Back to the USSR

Venäjä siirtyy aimo loikan takaisin menneisyyteen, bolitrukit ja komissaarit otetaan takaisin ja vanhan mallin Neuvostoliittolainen maailma palaa takaisin, tuskin se kadoksissa olikaan mutta nyt mennään niinkuin urakalla takapakkia. Neuvottele sitten tälläisten kanssa…

Lähde:

https://iltalehti.fi/ulkomaat/201808092201122328_ul.shtml

Putinin jättiyllätys: Komissaarit ja politrukit uudestaan Venäjän armeijaan – Neuvostoliitossa tehtävänä oli suojella poliittista johtoa sotilasvallankaappaukselta.

Nyt poliittista rinnakkaisjohtajuutta ollaan palauttamassa, mutta ”puolueettomana”. Komentajien ja päälliköiden sijaisia kutsutaan yksinkertaisesti näiden poliittisiksi sijaisiksi (zampolit). Sama nimike oli käytössä ennen poliittisen hallinnon lakkauttamista.

Alun perin yhtymän komentajan sijaista kutsuttiin poliittiseksi komissaariksi ja yksiköitten päälliköitten sijaisia poliittisiksi ohjaajiksi (politruk). Yksikään komentajan tai päällikön käsky ei tullut voimaan, ellei poliittinen sijainen vahvistanut sitä. He myös vastasivat niistä yhdessä. Komentajalla ja komissaarilla sekä päälliköllä ja politrukilla piti olla vastaavat sotilasarvot.

Komissaarit ja politrukit sekä esikuntien sotaneuvostot olivat niitä keinoja, joilla bolševikit ottivat keisarillisen armeijan komentoonsa vallankaappauksen 8.marraskuuta 1917 jälkeen

 

Ja jos joku lottoo jotta parempaan suuntaan mennään niin pielessä on…

Jaa käyttäen:


6 Replies to “Back to the USSR”

  1. On se veikeä kuinka alas naapurimaa vajoaa eikä meillä edes varustauduta vaan katsotaan kuin koko illan kotimaista tv:stä.

    1. Joo, vuodelle 2019 hallitus esittää Suomen puolustusmäärärahoiksi vaivaiset 1,3% BKTstä, vaikka niiden pitäisi olla vähintään 2%. Mamuiluun on kyllä piikki auki.

Kommentoi