Maanpuolustustahto laskee Suomessa, idässä Putin hieroo jo käsiään…?

Kaikenlainen vaikuttaminen mielipiteisiin alkaa jo vaikuttamaan Suomen maanpuolustustahtoonkin. En tiedä, onko tämä jo laiskuutta vai onko kyseessä moni muu tekijä. Ryssä hieroo käsiään ja tanssii ripaskaa. Huolestuttavaa on.

Osaltaan uusi aselaki on romuttamassa reserviläisten harrastusta. Osaltaan myös yleinen velttous näkyy nyt tilastoissa. Mene ja tiedä kuinka Venäjän hybridivaikuttaminen on ehkä myös osa tätä kokonaisuutta, ei voi tietää…

Lähde:

https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/suomalaisten-maanpuolustustahto-romahti-nuorten-ryhmassa-rajuin-lasku/811176/

”Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan MTS:n laajassa kansalaiskyselyssä ei ole totuttu näkemään kovin suuria heiluriliikkeitä, mutta nyt pamahti. Suomalaisten maanpuolustustahto on laskenut alimmilleen 30 vuoteen”

Jaa käyttäen:


25 Replies to “Maanpuolustustahto laskee Suomessa, idässä Putin hieroo jo käsiään…?”

 1. ”Tutkimuksen mukaan enää 66 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että jos Suomeen hyökätään, niin suomalaisten on puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta.” (Kaleva. fi)

  Eli sen porukan määrä joka laittaa pään pensaaseen ja alkaa nuolemaan ryssän arsea invaasion tullessa, näiden määrä on lisääntynyt. Tai sitten se on sakkia joka painaa kytkintä kun vihollisuudet alkaa, tai molempia.

  Sekä vapaamatkustajat haluaa että heidänkin puolesta taistellaan, voivat sitten seurata tapahtumia livenä koti tv:stä.

  Surkea luku tuo 66%.

  1. Putin voisi hyvinkin johtaa Suomea, mielikuvituksessaan. Eiköhän se kahjo pääse vielä hengestään omassa maassaan, joku tulee sen paikalle ja se on vielä pahempi Suomen kannalta. Todellisuudessa Venäjää hallitsee tahot jotka vetelee rahahanoista… Putin on pelkkä äänitorvi.

 2. Tätä mun uneni tiesi jo aikoja sitten. Virallinen Suomi uskoo doktriiniin ”uskottava puolustus”, mutta kansalaiset epäilevät ja monet sanovat suoraan, että eiv ät usko. Kun nyt on todistettu oikein tutkimuksella, että vain kaksi kolmesta on valmis tappelemaan, jos kutsu käy, niin asiat eivät ole tolallaan.

  USA:n varapresidentti kysyi Sipilältä jenkeissä ollessaan. ”miksi te ette liity Natoon”. Helvetin hyvä kysymys itse pääministerille. Moni suomalainenkin kysyy samaa.
  Maailma on nyt siinä mallissa, että nyt jos koskaan meidän pitää turvata olemassaolomme ja siihen on vain yksi ratkaisu ja se on Natoon liittyminen.
  Suomen poliittinen eliitti pelkää Putinin reaktioita, jos liitymme Natoon. So whatt? Nyt pelkää suurin osa kansasta. Onko se parempi? Itärajamme takana on tälläkin hetkellä Putinin joukkoja valmiina. Puuttuu vain ”Mainilan laukaus”. Jos olisimme Naton jäseniä olisi maassamme Naton joukkoja samaan malliin, kuin esim. Norjassa. Kyllä Putin miettisi kaksikin kertaa ennekuin päättäisi antaa käskyn ”Mainilan laukauklsista”, jos täällä olisi Naton joukkoja ja kalustoa valmiina vastaiskuun.

  Maantiedolle emme voi mitään. Elämme vaarallisella rajalla, se on nähty monesti vuosisatojen aikana. Elämä kuitenkin jatkuu ja miksi emme tekisi elämäämme hieman turvallisemmaksi liittymällä maailman vahvimpiin asevoimiin?

