Punakapinasta vuonna 1918

On täysin ymmärrettävää, että se punakapina on yleisesti esillä tänä vuonna kun kapinasta on kulunut pyöreät 100 vuotta – se EI ole ymmärrettävää, että kirjoitetaan ”sisällissodasta”. Kyseessä ei ole ”neutraali ilmaisu”, vaan törkeä valehtelu Suomen historiasta.

Se ei myöskään ole ymmärrettävää, että samalla yleensä ”unohdetaan” kokonaan samaan aikaan 100 vuotta sitten tapahtunut Suomen Vapaussota Venäjää vastaan – jonka Vapaussodan rauhansopimus solmittiin pitkien ja vaikeitten rauhanneuvottelujen jälkeen Suomen ja Venäjän valtioiden välillä.

Yle-verolla rahoitetun Ylen mielestä edes Jääkäreiden Suomeen paluun 100-vuotisjuhla (melkoinen spektaakkeli), ei ollut siitä tehtävän uutisen veroinen. Eipä ole taidettu suuremmin uutisoida koko Vapaussodan 100-vuotisjuhlaakaan.

Sitäkin kummallisempaa on, että jatkuvasti hehkutetaan miten punaisia (rikollisia maanpettureita) muka kohdeltiin kaltoin, jopa teloitettiin. Se on jostakin käsittämättömästä syystä uutisten ja artikkeleiden painopiste.

Siitä, että Suomen armeija pelasti Suomen itsenäisyyden voittamalla Suomen Vapaussodan Venäjää vastaan ja kukistamalla punakapinan ei yleensä mainita sanaakaan.

Jotakin on ihan perusteellisesti pielessä. Tämä tie on turmion tie. Kansalla joka ei tunne historiaansa, ei ole myöskään tulevaisuutta.


Jos tämä meno jatkuu, niin kun tulee Talvisodan alkamisen vuosipäivä 30.11.1939, niin Suomen kansalle taas valehdellaan silmät ja suu täyteen sen sijaan, että kerrottaisiin kylmät historialliset tosiasiat:

Venäjä hyökkäsi rikollisesti Suomen kimppuun 30.11.1939 rikkoen Suomen ja Venäjän välillä voimassa olleita hyökkäämättömyyssopimusta, Tarton rauhansopimusta ja sopimusta rajaselkkausten selvittämisestä – esittämättä minkäänlaista uhkavaatimusta ja julistamatta sotaa.

Tämän Venäjän rikoksen johdosta YK:n edeltäjä Kansainliitto erotti Venäjän jäsenyydestään ja kehotti jäsenmaitaan avustamaan Suomea kaikin mahdollisin tavoin puolustustaistelussaan.

38 vastausta artikkeliin “Punakapinasta vuonna 1918”

  1. Olen erittäin huolissani siitä, miten Suomen kansalle valehdellaan päin naamaa Suomen historiasta. Tehdään juuri niin kuin imperialistinen roistovaltio Venäjä haluaa.

    1. Viron Vapaussodasta sen sijaan on tehty kohtalaisen hyvä elokuva Nimet Marmoritaulussa.

      Virossa Tallinnassa on Vapaudenaukio ja suuri Vapaudenpatsas.

      Meillä olisi siinäkin asiassa Virosta oppimista.

  2. Voit olla Putkinen ihan rauhassa huolissasi. Kyllä Suomen kansa tuntee historiansa oikein hyvin. Mutta se historia EI ole yksittäisen henkilön (savolaisen) törkeästi osaa suomalaisia tuomitsevaa. Kuten presidentti Niinistö puheissaan sanoo kyseessä oli sisällissota..

  3. Osa suomalaisista aloitti aseellisen kapinan laillista hallitusta vastaan ja alotti aseettomien siviilien murhaamisen.
    Nämä tekijät voi perustellusti tuomita.
    Kyseessä ei myöskään ollut vain sisällissota, vaan ensin aseellinen punakapina, josta seurasi sisällissota ja sen rinnalle tuli vapaussota Venäläisiä joukkoja vastaan ja viimeisestä tehtiin rauha Suomen ja Venäjän välillä Tartossa.
    Näitä tosiasiota et Iivo voi millään kumota.

  4. Ilman punakapinaa ei meistä kukaan olisi elossa. Näin nykytieteen valossa ja nykytiede voi olla väärässäkin.

    Siittiön ja munasolun kohtaaminen on kiinni monesta sattumasta. Punakapina oli niin merkittävä tapaus, että se osaltaan mahdollisti tiettyjen sukusolujen kohtaamisen. Että tattista vaan!

