Eläkeläiset ei tarvitse 300€ enempää elämiseen kuukaudessa.

300 egee on ehkä liikaa, pärjäisikö eläkeläiset 200 eurolla kun nyt tuntuvat pröystäilevän. Syökää silakoita. Aamu kahviin ei sokeria ja maitoa tarvitse laittaa. Kyllä he varmaan satasellakin kuussa pärjää, sekin voi olla liikaa, ainahan voi nipistää jostakin menosta. Hyvä siinä on sitten sähköautoja ostella ja ulkomaanmatkoja tehdä.

Lähde:

Eläkeläinen kertoo HU:lle, miten elää 300 eurolla kuussa

Jaa käyttäen:


22 Replies to “Eläkeläiset ei tarvitse 300€ enempää elämiseen kuukaudessa.”

 1. Ihmetyttää tämä Verkkouutisten (Kokoomuksen julkaisu) eläkeläis tarina. Jos tuon verran jää kuukaudessa elämiseen niin kuinka nämä hyödyttää mm yrittäjiä, eihän tälläinen muutaman saturaisen persaukinen voi mitään palveluita tai tuotteita ostaa.

  Se meinaa sitten yrittäjillekin surkeaa tilinpäätöstä kun ei ole näistä satasien eläkeläisistä ostamaan mitään, kädet selän takana voi pörrätä liikkeessä tuijottamassa ja käydä ilmaiseksi kusella vessassa, hanasta saa vettä.

  Tilannehan on se että kun eläkeläisten lisääntyessä ostovoima katoaa lähes täysin kaatuu taas moni pienyrittäjä….

  Aina on muutama öky eläkeläinen mutta sellaisten tarinat ei Verkkouutisten sivuille joudu…

  Oliko tuon 300€ kuukaudessa ”hyvin menee eläkeläisellä” jutun lopullinen pointti se että mene hautaan…?

 2. Ihan varmasti eläkeläinen elää vaikka satasella kuussa, mutta ai takuulla koko kuukautta, vaan kuolee jo muutaman päivän päästä kuun alettua. Jos se onkin tavoite, koska eläkeläiset ovatkin vain rasite yhteiskunnalle, kuten muuan kaupunginjohtaja sanoi taannoin teevee haastattelussa.

  Se miten yhteiskunta kohtelee vanhuksiaan määrittää yhteiskunnan sivistystason.

  1. Niin on. Suomessa on muutenkin vähäosaisia syrjitty koko 2000-luvun ajan. 90-luvun laman jälkeen pelkkä raha on onnellisuuden mittari. Siitä onnellisuudesta nauttii yhä harvempi, keinotekoista velalla hankittua onnellisuutta tarjotaan kansalle kyllä. Sisäiset markkinamme perustuu pitkälti ylenpalttiseen velan ottoon, sekin kupla puhkeaa joskus ja alkaa matalasuhdanne.

   Minä vaan itse ihmettelen jotta jos hallituksen pyrkimys on saada lisää näitä joilla jää 300€ / kk käteen elämiseen niin velaksiko he elää loppuelämän… Sillä jos nämä ei voi kierrättää rahaa palveluihin ja tuotteisiin, loppuu kaupankäynti ja jätti työttömyys sekä maastapako niille jotka pystyy siihen.

   Tämä kaikki pitkällä tähtäimellä ja karkeasti sanottuna. Mutta näin…

   1. 300 eroa kuussa on vähän, ihan liian vähän, mutta kun Marko kirjoitat että ”90-luvun laman jälkeen pelkkä raha on onnellisuuden mittari” niin sitä en ollenkaan allekirjoita. Onneksi on paljon heitäkin jotka löytävät onnellisuutta ja hyvää elämänsisältöä ilman rahaakn.

 3. ”Kaikille eläkkeensaajille laskettu keskimääräinen kokonaiseläke on laajimmalle mahdolliselle eläkkeensaajajoukolle laskettu keskiluku. Tämä luku oli 1 574 euroa kuukaudessa vuonna 2017”

  Lähde: https://www.etk.fi/elakejarjestelmat/elaketurva/elakkeensaajien-kokonaistulot/keskimaaraiset-elakkeet/

  Minä kysyn vaan… Millä kaavalla sitten ne sähköautot ja systeemit ostellaan tulevaisuudessa… Perseellä vai…?

