenmukaisia kirjoituksia historiastamme tulvi julkisuuteen niin kirjoissa kuin lehdissä. Se oli vapauden huumaa, josta ainakin minä nautin suunnattomasti.

Kun Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008, niin silloin jotkut tahot (kuten esimerkiksi Väyrynen) olivat taas suomettuneita väittäen Georgian hyökänneen. Oletan, että yleisemminkin oltiin varovaisempia totuuden julkituomisessa, mutta ei vielä mitenkään hälyttävästi. Edelleen julkaistiin tosiasioita kertovia kirjoja ja kirjoituksia, mutta oli jo uussuomettumista havaittavissa.

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2014, niin se saattoi hyvinkin olla käännekohta uussuomettumisessa – en ole tutkinut asiaa, vaan vain oletan. Jotkut tahot kertoivat aivan oikein siitä mitä tapahtui Ukrainassa.

Jostakin minulle tuntemattomasta syystä kuitenkin tarkoituksellisesti tai sattumalta uussuomettuminen näyttää puhjenneen kukoistukseen. Alettiin taas valehtelemaan Suomen historiasta, vaikenemaan tosiasioista, jne. En tiedä oliko kyseessä Kremlistä tullut ohjaus, Kremlin pelko, vai mikä motiivi – sitä pitäisi tutkia.

Kertaan ihan pikkuisen Suomen historiaa, jota suomettumisen aikana valehdeltiin ja nyt uussuomettumisen aikana taas valehdellaan.

  1. Vapaussota. Vuonna 1918 Suomi joutui käymään Vapaussodan Venäjää vastaan, sillä Venäjä ei vetänyt miehitysjoukkojaan Suomen alueelta. Päinvastoin Venäjä lähetti lisää joukkojaan hyökkäämään itsenäisen Suomen kimppuun. Se yritetään valehdella sisällissodaksi.
  2. Talvisota. Vuonna 1939 Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun yrittäen valloittaa koko Suomen. Yritetään aktiivisesti ”unohtaa” että Venäjä rikkoi törkeästi voimassa olleita Hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta, allekirjoittamaansa YKn edeltäjän Kansainliiton peruskirjaa ja sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä. Sota muka vain alkoi noin vaan, tai jopa Suomea syyllistetään sodan alkamisesta.
  3. Jatkosota. Nimenomaan Venäjä hyökkäsi jälleen ENSIN, aloittaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Jatkosodan, joka oli erillissota. Venäjä hyökkäsi alkaen 22.6.1941 kello 6.05. Kuinka ollakaan historiankirjoitusta vääristellään yleisesti väittäen Suomea hyökkääjäksi. Minusta se on ihan perseestä.

Suositus bloggaajille

Kirjoitin juuri pitkän, perusteellisen artikkelin, tietenkin linkein tosiasioihin perustuviin artikkeleihin. Yht’äkkiä artikkelini katosi bittiavaruuteen ennen kuin ennätin sitä tallettaa tai julkaista. Suuri työ meni hukkaan.

Taitaa olla parasta kirjoittaa ainakin pidemmät artikkelit Wordilla ja tehdä tallennuksia tiheään. Siten ne eivät mene hukkaan ihan noin vain.

Venäjä rikkoo sopimusta, media Venäjän puolella

Verkkouutisissa on erinomainen artikkeli mistä INF-sopimuksen rikkomisessa oikein on kysymys. Suosittelen lukemaan artikkelin.

Lyhyt lainaus: ”Presidentti Vladimir Putinin johtama Venäjä on kuitenkin kaiken aikaa kiistänyt rikkoneensa sopimusta – saati vesittäneensä sen. Osa läntisistä medioista on vielä viime viikkoinakin pitkälti kaiuttanut tätä Kremlin viestiä.

Trumpin aikana USAlla pyyhkii hyvin

Kauppalehden tämänpäiväisen artikkelin mukaan USAssa syntyi lokakuussa 250 000 uutta työpaikkaa ja syyskuussa 118 000. Työttömyysaste oli lokakuussa 3,7%. Suosittelen vertaamaan lukua Suomen työttömyysasteeseen (7,6% elokuussa 2018).

Media hehkuttaa Trump sitä ja Trump tätä – faktat meinaavat hukkua sen hehkutuksen alle.

Muuten, Trump uhkasi aivan oikein, että jos kiviä heittelevät mamut tunkeutuvat väkisin USAn alueelle, niin sotilailla on oikeus vastata kivääreillään. Hyvä Trump.

Virossa taas yllätyssotaharjoitus

Viron hallitus päätti kutsua 51. Logistiikkapataljoonan (1248 reserviläistä) yllätykselliseen valmiussotaharjoitukseen per heti. Siis ilman mitään ennakkovaroitusta kyseisen joukko-osaston henkilöstön pitää heti mennä joukko-osaston perustamispaikkaan – olivatpa missä hyvänsä tekemässä mitä hyvänsä.

Lähde.

Tällaisia valmiusharjoituksia pitäisi tehdä Suomessakin. Siinä testataan liikekannallepanon toimimista Venäjän yllätyshyökkäyksen tapauksessa.

USAn presidenteissä ei ole paljon kehumista

Roosevelt oli  ilmeisesti kaikkein surkein. Veljeili imperialistisen Venäjän kanssa mahdollistaen hirvittävän suurin materiaalitoimituksin sen, että Venäjä valloitti puoli Eurooppaa puoleksi vuosisadaksi. Silloin amerikkalainen kenraali Patton olisi heittänyt ryssät Euroopasta, mutta hän ei saanut sitä tehdä, vaan erotettiin.

Rooseveltin seuraaja Truman ei ollut edeltäjäänsä parempi – antoi Korean sodan hyökkääjien kommunistien pitää P-Korea, jonka olisi vapauttanut kenraali MacArthur, jos hänen olisi annettu tehdä se – vaan hänetkin erotettiin. Trumanin ”ansiosta” P-Korea on edelleen kommunistinen, kansa näkee nälkää, kansaa murhataan keskitysleireillä ja P-Korea on suuri sotilaallinen uhka naapureilleen. Sotaa ei olisi saanut jättää kesken.

Kommarit hyppivät sitten taas demokraattien silmille yrittäen valloittaa E-Vietnamin. Siinä Vietnamin sodassakin USAn presidentit estivät USAn sotilaita, kuten kenraali Westmorelandia voittamasta Vietnamin sotaa. Niinpä Vietnamista joutui venepakolaisiksi valtava määrä vietnamilaisia, jotka olisi murhattu kommunistien toimesta. Ainakin puoli miljoonaa murhattiin kommareiden toimesta ja noin puoli miljoonaa hukkui paetessaan kommunismia.

No, joku valopilkkukin kuitenkin on – Ronald Reagan. Hän pysäytti ryssien valloituspolitiikan ja romahdutti neukkulan.

Obama oli ehkä toiseksi surkein presidentti Rooseveltin jälkeen. Trump on vielä kirjoittamaton lehti. On hyvää, mutta on myös vähemmän hyvää. Itse oletan, että Trumpissa (tai ainakin USAn politiikassa Trumpin aikana) on enemmän hyvää kuin huonoa. Nyt tosin kenraali Mattis saattaa olla se hyvä presidentin tekojen takana.