    Nyt voimme iloita ja surra maamme kohtaloissa.

  5. Jos tapahtumia laitetaan aikajanalle, niin:

    1. Suomalaiset alkoivat valmistautumaan Vapaussotaan Venäjän miehityksen alta – Jääkäriliike;

    2. Perustettiin Suojeluskuntia ja annettiin suojeluskuntalaisille sotilaskoulutusta;

    3. Suomi julistautui itsenäiseksi;

    4. Nimitettiin Suomen Armeijalle Ylipäällikkö, ja muodostettiin Suojeluskunnista Eduskunnan ja laillisen hallituksen päätöksillä Suomen Armeija;

    5. Suomen Armeija aloitti Venäjän miehitysjoukkojen aseistariisunnan, eli alkoi Suomen ja Venäjän välillä käyty Vapaussota;

    6. SDP aloitti punakapinan nostamalla punaisen lyhdyn Helsingissä ja estämällä Suomen vapailla vaaleilla valitun Eduskunnan ja laillisen hallituksen toiminnan Helsingissä;

    7. Punakaartilaiset ja venäläiset sotilaat terrorisoivat hallussaan olevilla alueilla tavallisia suomalaisia – joukkomurhia, raakaa kidutusta, raiskauksia, ryöstöjä;

    8. Suomen Armeija kukisti punakapinan;

    9. Suomi ja Venäjä solmivat pitkien ja vaikeitten rauhanneuvottelujen jälkeen Vapaussodan rauhansopimuksen Suomen ja Venäjän välillä, siihen päättyi Vapaussota.

  6. Sisällissota vai ei, veljessota vai ei, Venäjän toimet vai ei.

    Ehdotan, että taustavoimilla on rajallisesti merkitystä arjen totuuden äärellä. Arjen totuus oli se, että sama henkilö jonka kanssa istuit kirkossa vierekkäin, jonka kanssa juttelit markkinoilla, jonka lapsi kävi samaa koulua sinun lapsesi kanssa, tarttui aseeseen sinua vastaan.

    Syyt olivat ehkä lähellä, ehkä kaukana, mutta seuraukset hyvin lähellä. Seuraus oli veljesten kääntyminen toisiaan vastaan. Siksi näitä nimiä sodalle voi ymmärtää.

    1. Punikki, joka nousi aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan tuskin kävi kirkossa.

      Niitä oli Suomen kansasta äärimmäisen pieni joukko – noin 3 %. Silloin ei vielä ollut kommunistista puoluetta, mutta sitä porukkaa voi mainiosti sanoa kommunisteiksi. Suomen kommunistinen puolue perustettiin Venäjällä:

      Kommunistien teesit

      Moskovassa hyväksyttiin suomalaisten kommunistien teesit 29.8.1918, muun muassa: ”Työväen on tarmokkaasti valmistauduttava aseelliseen vallankumoukseen.”[iii]

      SKP:n perustavassa kokouksessa

      SKP perustettiin Moskovassa 1918.[iv]

      SKP:n perustavassa kokouksessa omaksuttiin: ”oli pyrittävä yleismaailmallisen kansainvälisen neuvostotasavallan perustamiseen. Tähän oli myös Suomen sosialistisen neuvostotasavallan liityttävä.”[v]

      SKP:n toinen puoluekokous

      ”SKP:n toinen puoluekokous syksyllä 1919 julisti puolueen ulkopoliittisena tavoitteena olevan, että Suomi vallankumouksen jälkeen tulisi liittymään »Venäjän ja muitten, syntyväin proletaaristen Neuvostotasavaltain yhteyteen»”. Selväksi tavoitteeksi asetettiin siis Neuvosto-Suomi.[vi]

      http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Skp_halusi_neuvostotasavallan.htm

  7. Sisällissota tämä ei ollut koska Suomen kansasasta 3 % taisteli Venäjän puolella Suomea vastaan. Sisällissota se olisi ollut jos isompi määrä suomalaisia olisi taistellut suomalaisia vastaan, ilma että toinen maa olisi siinä auttanut.

    Itsenäisyysota jota myös vapaussodaksi kutsutaan.

    1. Jos se oli vapaussota miksi kukaan ei halua muistella sitä? Minulle 1918 on jäänyt synkkänä ajanjaksona Suomelle vaikka oma suku onkin valkoisia.

