Punikit meinaa taas hyppiä silmille

Suomen Vapaussodan aikana Venäjää vastaan vuonna 1918 punikit nousivat aseelliseen kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan Venäjän yllyttämänä ja Venäjän aseistamana. Silloin aseelliseen kapinaan  nousseet punikit syyllistyivät maanpetokseen.

Nyt punikit näyttävät olevan menossa samaan suuntaan – järjestetään poliittisia lakkoja ja muita poliittisia työtaisteluja Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan.

Punikkien ja muiden poliittisia työtaisteluja järjestävien kannattaisi muistaa, että Suomessa lainsäädäntövalta kuuluu Suomen Perustuslain mukaan Eduskunnalle, eikä suinkaan Ay-mafialle.

52 vastausta artikkeliin “Punikit meinaa taas hyppiä silmille”

  1. Minun mielestäni poliittiset työtaistelut pitää kieltää lailla, jossa säädetään poliittisista työtaisteluista erittäin suuret sakot ja täysimittaiset vahingonkorvaukset.

  2. Historian mukaan vähäosaiset torpparit ym halusivat vähän parempia työehtoja.
    Samasta kyse nytkin vaikka työehtoja on huononnettu jo kikyillä jne.

    1. Historian mukaan punakapinan pääkannattajat olivat kaupunkityöläisiä eikä torppareita, joita oli likimain saman verran molemmilla puolilla.
      Ei pitäisi väärennellä historiaa.

  3. Putkisen kielenkäyttö sopii hyvin samaan kategoriaan, kuin eilen linnatuomion saanut Janitzkin tekstit MV-lehdessä. Jos ei ylläpito reagoi poistamalla Putkisen häväistyskirjoitusta, on harkittava järeämpiä keinoja.

      1. ”Punikkien ja muiden poliittisia työtaisteluja järjestävien kannattaisi muistaa, että Suomessa lainsäädäntövalta kuuluu Suomen Perustuslain mukaan Eduskunnalle, eikä suinkaan Ay-mafialle.”

        Eikö tämä ole kiihottamista kansanryhmää kohtaan?

  4. ”Torppareiden kapina” on täyttä potaskaa. Jälkeenpäin keksitty termi jolla kaunistellaan maanpetosta. Täys paska on nykyinen hallitus mutta ei tässä aseelliseen kapinaan ryhdytä… Vaaliuurnilla tehdään se kapina…

      1. Eri mieltä saa demokratiassa käsittääkseni olla, mutta vaikka hallitus perseestä on ja surkein mitä tässä maassa on nähty niin ei tässä puniikkien kelkkaan kuitenkaan lähdetä, puniikeiksi katson vihreät ja demarit ja vasemmistoliiton…

        1. Niin, vasemmistoliitto on nimensä vaihtanut kommunistinen puolue ja vihreistä suuri osa on ”entisiä” kommunisteja – jopa stalinistikommunisteja. Vihreät on Kremlin keksintö demokraattisten maiden heikentämiseksi.

          Näihin poliittisiin lakkoihin (tms) lähtevien liittojen johto on tiukasti joko demareiden tai kommareiden käsissä – muilla puolueilla ei ole sanan sijaa.

  5. Tämä loputon ja hedelmätön ”keskustelu” vuoden 1918 tapahtumista vahvistaa käsitystä että moni suomalainen on harvinaisen pitkävihainen luonteeltaan. Ikävää heille jotka eivät pääse irti sillä tällainen kaunankanto vain on omiaan synkistämään mieltä. Voittajaa näissä jutusteluissa ja saivarteluissakin ei koskaan löydy.

  6. Jussin blokeissa ei ”kommunismin ilosanoman” levittäjät yleensä kauon juhli…

  7. Olen ”bannannut” Karjalaisen omasta blogistani. Poistan kaikki automaattisesti olipa sisältö mitä hyvänsä. Kyseessä on Karjalaisen törkeä käytös, eikä mielipide.

    Esimerkiksi Niilon kanssa olen eri mieltä, mutta hänen kommenttejaan ei tarvitse poistaa.

  8. Suomi ei todellakaan saa olla ay-liikkeen diktatuuri. Valta kuuluu Suomessa kansalle, jota edustaa vapailla vaaleilla valittu eduskunta.

    Ay-liikkeen toimissa nyt on paljon samaa kuin aikoinaan punakapinassa. Ei tätä maata johdeta punakaartin huutoäänestyksellä tai muutaman ay-pomon mielivallalla.

    Tavallaan meneillään on osittainen vallankaappaus eduskunnalta vasemmistolaiselle ay-liikkeelle. Kyseinen liike toki kamppailee jo olemassaolostaan, moni nuori ei enää koe järkeä kuulua siihen.

