Kansallisvaltio on hyvä asia

Jokaisella kansalla pitäisi olla oma kansallisvaltio, jossa he saisivat elää vapaina omien perinteidensä mukaisesti ilman että joutuvat jonkun muun kansan sortamiksi, tai hyökkäysten kohteiksi.

Siten suomalaisille pitää olla oma itsenäinen ja vapaa kansallisvaltio Suomi. Vastaavasti virolaisille Viro,   tshetsheeneille Tshetshenia, kurdeille Kurdistan, katalaaneille Katalonia, juutalaisille Israel, jne.

15 vastausta artikkeliin “Kansallisvaltio on hyvä asia”

  1. Kun kansoilla on omat vapaat kansallisvaltiot, niin on vähemmän ristiriitoja, konflikteja ja sotia. Vapaat kansat voivat käydä kauppaa keskenään, jne.

  2. On periaatteellista kansallismielisyyttä ja vaistonvaraista kansallismielisyyttä. Periaatteellista eli filosofista kansallismielisyyttä edustaa J. V. Snellman ja Suomen Sisu. Freudentalistit eivät tunnusta kansallisuuksien tasa-arvoa, koska edustavat vaistonvaraista eli eläimellistä kansallismielisyyttä. Tästä syystä freudentalisteja ei näy Suomen Sisun jäsenistössä. Muiden eduskuntapuolueiden jäseniä Sisussa kyllä on.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/J._V._Snellman

    ”Kansakunnan ja kansallisen tietoisuuden käsitteet ovat Snellmanin filosofian keskiössä. Hänen mukaansa kansasta tulee kansakunta historiallisessa prosessissa, jossa kansakunnan henki, kulttuuri ja koulutus kehittyvät. Ainoastaan yksi kansa ja sen kulttuuri voivat muodostaa yhden kansallisuuden. Tämä vaatii yhtä kieltä kansallisen koulutuksen pohjaksi. Kieli ei ole ainoastaan väline ajatusten muotoilemiseksi, vaan koko kansakunnan ajattelu on sisäänrakennettuna sen yhteiseen kieleen.”

    —————————-
    Moni freudentalistien eläimellisisen kansanmielisyyden harhaanjohtamana on saanut väärän kuvan periaatteellisesta kansallismielisyydestä. Periaatteellinen kansallismielisyys kuvastuu patriotismina. Halataan omaa isänmaata ja annetaan toisten halata omaa isänmaatansa. Ei periaatteellinen humanistikaan suhtaudu humaanisti vain itseensä, vaan hänen tunnuslauseensa on: ”Tunne oma arvosi ja anna arvo toisellekin.” RKP:läinen humanismi on kautta aikojen ollut jörnähtelevää, ylimielistä humanismia.

  3. Tai sitten ei..

    Kansallisvaltio on eurooppalainen vientituote, jonka nimissä käydään sotia ja tehdään kansanmurhia.

    Eurooppalaiset piirsivät kansallisvaltioiden rajat myös Lähi-itään ja kuvittelivat rajojen sisään yhtenäisiä kansoja, joita ei ollut olemassakaan. Onko Syyrian sota nyt seurausta näistä harhakuvista?

    – Jossain määrin ehkä niin. Toisaalta tuollainen ajattelu voi antaa liikaakin painoarvoa ja valtaa eurooppalaisille, että kaikki hyvä ja kaikki paha olisivat eurooppalaisista kiinni. Ei se nyt ihan niinkään ole, Miia Ijäs vastaa.

    Se on kiistatonta, että länsimainen hegemonia ja kolonialismin perintö loivat Afrikkaan ja Lähi-itään järjestelmiä, jotka eivät vastaa todellisuutta.

    Lähde:

    http://www2.uta.fi/ajankohtaista/uutinen/kansallisvaltio-ohimeneva-ilmio

    1. Kansallisvaltio on nimenomaan valtio, jossa asuu yksi kansa. Siis kansa joka itse tuntee olevansa kansa, on oma yhteinen erilainen kieli, asunut samalla alueella ”vuosisatoja”, jne.

      Ulkopuolisten keinotekoisesti muodostamat valtiot eivät ole oikeita kansallisvaltioita.

    2. ”Se on kiistatonta, että länsimainen hegemonia ja kolonialismin perintö loivat Afrikkaan ja Lähi-itään järjestelmiä, jotka eivät vastaa todellisuutta.”

      Ymmärrän tuon siten, että eurooppalaiset kaappasivat Afrikasta alueita sen kuin kykenivät rikkoen niiden kansallisen yhteenkuuluvuuden ja antoivat niiden alueiden, joilla ei ollut kansallista yhteenkuuluvuutta, itsenäistyä.

