Norja pyytää lisää USAn joukkoja Norjaan

USAlla on nykyisin Norjassa 330 merijalkaväen sotilasta kerrallaan harjoittelemassa Norjan puolustusta Venäjän sotilaallisen uhan vuoksi.

Norja pyytää USAa kasvattamaan joukon 700 sotilaaseen ja sijoittamaan ne pohjoisemmaksi lähemmäksi Venäjän rajaa.

Lähde.

Hyvä Norja!

Si vis pacem, para bellum.

Jaa käyttäen:


18 vastausta artikkeliin “Norja pyytää lisää USAn joukkoja Norjaan”

  1. Niinpä, Niilo. Ja ollaan mahdollisimman hiljaa, ettei meitä myöskään kuultaisi. Jospa ryssä sitten hyökkäisi jonnekin muualle kuin Suomeen.

   Tosin Norjaan kunnolla päästäkseen ryssä hyökkää Suomen Lapin lävitse.

 1. Terveisiä tukikohdasta, ei ollut majava kaatanut vielä haapaa, herkutteliko vain…pitää vielä riistakamera katsoa.

  Eli asiaan. Venäjähän on häirinnyt mm Norjan pohjoisia lentokenttiä, gps singaalin sotkemisella, rajan lähellä ovat käyneet urakakseen. Sukellusveneet menee ihan Norjan rannikon läheisyydessä häiritäkseen jne. Jenkkien pitäisi tuoda pari pataljoonaa joukkoja pohjois-Norjaan. Voisivat harjoitella myös Suomen puolella mm talvessa selviytymistä, kuten ovat muutamana vuotena jo harjoitelleet muutamalla miehellä. Pitivät kovasti talvikoulutuksesta Suomessa.

  1. Majava voi odottaa sopivaa tuulta, että se iso haapa kaatuu oikeaan suuntaan.

   Jenkeillä on Norjaan varastoituna koko prikaatin kalusto. Tarvitsee vain lennättää miehet paikalle.

   Tämä 700 miestä on lähinnä symbolinen joukko. Sopivasti sijoitettuna ryssä ei pääse pohjoisesta heidän ohitse listimättä jenkkejä – ja sitten katuvat mitä tulikaan tehtyä.

   1. Samaa mietin majavan touhuista, ei ollut riistakamerassa mitään. Hyttysiä täällä ainakin on laivueellinen.

    Jatkuvasti keskittää pohjoiseen ryssä.

    1. Ryssien taktiikka nimittäin on sellainen, että ei saa jäädä nahistelemaan, vaan pitää painaa tukka putkella eteenpäin. Perästä tulevat joukot sitten ”siivoavat” aluetta.

     1. Oletan, että Venäjä ei käytä ydinasetta, se haluaa senkin alueen pysyvästi itselleen. Siten tuskin koko Sodankylän suuri varuskunta-alue menee aivan atomeiksi. Suuria tuhoja kyllä tulee Iskandereillakin, mutta ei kakki mene paskaksi.

 2. Norja on luottanut Natoon yhtä paljon kuin Suomi kansainliittoon joten jättänyt oman puolustuksensa puolitiehen.

  1. Niin, Suomi luotti Kansainliittoon ennen Talvisotaa. Toki Kansainliitto tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Suomen kimppuun ja kehotti auttamaan Venäjän hyökkäyksen kohteeksi joutunutta Suomea. Ei se kuitenkaan juurikaan lämmittänyt.

   Norja on ihan oikein liittynyt NATOn jäseneksi saadakseen turvaa imperialistisen roistovaltion Venäjän hyökkäystä vastaan. NATO kuitenkin edellyttää, että sen jäsenet myös itse panostavat maanpuolustukseen – vähintään 2% BKTstä. Norja ei täytä sitä vaatimusta sinne päinkään, joten esimerkiksi USAn pressalla Trumpilla on oikeus vaatia Norjaa tekemään oma osuutensa.

Kommentoi