        1. Vapaussota pitää muistaa ”ettei totuus unohtuisi” Sisällissota höpinällä sitä totuutta yritetään tahallisesti hämärtää ja esittää puniikkien toimet oikeutettuina.

          1. Juuri näin se on Juha.

            Tällä menolla Suomessa käännetään Talvisotakin Suomen ja suomalaisten syyksi – ja Suomi joutuu uudelleen Venäjän orjaksi. Sitten joillekin tulee muistumaan mieleen miten hyvää aikaa se itsenäisyyden aika olikaan.

  8. Äitini isä osallistui nimenomaan Vapaussotaan ja jäi Vapaussodan jälkeen vakinaiseen palvelukseen vääpelinä, nousten myöhemmin upseeriksi. Hän (sotilasvirkapuvussa) ja äidinäitini katsovat minua parhaillaan valokuvasta huoneeni seinällä – toiselta seinältä minua tuijottaa Marski.

  9. Kunnioittavasti olen eri mieltä siitä että tämä ei koskenut ns. lähipiiriä.

    Kyllä sodassa olivat usein vastakkain semmoiset henkilöt jotka olivat hyvissä väleissä ennen sotaa, jopa ystäviä joissain tilanteissa. Olivat syyt missä tahansa kuten vaikkapa Venäjällä, lopputuloksena ystävät osoittivat aseilla toisiaan. Kyllä se oikeuttaa ihmisten muistoissa käyttämään termejä kuten veljessota ja sisällissota.

    Historioitsijat voivat toki katsoa asiaa toisin, mutta sodan inhimillinen puoli on aina omansa.

    1. Edelleen. Jos murto-osa suomalaisista ei olisi ryhtynyt vallankumoukseen Venäjän avittamana. Emme keskustelisi koko asiasta.

      Jos tänä päivänä 3% suomalaisista haluaisi Venäjän kanssa kaataa Suomen laillisen hallituksen…ja me voittaisimme sodan taas. Niin pitäisikö siitä väitellä ja surkutella uhreja 100 vuoden päästä. Tajuatteko pointtini.

      1939 Suomen kommunistit kannatti Venäjää sen hyökätessä Suomeen, monta näiden johtohahmoa puhui Kremlin äänellä. Miksi kukaan täällä ei puolustele myös heitä.. on erittäin tekopyhää olla punaisten puolella jotka itse omalla toiminnallaan aiheutti sodan 100 vuotta sitten.

      1. Tämä on todellakin mennyt melkoisen absurdiksi. Vapaussodan ja Talvisodan välisenä aikana kaikki tiesivät kyseessä olleen Vapaussota ja punakapina.

        Talvisodan aikana pyrittiin sovitteluun, esimerkiksi siirrettiin Puolustusvoimain lippujuhlan päivämäärä sellaiseksi, että se ei aiheuttanut närää vasemmistossa. Edelleenkin kuitenkin kaikki tiesivät kyseessä olleen Vapaussota ja punakapina.

        Välirauhan ja Jatkosodan aikana osa suomalaisesta äärivasemmistosta toimi taas Venäjän hyväksi, mutta yleisesti oltiin tyytyväisiä demokraattiseen ja vapaaseen Suomeen.

        Jatkosodan jälkeen alkoi sitten hirmuinen kommunistipropaganda ja lopulta syvä sekä synkkä suomettuminen. Valehdeltiin Vapaussodasta, Talvisodasta ja Jatkosodasta. Venäjä oli muka hyvä ja Suomi itse syyllinen sotiin. Grrr…

  10. En minä ole punaisten puolella. Ei meistä yhtään kukaan. Se sota meni jo, syylliset on kuollut ja kuopattu.

    Ei kommentissani ole kyse voittajista ja häviäjistä tai siitä kuka sodan sysäsi liikkeelle. On kyse siitä, että ystävät tappoivat toisiaan. Se on inhimillinen tragedia eikä tätä inhimillistä puolta voi unohtaa.

    Jos sodasta halutaan oppia, pitää ymmärtää geopolitiikka, syyt, katalyytit, ulkovaltojen vaikuttaminen, yms. Kuitenkin on myös ymmärrettävä inhimillinen tuska. Muisto siitä voi vähentää tulevien sukupolvien halua tehdä samaa.

    1. En väitä sinun Kyuu olevan kenenkään puolella. Täällä blogeissa kun tuntuu olevan outo ihannointi ja myötämielisyys punaisten myötä.