    1. Niin Tapio, olkoonpa hallitus hyvä tai huono, niin se mittautti juuri kannatuksensa tässä irtisanomisten helpottamisasiassa mikroyrityksissä. Hallitus sai selvän enemmistön, joten ay-mafia taistelee nyt vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan.

      1. Demarit ovat nyt jakautuneet samaan tapaan kuin kapinakeväänä, jolloin oli apina eväänä. Osa halusi itsenäisyyttä, mutta rahjalaiset Leninin alamaisuutta.

        Esimerkiksi kolmas puheenjohtaja Ville Skinnari luennoidessaan demarinuorten kesäpäivillä esitti saman idean kuin mikä Sipilällä on nyt työn alla eli pienyrittäjien helpotukset irtisanomisten suhteen. Mutta Ana haluaa taistella ja uhrata siinä taistelussa työpaikan toivossa elävät demarinuoretkin.

        Anasta ei missään tapauksessa ole pääministeriksi. Parempi, että kaikkien puolueiden puheenjohtajat toteavat tämän heti ja ilmoittavat kieltäytyvänsä hallitusyhteistyöstä Ana-johtoisen demaripuolueen kanssa. Demarit tehkööt tästä kieltäytymisestä omat johtopäätöksensä.

        ———————————————

        Skinnarin ja Sipilän yhteisiä aatoksia:

        https://sdp.fi/fi/blog/skinnari-pienyrittajien-ja-palkansaajien-asemaa-parannettava/

  9. Niin kauan kun henkilöitä ei herjata, minä en lähde potkuja jakamaan. Sitä eivät vaadi säännöt tai laki.

    Mutta muistutan mitä vankimmin: henkilöön käyvää herjaa ei keskusteluun mahdu. Siinä kohtaa nousee raja pystyyn just sillä hetkellä.

  10. Puniikit ei tätä maata ole koskaan vieneet eteenpäin eikä vie nytkään…On täällä sen verran Isänmaan aatteen läpikyllästämiä miehiä vielä hengissä että katsotaan missä raja kulkee…

    1. Juha, minä ihmettelen tätä touhua ihan kauheasti. Suomi on juuri nousemaisillaan pitkästä ja syvästä taantumasta, mutta vieläkin otetaan velkaa aivan hirmuista vauhtia – silti ay-mafia yrittää pistää hösseliksi. Siitä ei ole mitään hyötyä tavallisille työläisille, joita hyvin suuripalkkaiset punaiset ay-pomot usuttavat lakkoilemaan.

  11. Muistutan kaikkia osapuolia, ettemme voi tietää mitä kunkin ihmisen päässä liikkuu.

    Tällä hetkellä ihmiset ovat vihaisia. Ovatko he sitä ”pyyteettömästi ja aidosti” vai siksi että joku masinoi heitä siihen on oma kysymys – mutta sitäkään ei ole helppo kaukaa katsoen sanoa.

    Ehkäpä vain parempi että kukin saa sanoa mitä mieltä on ja hyväksyy että se on totta vain oman pään sisällä. Kukaan muu ei näe maailmaa kuten sinä. Pätee meistä jokaiseen.

    1. Kyuu, en ihmettelisi ollenkaan jos jatkossa selviäisi, että nimenomaan Venäjä ja Venäjän agentit lietsoisivat somessa tätä lakkovillitystä. Ei olisi ensimmäinen kerta.

      1. Luulisin, että langat ovat Arvopohja-Anan käsissä. Lakkoilu on hänen vakiintunut tapansa rakentaa kansan hyvinvointia – ei vaiskaan – hänellä voi samanlainen valtaperversio kuin vihreillä. Parempi olla herra helvetissä kuin tavis taivaassa.

  12. Jussi Järventaus Verkkouutisissa: ”Ay-jäsenmaksujen verovähennysoikeus pitäisi poistaa.”

    Kannatan. Samoin kaikki ay-liikkeen verottomuudet ”yleishyödyllisestä yritystoiminnasta” pitää poistaa. Kyseessä ei ole yleishyödyllinen, vaan yleishaitallinen toiminta.

    1. Ay-herrojen selvästi pääministeriä korkeampi tulotaso osoittaa, että ay on degeneroitunut jo pidemmän aikaa. Nykyisen ay-liikkeen voi rinnastaa syöpäkasvaimeen. Terveeseen solukkoon on tullut mutaatio, joka on ruvennut lisääntymään hallitsemattomasti. Joidenkin mielestä kasvain on harvinaisen hyvälaatuinen, toisten mielestä taas ei.

  13. Venäjä on monessa mukana, ei käy kiistäminen. Aivan liian monessa, emmekä edes yritä puolustautua.

    Toisaalta, useampikin kerta on jo huudettu Venäjää syylliseksi moneen netti-ilmiöön jossa syy onkin muualla. Siitä on tullut liian helppo tekosyy. Sekin on ongelma jos syytämme perusteetta, koska silloin emme enää suhtaudu vakavasti todellisiin Venäjän uhkiin.