  Selittäisikö joku fiksumpi.

  Sekä kuinka sadat tuhannet ”pakolaiset” elätetään, niistä ei lapion varteen ole, ei edes tiskijukaksi.

  Selittäisikö joku fiksumpi senkin.

  Minun ajatusmaailmassa maa johon ei tehdä lapsia ja jossa sakki vanhenee silmissä, en näe tälläiselle tulevaisuutta. Ainahan voin miettiä vain itseäni, kuinka minä, koska sillä ei ole mitään väliä, mutta kun on tuota jälkikasvua niin kuinka he.

 4. ”Minä kysyn vaan… Millä kaavalla sitten ne sähköautot ja systeemit ostellaan tulevaisuudessa… Perseellä vai…?”

  Tarkoituksena on tottakai, etteivät eläkeläiset ajele minkäänlaisilla autoilla.

  Vihreät ovat varsin näppäriä kansan köyhdyttäjiä. Iskevät sekä valtioon, kuntiin että yksilöön.

 5. Mikähän juttu tuo oli?

  Kansaneläke on n. 630 €/ kk

  Vanhuus ja tai työeläke kertyy työvuosina ansaitusta palkasta, taitaa olla noin 50-60 % ansaituista työtuloista, jossa viimeisillä vuosilla on aika iso painoarvo tason määrittelyssä.

 6. Moni eläkeläinen saa enintää satasen käyttövaraa jolla pitäisi kustantaa vielä lääkkeetkin sillä kaikki yli saatu raha menee yksityisen hoitolaitoksen maksuihin.

 7. Nyt Sipilän hallitus hehkuttaa ja rriemuitsee, kun se pystyyi pienentämään valtionvelkaa parilla miljardilla. Mutta samaan aikaan köyhyys vaan lisääntyy maassa ja erikoisesti lapsiperheissä. Ja syynä on monet heikennykset mm. tulonsiirtoihin.sekä ääkkeiden kallistuminen ja pätkätyöt. Pätkätyöläinenkin lasketaan mukaan työllisiin, vaikka töitä on vain 10-29 tuntia viikossa. Sillä ei muuten elä.Siis valtion velkaa lyhennetään köyhyyden kustannuksella ja siitä porvarihallitus on ylpeä.

 8. Niin no, edellinen hallitus sopi tiukat ehdot ja niiden mukaan on elettävä.
  Mää arvaan että näiden kanssa Kataisen six-pack hallitus sopi miten menoja leikataan (Antti Rinne osaa selittää) :

  Kansainvälinen valuuttarahasto (engl. International Monetary Fund, IMF) on vuonna 1945 perustettu kansainvälinen järjestö, joka valvoo maailmanlaajuista rahoitusjärjestelmää tarkkailemalla ulkomaisia vaihtokursseja ja maksutaseita, ja antaa pyydettäessä teknistä ja taloudellista apua. Sen tavoite on loiventaa kansainvälisen finanssijärjestelmän markkinahäiriöitä ja tukea tilapäisiin rahoitusvaikeuksiin joutuneita jäsenvaltioita. Kansainvälisen valuuttarahaston jäsenmäärä on kasvanut vuosikymmenten aikana ja siihen kuuluu nykyään 188 jäsenmaata. Suomi on ollut Kansainvälisen valuuttarahaston jäsen vuodesta 1948 lähtien.

  https://www.valtionvelka.fi/fi-FI/Suomen_talous_ja_luottoluokitukset/Luottoluokitukset

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_komissio

  Siä o ilmeisesti ollu tiukka ehto velan lyhentämisestä ?? Hallitus tyytyväinen kun ei tarvinnut leikata lisää valtion menoja ??