      Koko typerä sota oli yksin näiden vika. Miksi yrittää vallankumousta…ja turpiin tuli. Sama se on nyt jos joku yrittää kaataa väkivaltaisesti laillisen Suomen hallituksen ja turpaan tulee niin empä sure.

      Sota on typerää, mutta niin on typerimpiä nämä sodan aloittajat.

      1. Marko, Vapaussota olisi ollut vaikka ei olisi ollut kapinaakaan. Venäjä ei vetänyt miehitysjoukkojaan Suomesta ja ne piti poistaa maasta Vapaussodan avulla.

        Se kuitenkin on traagista, että ne noin 3% suomalaisista meni Vapaussodassa Venäjän puolelle ja Suomen armeijan piti sekä sotia Venäjää vastaan, että myös kukistaa punakapina. Siitä kapinasta aiheutui Suomelle suunnattomasti vahinkoa.

  11. Venäjällä, ei Venäjän valkoisilla, eikä Venäjän punaisilla, ei ollut vähäisintäkään aikomusta sallia Suomen itsenäistymistä – kaikkein vähiten demokraattisena Suomena.

    Miksi Suomen ei olisi tarvinnut sotia Venäjää vastaan vapaudestaan, kun mm. Viro, Latvia, Liettua, Puola, Ukraina ja Georgia joutuivat sotimaan omat Vapaussotansa Venäjää vastaan suunnilleen samaan aikaan kuin Suomi?

  12. Olen aiemmin mitä selvimmin tiedottanut, että kommunisti Koivulan kaikki kommentit, olkootpa sisällöltään millaisia hyvänsä, poistetaan MINUN blogistani. Jouduin taas kuluttamaan aikaani sellaiseen, kun valitettavasti Pirkan Blogeissa ei vielä ole mahdollisuutta estää tiettyjen henkilöiden kommentointia omaan blogiinsa.

    Pahoin pelkään, että uuden kommentointiuudistuksen myötä tilanne huononee entisestään.

    Pyydän kyseistä ominaisuutta, ettei tarvitse taas vaihtaa blogistania. Minulla on tietääkseni vain yksi elämä, enkä halua kuluttaa sitä hukkaan deletoimalla kommunistipropagandaa omasta blogistani.

  13. Luokkasotaa ei olisi syntynyt ilman valkoisten eli porvareiden päälleryntäystä.
    Miksi näin kävi, selitä?

  14. Suomi oli feodaalinen yhteiskuntajärjestys.
    Torppari….
    Suomessa oli myös jonkin verran ihan kapitalismia, ihan vähän…
    ihan vähän.
    Feodaalinen Suomi oli.

    1. Muisteluja feodaalisesta yhteiskuntaorganisaatiosta:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/13485118/feodalismi-suomessa#comment-93851305

      Feodaalisesti järjestynyt Ruotsi kykeni nujertamaan suomalaiset systeemit ja alistamaan suomalaiset omaan feodalistiseen systeemiinsä.

      Esi-isäni Ilkan Jaska, joka oli miehenä ihan hieno, kävi pullikoimaan feodaalijärjestelmää vastaan liian varhain ja menetti päänsä. Ruotsista omaksuttua feodaalijärjestelmää täällä edusti Klaus Fleming aatelisineen.

      Klaus Fleming oli feodalisti, mutta hän olisi vaihtanut ruotsalaisen ruhtinaansa puolalaiseen, mutta hänkään ei onnistunut.

      Ilkan kapinasta oli seurauksena feodaalitalonpoikien kuolemia, massamurhia.

      Flemingiläisten kapinasta Ruotsin ruhtinaita vastaan oli seurauksena suomalaisen aatelin joukkotuho.

      Seurauksena oli, että ruotsalaisten valta Suomessa lisääntyi.

  15. Suomi oli Venäjän vallan alla.
    Sitä ennen Ruotsin.
    Venäjän alla me Suomi saimme oikeuksia, emme Ruotsin.
    Venäjän alla me saimme kulttuuria, omaa, emme Ruotsin.
    Venäjän alla saimme postimerkin, rahan, kielen, emme Ruotsin.

    Tsaari oli valtiaamme. Yksinvaltias, diktatoori.
    Niin Venäjällä kuin Suomessakin halusimme oman vallan, emme Tsaarin valtaa.

  16. Miksi me muna pystyssä ihailemme Ruotsia ja Länttä vaikkaa aurinko ja rikkaus nousee aina idästä?

    1. Rikkaus on Siperiassa, työleirillä…sinne vaan markku…aina löytyy tilaa kun ei käytä Rexonaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *