Ei sianliha tuotteita Virosta Suomeen

Harva älyää että tuossa lähinaapurissa mm Venäjällä ja Virossa rieuhuu sikarutto. Älä tuo sianlihaa Suomeen, kiitos. Juuri TV1 aamuteeveessä oli tyhjentävästi tietoa asiasta. Myös villisika on kieltolistalla. Röh.

Eli röheltäkää ne lihat siellä Virossa naamariin vaikka kaksin käsin.

https://www.evira.fi/elaimet/elainten-terveys-ja-elaintaudit/elaintaudit/siat/afrikkalainen-sikarutto/ala-tuo-afrikkalaista-sikaruttoa-suomeen/

Röh, röh, auts.

Jaa käyttäen:


7 Replies to “Ei sianliha tuotteita Virosta Suomeen”

 1. Suomen sianlihatuotanto on laskenut koska se ei kannata. Mitenkäs tulevaisuudessa joulupossut riittää meille…?

 2. Toin taas erinomaista savustettua possua kaksi kimpaletta. Toisesta viimeinen pala meni eilen illalla iltapalaksi, toinen on vielä aloittamatta.

  On erinomaisen pieni mahdollisuus, että teollisesti savustetussa lihassa tulisi tauteja. Itse metsästetyn villisian kanssa voi tullakin, esimerkiksi saappaissa.

  1. Siinä se vaara piilee kun tuhannet miettii samalla lailla: ”en minä tuo sitä sikaruttoa”. Itse noudattaisin kyllä eviran ohjeita siellä on hyvin kerrottu asiasta. Aamu teeveessä joku tutkija oli huolissaan ruton leviämisestä Suomeen, siihen nimittäin loppuu Suomen sianlihan vienti joku Belgia vai oliko Alankomaat on saanut sikaruton rajojensa sisäpuolella, siihen loppui vienti.

 3. Evira:

  Oleellisimmat maahantuloreitit ovat:

  ”Maahantulo infektioalueella matkustaneiden ihmisten mukana,
  infektoituneen lihan tai lihatuotteen mukana,
  elävien kesysikojen ja sperman mukana,
  kontaminoituneiden eläinkuljetusajoneuvojen mukana,
  kansainvälisen liikenteen ruokajätteen mukana tai
  Suomeen vaeltavan infektoituneen villisian mukana.

  Maahantulo rehun, kuivikkeen, lannan ja sivutuotteiden mukana on myös mahdollista.

  Lisäksi riskiprofiilissa on kartoitettu mm. villisikojen ja eläinkuljetusautojen liikkeitä, eläinperäisten jätteiden kuljetuksia rajan yli sekä metsästysmatkailuun liittyviä mahdollisia riskitekijöitä.”

  Ompa aika veikeetä, eli tavan pulliainen voi tuoda tietämättään sikaruton” tuliaisena”, Suomeen. Empä moisesta tiennyt, milläs tälläisen estät jos vaikka liikkuu metsässä ja sieltä varusteisiin, asuun jne jää jäämiä viruksesta. Mahdoton itse selvittää moista.

 4. Katsoin Eviran linkin lävitse. Evira ei suinkaan kiellä tavallisten sianlihatuotteiden tuontia Virosta Suomeen.

  Villisikatuotteiden kanssa täytyy noudattaa tiettyjä varotoimia.

  1. Ei kielläkkään. Aamu teeveessä, katsottavissa YLE Areenassa. Tutkija oli huolissaan elintarvikkeiden mukana tulevasta vaarasta. Itse yllätyin jotta se voi tulla ihan omien varusteiden ja vaatteiden mukana jos joutuu kontaktiin ihan tietämättään. Mutta vakavasta asiasta on kyse.

   Enemmän nämä villisian metsästysmatkat tuonne Viroon on ehkä se suurin vaara tuoda tauti tänne luulisin.

   En todellakaan olisi koko asiaa ottanut esille ilman aamun ohjelmaa, tuli minulle ihan puskista koko homma.

   Sinäänsä Suomesta on lopetettu ennätysmäärä sikaloita. Muutaman vuoden päästä sitten sianlihan tuontia pitää lisätä Suomeen. Nythän Suomi vie sianlihaa jopa Kiinaan asti.

Kommentoi