Amerikkalainen ”demokratia”

Jos olet intiaani Yhdysvalloissa ja asut reservaatissa, et voi äänestää. Republikaanit on torpanneet sen lailla, sillä reservaateissa ei ole kadunnimiä, siispä sinulla ei ole katuosoitetta ja et voi äänestää. Näin näppärästi toimii demokratia Yhdysvalloissa. Onhan tiedossa että alkuperäiskansat äänestää enimäkseen demokraatteja. Tuli aamu tv:n ohjelmassa, mielenkiintoista.

Sama on heillä joilla ei ole varaa henkilötodistukseen vaikka ovat kansalaisia, suljettu pois äänestyksistä, mutta jos sakon saavat joutuvat maksamaan ja veronsa maksavat…eli jollain muulla keinoin se henkilöllisyys kelpaa muuten…

 

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Amerikkalainen ”demokratia””

  1. Juuri tuli tv:ssä jotta tietyillä alueilla kun olet meksikolainen pitää kantaa passia mukana ettei tule kyyditys rajan yli vaikka olet ikäsi asunut Yhdysvalloissa, kuinkahan näiden äänestäminen sujui…?

 1. Trumpin sanelupolitiikka hyytyy näihin vaaleihin:

  IS seuraa ääntenlaskentaa: Demokraatit johtavat edustajainhuonetta 207–194, republikaanit senaattia 43–51 https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005890094.html

  ”Naisten määrän lisääntyminen kongressissa kertoo asiantuntija Kristiina Heleniuksen mukaan paitsi naisten aseman muutoksesta yhteiskunnasta, myös vastareaktiosta Trumpin naisia koskeviin puheisiin.”

  Trump rakensi itselleen muurin, naismuurin…

 2. Välittömässä lähipiirissäni on henkilö, joka kuuluu amerikan alkuperäisasukkaiden suoriin jälkeläisiin. Häntä on toki potuttanut tuo äänestysrajoitus. Sen sijaan kun hän on katsonut Suomen menoa, häntä on potuttanut aivan yli ymmärryksen se että sulkahatut kielletään ja että saamelaiselta vasemmiston somehuutajalta kysytään mielipiteitä amerikkalaisten asioihin – kuka hänelle antoi oikeuden edustaa heidän mielipiteitä?

 3. Kovastipa tuo äijä uhoaa kun on saanut heh ”vaalivoiton”. Haukkuu toimittajia ja antaa potkut oikeusministerille.

 4. Se varmaan luulee olevansa tosi teevee sarja diilissä no ei ole häävit käytös tavat mitä tuosta muuta voi sanoa terv tepivaari

 5. Demokratia on enemmistön diktatuuria. Jos demokratialla mentäisi, niin Kalifornia ja New York päättäisi Amerikan suunnan.

 6. Eihän Yhdysvalloissa demokratiaa ole ollutkaan koskaan eikä taida tulla kun on päämiehenä tuon lajin ihminen terv tepivaari

 7. Onkohan tuo demokratia ollenkaan hyvä asia? Filosofi Platonkaan ei kannattanut sitä. Se (demokratia) kun sai aikaan sen, että hänen oppi-isänsä Sokrates teloitettiin.

Kommentoi