 9. Kansainvälinen valuuttarahasto näkee Suomen keskeisenä haasteena talouskehityksen elvyttämisen tehostamalla tuottavuutta ja parantamalla työllisyyttä. IMF on esittänyt arvionsa Suomen talouden tilasta tänään tiistaina.

  IMF:n näkemyksen mukaan Suomen on tehtävä rakenteellisia uudistuksia muun muassa palkkaneuvottelujärjestelmään ja työttömyysvakuutukseen. Valuuttarahaston mukaan Suomen on löydettävä finanssipolitiikassa tasapaino sopeutustoimien ja elpymisen turvaamisen välillä.
  https://yle.fi/uutiset/3-8307240

  ****************
  Näin siis vuonna 2014 julkista taloutta sopeutettiin monen miljardin verran ja se jaettiin useammalle vuodelle. Nyt me tiedetään mistä six-pack leikkasi.
  Eli Urpilainen ja Rinne osaa selittää paremmin ja tarkemmin.

  IMF kehottaa Suomea tasapainottamaan julkista taloutta vauhdiltaan ja rakenteellisesti siten, että haurasta elpymistä ei vaaranneta. Tämän voi tulkita tueksi hallituksen viime aikaiselle näkemykselle, että kaavailtua kolmen miljardin julkisen talouden sopeutusta olisi syytä rytmittää ja jakaa useammalle vuodelle. IMF:n mukaan sopeutusta voisi vähitellen listätä sitä mukaan kun talous elpyy ja vahvistuu.
  https://www.kauppalehti.fi/uutiset/imf-patistaa-suomea-elakeuudistukseen/3fd3df6b-803f-38a4-be8b-5b50d44a1f0a

 10. Blogin pointti olikin jotta Verkkouutisten tekmän ”kyselyn” mukaan se 300€ kuukaudessa riittää, joten ei ole valitusoikeutta. Toisaalta monelle eläkkeelle olevalle yrittäjälle ei jää sitäkään…

 11. Joo, mää tohon Väiskin juttuun pistin tiatoo ettei iha arvailujen varassa.
  Mun miälestä sillo menee piälee jos moititaan henkilöä joka ei oo ollu tekemässä päätöksiä.
  Mää toin näkyviin pari päättäjää joilta voi kysyä tarkennuksia.

 12. ”Eläkeläiset ei tarvitse 300€ enempää elämiseen kuukaudessa.”

  Kiljusen herrasväelle ei riitä suurempikaan eläke, vaan mankuvat lisää, vaikka pitkäikäisinä Kiljuset kuppaavat muiden keräämiä eläkerahoja, koska heitä ei elinaikaodotekertoimella rasiteta.

 13. Kyllä hallitus ja viskaalit odottaa jotta tämä tilasto vain nousee…

  ”Kuolema vaanii vanhuksia kotona: Kaatumiskuolemat lisääntyneet tuntuvasti – valtaosa uhreista yli 75-vuotiaita” (MTV)

  Näin pääsevät eroon ei tuottavista asukkaistaan.

 14. Markun niin kovasti parjaamat nykyeläkeläiset (suuret ikäluokat) aloittivat suurelta osin työnteon usein jo noin 15 vuoden iässä ja työuraa kertyi reilut 40 vuotta, jos terveys kesti.

  Nyt työt aloitetaan kaksvitosina tai vanhempina. Monesti lähempänä kolmeakymppiä. Huomioitava on myös se, että aiemmin eläkettä alkoi kertyä vasta 23 vuotiaana eli monta vuotta sai painaa ”ilmaiseksi”, jos eläkekertymää ajatellaan.

  1. Markku ”unohtaa” senkin, että melkoinen osa työeläkkeen saajista joutuu maksamaan kansaneläkemaksut, mutta ei saa sitä senttiäkään.
   Sekin raha menee pienituloisten kansaneläkkeisiin.

   1. Täsmennän, kun näyttää jääneen epäselväksi:
    Kaikki työeläkeläiset joutuvat maksamaan kansaneläkemaksun, mutta enemmistö ei siitä senttiäkään saa takaisin.

Kommentoi