  1. Väinö. Juurikin näin. Sipilähän on kepuli ja näillä on tunnetusti omia ryssiä puoluekavereina, kyllähän Yhdysvalloissakin niistä tiedetään. Siksi Sipilä toistelee sitä samaa mantraa että yksin pärjätään 142 miljoonaista kansaa vastaan eikä tämä Nato jäsenyydestä halua yleistä keskustelua.

   Liekkö Sipilälle luvattu jo joku kansankomissaari titteli tuevassa Venäjän autonomisessa Suomessa…. Jotkuhan kaipailee tuota autonomista aikaa ja kasakan piiskaa persiilleen.

   1. Sipilä luulee että Suomea pitää johtaa kuin yritystä. Tämä kaikkienaikojen surkein hallitus on suurin syy tuohon heikkoon puolustustahtoon. Minun puolustahtoon se ei kyllä ole vaikuttanut.

    1. Juha, minua alkaa sieppaamaan tämä ryssien ikuinen nuoleskelu. Se on niin jos maahan hyökätään niin pistän hanttiin kaikilla keinoilla, on se perkele kun suvun tiloja jäi viime kahakassa jo sinne Kivennavalle Kannakselle, samalla retkellä voisi ottaa omat takaisin.

  1. EU ei turvaa mitään. Pelkkä taloudellinen ja poliittinen liitto.

   Nato jäsenyys meni jo Suomelta ohi, prosessina siihen menee vuosia sekä Turkki tyrmäisi Suomen jäsenyyden Venäjän näin pyytäessä.

   Huonoa on oikeasti tuo maanpuolustustahdon lasku, todella huono juttu.

 3. No tuo prosentti on aina ollut heluva ja oikeasti se on kyllä 77 % kun ne 11% voi katsoa joko kielteiseksi että positiiviseksi jotka ei sanonutkaan mielipidettään .
  Ja valta osa noista oli alta 25 v joille se ei olisi muka tärkeä asia eihän ne mene edes armeijaan vaan ovat sivareita ja sataa prosenttia tuokaan ei ole oikeasti koskaan . terv tepivaari

  1. Samanlaista otantaa kyselyihin on tehty 60-luvulta lähtien, kyllä tuo suuntia antaa prosenteista oikein. Tietenkin tämä veltostuminen näkyy nyt tilastoissa, ikävä kyllä.

 4. Maanpuolustuskorkeakoulun professori Aki Mauri Huhtinen 4.6. 2010 Helsingin Sanomissa=

  ”Kun Mannerheim päiväkäskyssään sanoi suomalaisten turvaavan kotia, uskontoa ja isänmaata, puna-armeijan propaganda ei pystynyt sitä horjuttamaan.” Huhtinen muistuttaa, että tarinan uskottavuuden takasi 1920-30-lukujen yhteiskunnallinen eheytyminen, joka teki Suomesta köyhillekin puolustamisen arvoisen.
  Siinä onkin hänen mielestään talvisodan ehkä kestävin opetus: ”Parasta propagandaa on hyvä yhteiskuntapolitiikka. Jos kaikki tuntevat saavansa äänensä kuuluviin, ihmisiä ei tarvitse pakottaa puolustamaan maataan.” Mutta juuri siitä Huhtinen on nyt huolestunut. Liian moni pelaa vain omaan pussiinsa, kaverit jätetään, yhteinen etu unohdetaan, rahasta on tullut kaiken mitta, rasismi nousee, päättäjien ja kansan vuoropuhelu ei toimi. Tätä menoa kansa uhkaa hajota, mikä tekisi Suomesta haavoittuvaisen.
  ”En usko, että kansakuntaa voi johtaa vain talouden mittareilla ja markkinaretoriikalla. Me tarvitsemme nyt henkisiä suunnannäyttäjiä, uusia runebergeja, snellmaneja, mannerheimeja tai kekkosia.” Huhtisen mukaan johtajuus on kriisissä kaikkialla maailmassa, koska valta on paennut kasvottomiin ylikansallisiin systeemeihin. Paperitiikerijohtajat eivät johda eivätkä kanna vastuuta vaan yrittävät vain ottaa rahat ja juosta.
  Huhtinen muistuttaa, että yltiöyksilöllisiä jaksoja on aina seurannut yhteisöllisyyden nousu. Tällaista vastavallankumousta hän odottaa nytkin. Ja muutoksen pitää lähteä ylhäältä.
  ”Onko meidän eliittimme valmis uhraamaan itsensä tämän yhteiskunnan puolesta? Jos suomalaisjohtajat panevat itsensä peliin, uskon kansalaisten kyllä lähtevän mukaan.. Mutta jos saamme jatkuvia esimerkkejä siitä, että yritysjohtajat ajavat vain omaa etuaan, kansalaiset alkavat miettiä, miksi minä sitten uhrautuisin.”

