Huora on huora

”Painettu Aamulehti julkaisi perjantaina 14. joulukuuta laajan reportaasin tamperelaisesta punkbändi Huorasta. Jutussa bändin nimi ja sitaateissa olevat voimasanat oli muutettu. Huorasta tuli Prostituoitu.”

En juuri kyseistä bändiä kuuntele mutta kyllä nyt tuli julkisuutta ilmaiseksi kun kaunopuheinen Aamulehti munasi oikein urakalla, heidän muniminen nosti bändin Suomessa tämän porukan kaikkien musiikkia ja varsinkin punk tyylisen musiikin kuuntelelijoiden huulille.

Onneksi on typeriä toimittajia näissä lehdissä jotka ei osaa juuri mitään. Siitä hyötyi juuri tämä bändi, sanoi artisti siitä näin:

”– Nyt kaikki puhuvat Huorasta. Voisin lähettää Aamulehdelle kukkakimpun, en tosin siitä syystä, että kulttuuriosasto on leikattu lähes olemattomiin. Siitä piikkilankaa, mutta tämä yksittäinen suoritus on ihan huikea. Toivottavasti bändi itsekin suhtautuu tähän yhtä huumorilla kuin mekin.”

Ja bändihän suhtautuu.

”Huoran laulaja Anni Lötjönen, 35, kertoo Ilta-Sanomille koko bändin huvittuneen suunnattomasti. Huora on parhaillaan matkalla Poriin keikalle.”

Huora mikä huora, se on vain sana, muistakaa se.

Lähde :

https://www.is.fi/musiikki/art-2000005932856.html

Jaa käyttäen:


25 Replies to “Huora on huora”

  1. Onneton veto Aamulehdeltä. Joku viherpiipertäjä toimittajako tuon on tehnyt… Ei voi tietää.

 1. Tosi onneton veto. Kysäisin sähköpostilla toimittaja Määttäseltä, miksi ylipäätään vaivautua tekemään juttu jostain yhtyeestä, jos ei kerran överiksi viedyn korrektiuden vuoksi voida kirjoittaa asioista niiden oikeilla nimillä. Ei ole vastausta kuulunut.

  Tunsin itseni aika hölmöksi, kun aamukahvipöydässä tuota juttua luin. Pikku-Juhan ei sallittu lukea huora eikä pillu sanaa. Jep.

   1. Sopiva kysymys Marko. Siinä mielessähän Aamulehden sanavalinta, prostituoitu, oli huono, että tarkkaan ottaen se ei ole huora sanan täsmällinen synonyymi. Huora oli/on paljon muutakin kuin seksiä myyvä nainen.

 2. Aivan tolkutonta on Aamulehden toiminta. Käytetään latinankielisiä termejä suomalaisten sanojen sijaan. Onko ”vagina” jotenkin parempi kuin suomalainen pillu?
  Ketä Aamulehti yrittää hämätä ja miksi?

  Suomi on suomalainen juuri siksi, että täällä asiat sanotaan niin kuin ne ovat. On pillua, kullia, huoraa ja panomiestä.

  Miksi noita häpeämään?

 3. Tulee vaan mieleen jotta huonokin voi olla paras, maailman huonoimmaksikin äänestetty elokuva The Room maksoi vuonna 2003 tuottajalleen 6 000 000 dollaria, se tuotti ensi-illassa 1800 dollaria, mutta koska se on niin paska niin nyt siitä on tullut kultti leffa ja se tuottaa rahaa ohjaajalleen.

  ”The Room on vuonna 2003 julkaistu yhdysvaltalainen indie-elokuva. Sen on ohjannut, tuottanut ja käsikirjoittanut Tommy Wiseau, joka myös näyttelee elokuvassa pääosaa. The Room on tullut tunnetuksi sen saamasta surkeasta vastaanotosta. Sitä on usein pidetty yhtenä kaikkien aikojen huonoimmista elokuvista”

  https://www.youtube.com/watch?v=pKAwXLVxuZQ

 4. Luulin että huonoin on Plan 9 From Outer Space, ilmeisesti siis Room päihittää tuonkin?

 5. Tästä oli pitkä keskusteluketju FB:ssä johon kommentoin. AL:n ei olisi pitänyt muuttaa ”huora-sanaa”, ”prostitoiduksi”, nehän ovat jo sinänsä kaksi erillistä asiaa. Toinen useimmiten maksuton ja toinen ammattimainen.

 6. Onpas siinä punkkipojilla ollut luovaa mielikuvitusta kun ovat bändinsä nimenneet. Itse pidän nimeä mauttomana, toki kun en lukeudu punk musiikin ystäviin, enkä ole kyseisen yhyeen musiikkia kuulut en ehkä ymmmärrä kuinka hienoviritteinen yhteys bandin nimellä ja heidän musiikillaan on.

  Ja onhan hokema että ei nimi miestä pahenna jos ei mies nimeä.

  1. Olen kyllä voimakkaasti eri mieltä, punk-rock itseasiassa on musiikkia aivan yksinkertaisimmillaan ja aika moni sittemmin hyvinkin tunnetuksi tullut muusikko on aloittanut punk-rockin kautta syystä, että kynnys bänditoiminnolle on hyvin matala.

   Jos yksikin nuori löytää esim. punkista tien purkaa itseään niin punkilla on oma paikkansa maailmassa.

 7. Ramones oli hyvä ns punk rock bändi. Onhan meillä oma Pellemiljoona Oy mikä on nyt kiertueella. On vain hyvä että on erilaisia musiikkityylejä. Olisi ahdasmielistä kuunnella pelkkiä taistolaislauluja…

  1. Ramones oli hyvä bändi, mutta oliko se punk-bändi niin siitä voidaan olla monta mieltä.

 8. On hienoa jos ihmispolo saa elinvoimaa musiikista, toiset punkista, Karjalainen, minä ja moni muu esimerkiksi Ana Vidovicin klassisesta kitarasta.

  Laidasta laitaan on ihmisten maku, toki iän myötä saattaa muuttuakkin, joku sanoo sitä kehittymiseksi. Itse esimerkiksi nuorna miesnä pidin opperan sopraanoa kammottavana kiljujana, nyt iän pehmentämänä saatan koko illan Youtubesta kuunnella Elina Garancaa tai Anne Netrebkoa.

  Olavi Virrasta olen pitänyt kaikkina ikäkausina.

  1. Musiikki on hieno asia, oli sitten missä tahansa muodossa, hyvä että yhä moni kuuntelee musaa.

Kommentoi