      Nyt Euroopan unioni söheltämällä söheltämästä päästyään sotkea Euroopan kansojen sisäisen yhteenkuuluvuuden tunteen.

      Kyllä tuo tutkija Ijäs on päässyt todellisuuden jäljille, ei mikään turha mimmi. Kansallisvaltiot ovat todellakin vaarassa hävitä. Viisasta olisi kuitenkin antaa kansallisvaltioiden eheytyä monien eurooppalaisten sotien jäljiltä.

      Feodalismin aikana ei kansallismielisyys päässyt kukoistamaan, koska kansa oli eri feodaaliportaiden omaisuutta.

      Demokratia edellyttää toimiakseen yhteenkuuluvuuden tunnetta eli kansallismielisyyttä. Ei Snellmankaan ollut turha jätkä.

      On mahdoton ajatus sellainen, että ne, jotka ovat kykenemättömiä olemaan patriootteja eli isänmaan halaajia, voisivat halata Euroopan unionia. Liittovaltion perustaminen edellyttää pakkovaltaa.

  4. Kansallisvaltio on rakenteiltaan kaikilta osin vahvempi, kuin monikulttuurinen sekamelska.

      1. Monikulttuurisissa valtioissa yhteenkuuluvuuden tunne ilmenee mafiosoitumisena. Yhdysvallat on loistoesimerkki mafiosoitumisesta. Yhdysvaltojen vankitiheys on maailman huippuluokkaa. (Tämä olisi tutkija Ijäksenkin noteerattava tutkimuksessaan.) USA ei ole menestynyt kansainvälisissä vertailuissa, joissa on mitattu yhteiskunnan tilaa lukuisten eri tekijöiden valossa. Ruotsi on menestynyt, mutta sen alamäki on varma. Sen on tunnustanut jo kapitalistinenkin tiedemies. Ruotsin varman alamäen syy on jo meistä älykkäimpien tiedossa. Tyhmien ei tarvitse sitä tietääkään, sillä mitä ne sillä tiedolla tekisivät.

        Venäjä liittovaltiona on maailman monikulttuurisimpia valtioita. Siellä on monikulttuurisuus pyritty ottamaan huomioon. Venäjällä on yli kahdeksankymmentä liittovaltiosubjektia, joista osavaltion asema on yli 20:lla, lisänä on autonomisia alueita. Liittovaltiosubjektit on luotu etnisin perustein ja niillä on edustus toisessa parlamentin edustajainhuoneessa.

        Osavaltioita vaivaa mafiosoituminen. Suurkaupungeissa on mafioita ja osavaltioissa on mafioita.
        Venäjä on kansallisten kielien ohella yhteinen kieli, mutta kansallisvaltiota ei synny tuon yhteisen kielen varaan.
        Arvaisin, että osavaltioita ja alueita vaivaa venäläismafiat, jotka eivät ole lojaaleja kanta-asukkaita kohtaan. Kommunistikaudella vaivasi kommunistimafia, joka ei kunnioittanut paikallisia kulttuureja. Nyt ahdistavat venäläisten kapitalistiset mafiat kansallisia kulttuureita.

        Jos Euroopan unionista tulisi liittovaltio, niin sen perustana olisi sama kulttuurien mosaiikki, joka Venäjällä vallitsee. Poikkeuksena on se, ettei unionissa ole ylivoimaista etnistä ryhmää määräämään yhteisestä kielestä, vaan siitä asemasta olisi taisteltava.
        Pääministeri Kataisen mukaan sellainen kansakunta, jolla ei ole yhteistä kieltä, ja jonka asukkaat eivät tästä syystä ymmärrä toisiaan, on tuhoon tuomittu.

        ————————————

        Suomella on loistava esimerkki mafiosoitumisesta. Suomen ollessa osa Ruotsia täällä vallitsi ruotsinkielisten mafia jopa niin, että jos tilanne olisi saanut jatkua, niin suomalaisesta kansakunnasta ei olisi ikinä voinut kehittyä sellaista valtioiden valiota, millainen se tänä päivänä on.

        Ruotsalaismafia vaikutti vielä Venäjän keisarin vallan alla, autonomian aikana.