  1. Olipa Eemeliltä hyvä kommentti. Kiitos siitä.

   Samaa on myös se että tietyt voimat haluaa saada suomalaiset riitautumaan toisiamme vastaan.

   Ei näin pienellä maalla ole muuta mahdollisuutta selvitä 7,6 miljardin ihmisen keskellä kuin olemalla yhtenäinen kansa. Vastakkainasettelun pitää loppua.

 5. Erittäin huolestuttavaa. Ja syyt ovat :
  – EU johon turvataan
  – Natoon liittymättömyys
  – Nuorten aseman epävarmuus koulutuksessa ja työnsaannissa
  Hallituksella peiliinkatsomisen paikka.

  1. Pyssyllä ei saa mitään. Jotta saa jotain aikaiseksi tarvitaan aseita. Terävin ase on kynä.

 6. Tämä bolgi ja sen kommentit ovat erinomainen osoitus kansan syvien rivien tunnoista maanpuolustuksen tilasta tämän päivän Suomessa.

  Tämä pitäisi saattaa päättäjien tietoon, että he ymmärtäisivät kansalaisten huolen ko. asiassa. Erikoisesti Eemelin kommentti on koskettava.

 7. Hienona, että Rolle, Väiski ja Rolf ovat täällä esillä kaikki ihan oikealla persoonillaan. Olen noita ”Okaruusunkin” juttuja seurannut jo US:ta lähtien. Ne ovat aina olleet kantaa ottavia, vaikka olenkin ollut niin samaa kuin toistakin mieltä.

  Eemelin asia osui oikeaan. Mutta, jos tilanne tulee sellaiseksi, että on pakko tehdä mitä vaan tämän maan eteen, uskon, että yhteisrintama pitäiä. Niin pitäisi olla, mutta on täällä kaiken maailman purppuripelimanneja soittelemassa epäviritteistä harmooniaan.

  1. ”Mutta, jos tilanne tulee sellaiseksi, että on pakko tehdä mitä vaan tämän maan eteen, uskon, että yhteisrintama pitäisi olla”

   Näin se vaan on. Hyvin sanottu juhanilta.

  1. Siinäkin Airiston tapauksessa huomasi kuinka jotkut ei suostu uskomaan ulkomaan vaikutusta Suomen maan sisällä vaan itsepäisesti luulevat tämän olevan sattumaa, minä en usko sattumiin. Miettikääpä jos aikoinaan ei olisi saatu Porkkalaa takaisin,,,,millainen vaara meillä olisi joutua ihan tuosta vaan Venäjän painostuksen alle, Helsinki olisi voitu tykistöllä jauhaa sieltä käsin kivikaudelle…

 8. EI ole ihme. Me ei olla itsenäinen valtio. vaan eu:uun provinssi.Pitäköön
  EU huolen Suomen puollustuksesta.
  Mitä tulee Suomen Nato jäsennyyteen niin olen sitä mieltä , Nato haluaa
  käydä sotaa Suomen alueella, jolloin suomalaset tapetaan sukupuuttoon
  Näin tyhmä kansa kuuluukin kuolla sukupuuttoon.

  1. EU ei turvaa mitään. Pelkkä taloudellinen ja poliittinen liitto.

   Suomella on onneksi isäntäsopimus Naton kanssa, voi olla että tulee tarpeeseen vaikkei jäseniä ollakaan, ryssä pelkää nyt kaikkea, onko niistä tullut luulotautisia kun tännekin alkaa kirjoittelemaan joku havukka-ahonajattelija…

Kommentoi