    1. Olet oikeassa Kyuu – jos huutaa aiheetta monta kertaa vaikkapa susi, niin sitten kun se susi oikeasti tulee ja huutaa susi, niin kukaan ei lotkauta korvaansakaan.

      Huom! minä en ole väittänyt tätä sotkua Venäjän masinoimaksi, vaan olen vain todennut, että en ihmettelisi ollenkaan jos se sellaiseksi osoittautuisi myöhemmissä tutkimuksissa.

  14. Ihmeellinen trauma joillakin noista sadan vuoden takaisista asioista. Ei halutakaan jättää asioita taakse ja katsoa eteenpäin, vaan palataan aina samoihin kahtia jaon teemoihin.

    No kukin tavallaan

  15. Niin, ns. ”kahtia jako” ei näytä olevan mihinkään hävinnyt. Osa porukasta ei edelleenkään suostu hyväksymään Suomen perustuslakia, eikä halua sitä noudattaa.

  16. Millähän perusteella tuo ”osa porukasta” ei noudata Suomen perustuslakia?

    1. Suomessa valta kuuluu kansalle, jota edustaa vapailla vaaleilla valittu eduskunta. Toimiva hallitus nauttii eduskunnan luottamusta, kuten juuri on nähty.

      Ay-liike ei voi mitenkään olla se voima, joka määrää Suomen hallituksen toimista.
      Tavallaan meneillään on vallankaappaus, oletkos sinä Juha tuossa mukana komppaamassa?

      Entäs perustuslaki ja eduskunnan eittämätön asema?

  17. Vastapelurit vastarannoilla hyytävillä viimoilla etsivät toistaan jotta vastakkainasettelu lientyisi perustuslain mukaiseen sovintoon.

    Tulee mieleeni kansakoulun – 60 luvun kukkotappelu puomilla !

  18. Taidat olla ollut uutispimennossa Juha U, kun moista minulta perusteita kyselet. Suosittelen sinulle pikaista tutustumista Suomen perustuslakiin, löydät hyvin netistä.

  19. Kyllä minä mielestäni aivan hyvin olen perillä uutisoinnista. En koe olevani uutispimennossa. Perustuslakiakin olen joskus lueskellut ja tosiaankin netistähän se löytyy.

    Täällä vedotaan usein perustuslain 1. luvun toiseen pykälään.

    ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.”

    Tuota vastaan ei kukaan/mikään järjestö ole rikkonut.

    Samassa pykälässä todetaan myös.

    ”Kansanvaltaan sisältyy yksilön oikeus osallistua ja vaikuttaa yhteiskunnan ja elinympäristönsä kehittämiseen.”

    Tätä oikeutta yksilö toteuttaa järjestäytymällä ammattiyhdistyksiin.

    Perustuslain 44§:ssä todetaan seuraavaa

    ”Valtioneuvosto voi antaa eduskunnalle tiedonannon tai selonteon valtakunnan hallintoa tai kansainvälisiä suhteita koskevasta asiasta.”

    Tuohon asiakokonaisuuteen ei sisälly Sipilän 15.10 antama tiedonanto hallituksen työllisyypolitiikasta ja työllistämiskynnyksen madaltamisesta pienissä yrityksissä.

    Eli miten on, rikkoiko Sipilä perustuslakia? Käyttääkö Sipilä eduskuntaa keppihevosenaan?

    1. ”Täällä vedotaan usein perustuslain 1. luvun toiseen pykälään.

      ”Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.”

      Tuota vastaan ei kukaan/mikään järjestö ole rikkonut.”

      Juha hyvä, ay-likkeen toimet ovat suoraan rikkoneet perustuslain henkeä ja pykäliä.

      Ay-liike hastaa suoraan Suomen hallituksen, joka siis nauttii eduskunnan luottamusta.

      Missä on Juha U:n oma henkinen koti?

      Vallankumous, anarkia vai mitä?

    2. ”Valtioneuvosto voi antaa eduskunnalle tiedonannon tai selonteon valtakunnan hallintoa tai kansainvälisiä suhteita koskevasta asiasta.”

      Arvopohja-Anan lainsäädäntövaltaa sabotoivat toimet olivat tehneet asiasta ”valtakunnan hallintoa” koskevan.

  20. Putkinen:

    ”Silloin aseelliseen kapinaan nousseet punikit syyllistyivät maanpetokseen.”

    Sanoisin mieluummin, että olivat osallisina maanpetokseen osin tietämättään. Osallisuudesta valtiopetokseen eli kapinaan oli varmaan laajempi tietoisuus. Useimmat tuomitut tuomittiin valtiopetoksesta.