        Venäjän vallan aikana ruotsalaismafia alkoi huomata menettävänsä otteen Suomesta ja suomalaisista. Ruotsalaisen toisen polven mamun, rotutohtori A. O. Freudenthalin johdolla mafia loi oppijärjestelmän, svekomanian, jonka tarkoituksena oli taata ruotsalaismafian vallan jatkuminen. Vuonna 1906 ruotsalaismafia perusti RKP:een ajamaan mafian etuja valtakunnan tasolla. Mafia pyrki rajoittamaan suomalaisten korkeakouluttautumista ja vielä 1960-luvullakin peruskoulu-uudistus oli sille kauhistus. Saadakseen uudistushankkeen läpi maalaisliiton Virolainen taipui RKP:n kiristykseen ja myöntyi pakkoruotsitukseen.

        RKP-mafia on vielä todellisuutta. Se on valtakunnassa vielä niin vahvoilla, etteivät presidentitkään häpeile esiintymistään yhteiskuvissa noiden mafiosojen kanssa.

        Myös lainsäädännössä RKP-mafian ote on vahva. Se saa pitää pilkkanaan perustuslain kuudetta pykälää, jonka pitäisi taata tasa-arvo eri kansanryhmien välillä. Kuitenkin vielä finne-virtasta voidaan syrjiä vauraamman finländare-janssonin hyväksi.

        Ruotsinkielisillä on monia etnisiä juuria. On suomalaisia, venäläisiä, saksalaisia ja muita, jotka ovat integroituneet ruotsalaisuuteen, koska se on tuonut taloudellisia ja muita etuja. Näitä RKP-mafia pitää otteessaan, he eivät saa käyttää itsestään sanaa finne, vaan finländare on hyväksytty nimitys.

        1. Tietysti joku väittää, että suomalaisuuden kehittyminen on ruotsalaisuuden ansiota, vaikka ruotsalaisen imperialismin harjoittaminen on hidastanut suomalaisuuden kehittymistä. Jos joku ei asiaa usko, niin voitaisiin tehdä koe, jossa ruotsalaisia alettaisiin syrjiä siihen malliin, mitä syrjintää ruotsalaiset harjoittivat suomalaisia kohtaan. Siitä syrjinnästä kärsisivät sekä maassa asuvat finnet ja myös finländaret.

          RKP-mafia on ollut ja on edelleen maamme yhtenäisyyttä hajoittava voima.

        2. USA on monikulttuurinen, mutta virallinen kieli on englanti. USAn kansalaiset osaavat englantia.

          Jenkkilään vuosisatojen kuluessa laillisesti muuttaneet ovat pääsääntöisesti yritteliäitä ja ahkeria. Siksi jenkkilä on Maapallon talousmahti.

          Trump yrittää nyt rajoittaa ”roskasakin” laitonta maahantuloa, joka on aivan oikein. Jokaisen valtion pitäisi saada itse päättää kenet päästää maahan ja ketä ei päästä.

    1. Ei EUlla (EU-parlamentilla) ole nähdäkseni sinänsä mitään kansallisvaltioita vastaan. Käytännössä melkoinen osa EUn jäsenmaita ovat lähestulkoon kansallisvaltioita. Yksi virallinen kieli, käytännössä kaikki kansalaiset osaavat sitä virallista kieltä. Toki monissa EUn jäsenmaissa on valitettavasti myös mamuja, jotka eivät osaa maan virallista kieltä, eivätkä haluakaan osata. Siitä tilanteesta pitää pyrkiä pääsemään eroon – vaikka pakkopalautuksin.

  5. Ei Venäjälläkään ole mitään Venäjän liittovaltion kansallisvaltioita ja autonomisia alueita vastaan sinänsä. Mutta ongelmia on ja sen saman tyyppiset ongelmat tulisivat kohtaamaan myös unionin osavaltioita ja autonomisia alueita.

    Yhdysvaltojen tapaan myös rikollisuus on Venäjällä merkittävää, rikollisuutta hillitään kasvattamalla vankiloita. Jos Venäjä pyrkisi USA:n tasoon turvallisuudessa, niin se pystyisi kilpailemaan USA:n kanssa vankitiheydessä. EU-liittovaltiossakin tarvittaisiin suuremmat vankilat tavanomaisille rikollisille ja myös poliittisille vangeille, itsenäisyysmiehille ja muille.

    —————————–
    EU-liitovaltion myötä Ahvenanmaa luultavasti eroaisi Suomesta ja siitä tulisi EU:n autonominen alue.

    Lipposella ja muilla freudentalistikiihkoilijoilla saattaa olla haave, että Suomi ja Ruotsi muodostaisivat yhden osavaltion, jolloin suomalaiset saataisiin lopullisesti nujerrettua. Ruotsalainen imperialismi tosin on nykyään paljon kesympää kuin RKP:n äärinationalismi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *