Kiire jumalansa luo…

Rokotevastaisuus on levinnyt eniten juuri lestojen alueella. Lapset siellä ovat hengenvaarassa hölmöilyn takia.

Ehkä näillä on kiire jumalansa luo… ei voi tietää…

IS vieraili Luodossa, jossa rokote­kattavuus on Suomen alhaisimpia – paikalliset kertovat nyt, mistä tämä saattoi saada alkunsa https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005921472.html

Jaa käyttäen:


17 Replies to “Kiire jumalansa luo…”

 1. Kyllähän rokotevastaisuuden kannattajia löytyy ihan lääketieteellisitäkin porukoista, elämäntapataiteilojoista ilman uskonnollista taustaa.

  Eräs sukulaisperheeni DI ja KTM isä ja äiti eivät sallineet rokotuksia. Syy oli hyvin luonnonmukainen elämä. Äiti imetti lapset aina 3-v saakka. He elivät Helsingissä ja kävivät normaalia koulua jne.. Eivät sairastaneen aikuisikäänkään mennessä mitään rokkoja, eikä flunssia jne.. Olivat saaneet normaalin bakteerikannan normaalin synnytyksen kautta sekä mellastaneet ja piehtaroineet maalla miten sattui ja missä vaan.

  Mutta se, että he eivät saaneet mitään tartuntoja kuitenkin saattoivat kantaa viruksia muille.

  Virus on vaan niin pirullinen olio, että se kehittyy aina vain tappavammaksi, mitä enemmän lääketiede keksii uusia ratkaisuja.

  1. Sepä tässä ihmetyttääkin jotta lestakirkossa tätä oppia on levitelty… Käveleekö ne myös katolta alas jos pappi tai joku lahkonjohtaja näin määrää….

 2. Hei pojat, ei tämä ole mikään uskonnollinen kysymys pelkästään. Luodossa on suuri osa irti uskonnoista olevia asukkaita. Hieman pidättyväisyyttä koko asiaan.

 3. Sen sijaan tämä on kielialuekysymys. Rokotevastaisuus ja monet muutkin hengenvaaralliset tempaukset tuppaavat olemaan suomenruotsalaisten kansallinen, ellei suorastaan geneettinen erityispiirre. Tämän on mediakin todennut, sillä nämä ”trendit” tuodaan Ruotsista.

  1. Vaarallisia trendejä. Nämä pitäisi pistää savupirttiin räppänästä maailmaa katsomaan, ”siellä oli kirppuja, luteita täitä, seassa lapsia pellavapäitä”..

 4. Kyllä tämä enempi vaikuttaa joidenkin New Age -hörhöilijöiden puuhalta salaliitto teorioineen. Olisin yllättynyt, jos mukana olisi huomattavasti lestadioliaisia, koska he ovat yleensä varsin konservatiivisia eikä poikkeamia muutenkaan paljoa sallita. Jos liikkeen johto sanoo, että rokote kuuluu asiaan niin jäsenten on huono ainakaan julkisesti vastaan pullikoida. Onkos Markolla esittää enemmän tietoa lestadiolaisten mukanaolosta kun heitä osoittelee vai onko vaan muuten hampaankolossa jotain?

   1. juhak, juurikin näin. Jumala on suuri, kun yksi kuolee niin niitähän syntyy lisää. Näppärää.

   2. No joo, tässä kohtaa minun olisi pitänyt tietenkin vilkaista tuo Markon avauksen linkki. Näköjään sitten joillekin lestadiolaisille on tuo hömppä mennyt läpi, vaikka tuossa kirjoituksessakin mainitaan, että muuten on kova kuri.

 5. Kolmas aloitus rokotekeskusteluun pienen ajan sisällä, onko se ihan varmaati tarpeen? Ensimmäisellä kerralla Juha U ja Kyuu kertoivat tyhjentävästi oleellisen. Siteeraan siis heitä.

  Juha U: ”Suomesta on kattavalla lasten rokotusohjelmalla saatu hävitettyä kurkkumätä, jäykkäkouristus, hinkuyskä, polio, pahat aivotulehdukset sekä tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko. Noin esimerkiksi.

  Monet näistä taudeista olivat aikanaan vakava ongelma Suomessakin. Niihin kuoltiin tai ne aiheuttivat vakavia vammautumisia. Jos ei kuoltu tai vammauduttu itse sairauteen, niin jälkitaudit saattoivat aiheuttaa samaa kuin itse varsinainen sairaus.”

  Kyuu: ”Yleisesti käytössä olevista rokotteista ei ole suuri, vaan jättimäinen tieteellinen pohjatieto käytössä. Ne ovat lääketieteen parhaiten tunnettuja tuotteita. Ne rokotteet joiden kanssa on ollut haasteita, ovat olleet kiireisempiä tuotoksia, mutta yleisen rokotusohjelman tuotteet ovat vakaita kuin peruskallio.”

  1. En tiedä muuta kuin että vaimo on sairaanhoitaja ja hän kun kuuli tuon uutisen ettei eräät nykyaikana rokota lapsiaan niin aikamoisen luennon piti kahvipöydässä mitä siitä seuraa… En suosittele pelaamaan moista rulettia omalla lapsella…

  2. Todellakin, en tuota pannut merkille tässä tapauksessa, mutta ennen kuin tekee uuden avauksen pitäisi katsoa, joko samasta aiheesta on kirjoitettu ja sopisiko kirjoitukseni kenties avauksen sijaan kommentiksi. Muuten keskustelu pirstoutuu lukemattomiin blogeihin, joita nytkin tulee kuin sieniä sateella. Lisäksi turhauttaa laatia avauksia, jos jo heti seuraavassa otsikossa joku avaa samasta aiheesta kirjoittamatta itse juuri mitään. Niin ei ole nyt tässä, mutta minulle kävi niin kun kirjoitin avauksen bussi-iskuista Suomessa.

 6. Minäkin vastustan rokotteita. Uskon niihin väitteihin että rokotteet aiheuttaa autismia ja on rahastusta lääkefirmoille.

Kommentoi