    Arvopohja-Antin kapinointi lähenee lähenemistään valtiopetosta eli pyrkimystä käyttää valtaa eduskunnan yli.

    Jos Ana joutuu syytteeseen valtiopetoksesta, niin syytös käsiteltäneen valtakunnan oikeudessa, mutta Ana saattaa käyttää hyväkseen ay-liikkeen bulvaaneja väen kiihottamisessa.

  21. Sen verran nyt vielä tästä asiasta, että lakko-oikeus perustuu lakiin. Niin myös poliittinen lakko.

    Aina voidaan keskustella siitä, mikä on perustuslain henki, kuten niin ylevästi sanotaan. Se on tulkintakysymys ja siihen ei ole yhtä oikeata vastausta. Pykälät ovat selvät, mutta abstrakti käsitys ”lain henki” on jokaisen tulkittavissa.

    Ja mitä tulee siihen, että puhutaan perustuslain hengen ja pykälien vastaisesta toiminnasta, niin eiköhän Sipilän hallitus ole aika monta kertaa lakiesityksissään kompastunut juuri noihin seikkoihin.

  22. Hallitus aikoo antaa lakiesityksen irtisanomisen helpottamisesta tietyn kokoisissa yrityksissä. Ammattiyhdistysliike lakkoilee tätä hallituksen AIKOMUSTA vastaan ja yrittää painostaa hallitusta olemaan antamatta sitä. Hallituksen aikomusta vastaan voi täydellä oikeudella lakkoilla. Vasta sitten jos aikeesta tulee laki, ei sitä vastaan voi lakkoilla.

    Hallitus antoi äsken eduskunnalle selonteon siitä työllisyyspolitiikasta mitä on harjoittanut ja sai selontekonsa johdosta eduskunnalta luottamyslauseen.

    Eduskunta antoi siis luottamuksen hallituksen tähän asti harjoittamalle politiikalle. Hallituksen mahdollisille tuleville toimille ei eduskunta tietenkään voi luottamusta etukäteen antaa. Tällainen hallituksen mahdollinen tuleva toimi on tämä irtisanomislaki. Hallitus on kertonut aikovansa tällaisen antaa mutta ei vielä ole varmuutta antaako ja missä muodossa. Kukaan ei tätä tiedä, ei hallitus itsekään.

    Tätä hallituksen aikomusta vastaan ammattiyhdistysliike lakkoilee – siis aikomusta vastaan, ei lakia tai lakiesitystä vastaan jota ei ole vielä olemassakaan. Kun eduskunta ei ole käsitellyt,ottanut ja ilmaissut mitään kantaa täta vielä olemassa olematonta hallituksen aietta kohtaan ei mitenkään voida sanoa että ammattiyhdistysliike hallituksen ilmaisemaa tulevaa aietta vastaan toimiessaan toimisi eduskunnan tahtoa vastaan perustuslaista puhumattakaan.

    Hallitus on saanut eduskunnalta luottamuksen tähän saakka tekemistään työllistämistoimista. Mahdollisesti tulevista toimistaan se ei mitään sellaista luottamusta ole saanut. Ei voi saadakaan kun ei kukaan tiedä mitä työllistämistoimia hallitus tulee vastaisuudessa tekemään vai tekeekö mitään.

  23. Niin jäi vielä kommentoimatta tuo oma henkinen koti. Anarkia se ei ole, ei myöskään vallankumous, niin olisikohan se laillisuusperiaate.

  24. Olisi erittäin tärkeää ymmärtää minkä tahon hyväksi mikäkin toimenpide on ja minkä tahon vahingoksi. Se miksi tehdään ei ole niinkään tärkeää – voi olla harhautettu, yllytetty, agitoitu, …

    Nämä ay-mafian työtaistelutoimenpiteet ”irtisanomislakia” vastaan toimivat suoraan imperialistisen roistovaltion Venäjän hyväksi aivan kuten yleislakko (yms.) juuri ennen Suomen Vapaussotaa Venäjää vastaan vuonna 1918.

    Vastaavasti ne ay-mafian työtaistelutoimenpiteet ”irtisanomislakia” vastaan toimivat suoraan Suomea, suomalaisia, työläisiä, yrittäjiä, yrityksiä, jne. vastaan.

    Esimerkiksi SDP toimii nyt aivan vastaavasti Suomea vastaan kuin toimi vuonna 1918.

    Ihmettelen kauhiasti, ellei tästä punikkien toiminnasta seuraa vähintään valtiopetossyytteitä. Jos Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun, niin myös maanpetossyytteitä.

    Tarvitaanko Suomeen taas vankileirejä valtiopetoksista ja maanpetoksista epäiltyjä varten?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *