Sote pisteytys…

 

Kuvateksti : ” JA NÄILLÄ ROUVAN PISTEILLÄ PORTISTA SISÄÄN JA SUORAAN SUIHKUUN”

Siitä sitten valitsemaan oikeaan tai vasempaan jonoon ja suoraan ”suihkuun”…

Jatkoon tai uuniin…ihan kunnon puolesta.

Ei tämä maailma ole muuttunut mihinkään.”..rahat, silmälasit, proteesit, hyväkuntoiset vaatteet ja jalkineet voi laittaa siihen lavalle…”

Jaa käyttäen:


13 Replies to “Sote pisteytys…”

 1. Kansan pisteytys on uusiluokkajaon kriteeri. Vähän pisteitä=köyhät ja kipeet, paljon pisteitä=rikkaat ja terveet. Väiiln mahtuu sitten muutama keksiluokka. nimittäin alempi keskiluokka, joka on lähellä köyhiä ja kipeita, keskimmäinen keskiluokka ja ylempi keskiluokka, joka lähentelee rikkaita ja terveitä.
  Hitlerin Saksassa oli vain kaksi luokkaa, jotka oli pisteytetty siten, että terveet tai melkein terveet duuniin ja sairaat ja vanhukset uuniin. Kamalaa, mutta totta.
  Luoja tietää mitä Suomen poliittinen eliitti vielä keksii, kun rahat riittävät vain yritystukiin ja rikkaitten verohelpotuksiin sekä EU:n jatkuvasti lisääntyviin maksuihin.

  1. Aivan samaa mieltä, kiitos että kiteytit ajatukseni siitä mitä laitoin blogiin kuvan muodossa ja lyhyesti tekstinä, kiitos siitä Väinö.

   Veikkaan että tulee suuri kuilu rikkaiden ja köyhien välillä, moni painaa kytkintä tästä maasta, meillä tytär joka on yliopistossa on jo sanonut ettei tälläiseen hallituksen meininkiin ole muutenkaan tyytyväinen, hän on kokenut opiskelijoihin kohdistetut leikkaukset, sanoi suoraan ettei Suomeen jää vaan menee kehittyviin maihin.

 2. Mielestäni tässä on kyllä aimo annos väärinymmärrystä, jota varsinkin vihervasimistosta ollaan kovin tarkoituksellisesti nostettu jopa hieman populistisesti esille.

  Asia ei ole millään tavoin ongelmaton, mutta ei se myöskään ole aivan sellainen mörkö, jota esitetään.

  Tietosuojavaltuutettu on onneksi ottanut asiaan kantaa ja uskon, että asiaa selkeytetään. Saman aikaan pitää todeta, että ministerit kyllä vaikuttivat viime kyselytunnilla olevan asiasta aika pihalla.

  1. Niin, kuvahan on netistä lainattu, teksti on vanhaa maailmaa, siksi maininta ”Ei tämä maailma ole muuttunut mihinkään”

   Jos oikeasti aletaan pisteyttämään porukkaa kunnon mukaan ja sen mukaan saat hoitoa niin ei se enää paljon eroa eräästä maasta muinoin, sairaat ja vähäväkiset kärsii, se on selvä.

   Karrikoiden tein blogin jos joku suuttuu, kertokaa, mukana on roima annos ironiaa….

 3. Itse en ainakaan suuttunut millään tavalla, aihe on ajankohtainen ja ihmisten huoli on hyvin perusteltua, mutta kuinka paljon turhaa huolta synnyttää poliittikkojen turha ja tahallaan väärinymmärttyjen lausumien antaminen?

  Ironiaa pitää ja suorastaan kuuluu olla, ei tätä kaikkea nyt pidä niin vakavasti ottaa ja osuva ironia herättää myös vakavia kysymyksiä, jotka voisivat jäädä muutoin kysymättä.

  1. Niin, me pölvästit olemme tälläisen hallituksen äänestäneet, tässä on vaan paha tunne että normaali kansa kärsii ja ns paremmat rikastuu näillä toimilla, en usko hyväntekeväisyyteen rikkaiden taholta, niin paljon niitä tunnen, ne rakastaa rahaa, ei ihmisiä.

 4. Näin tietosuoja-alan ihmisenä allekirjoitan tietosuojavaltuutetun huolet. Mutta asiat pitää nähdä erillään.

  Itse ”pisteytys” (median kehittämä termi) on varsin perusteltua, mielekästä eikä mitään uutta. Sillä vältetään kermankuorinta yritysten toimesta ja varmistetaan resurssien riittävyys. Jos toteutus on se mitä meillä on kerrottu, tässä ei yksinkertaisesti ole mitään pahaa vaan puhtaasti reagoitu ongelmaan ja paikattu se.

  Sen sijaan tietojen säilytys ja käsittely huolettaa. Valtionjohdolla on katastrofaalisen huono maine. Yhden vuoden aikana voidaan viedä useita satoja viranomaisia oikeuteen tietosuojan rikkomisesta ja näistä pääosa on yrityksiä hankkia tietoa jota ei itselle kuulu, jotta niitä voitaisiin kaupata medialle. ”Pääministerin tyttärellä pahanlaatuinen syöpä” voisi olla kiva lööppi jolla saa paljon rahaa, mutta se ei kylläkään kuulu julkisuudelle tipan tippaa.

  Tietosuojaa, tai tietoturvaa, ei ole edes ajateltu nykysuunnitelmassa. Projektin johdossa ei ole ensimmäistäkään henkilöä jolla on edes alkeellista osaamista aiheesta. Se huolettaa.

  1. Aikas kovaa hommaa tämä olisi, kiitos sinulle Kyuu erittäin hyvin avaavasta vastuksestasi. Katsotaan minne mennään, kyllä tämä alkaa olla aikamoista, niinhän ne Virossakin alkaa etsimään immeisistä onko niillä jokin sukurasite sairaus jne ja sen mukaan toimet, mennään ikävä kyllä siihen Orwellin maailmaan, no good, no good at all,,,, 30-luvun Saksassa haettiin herra rotua, 2018 Suomessa haetaan herra rotua sairauksiin vedoten,,, onko näin, en tiedä, kunhan spekuloin…

 5. Näin kroonisista sairauksista itse kärsivänä arvostan sitä, että terveydenhoitoa tunnistava taho ymmärtää minun vaativan eri huomiota kuin tahon joka ei tästä kärsi.

  Sen sijaan se mitä itse toivoisin paljon on elämäntaparemonttien ohjeistaminen. Kiitos valtion päätöksen tapauksessa Asikkala (muistaakseni; joku siellä päin), ei julkinen terveydenhuolto enää voi käytännössä määrätä elämäntaparemontteja. Sen sijaan että laitetaan kymppitonneja lääkitykseen, voisi laittaa satasia kuntokuurin neuvontaan. Astma, aikuisiän diabetes ja moni muu ovat tauteja joita voi hoitaa leijonaosassa tapauksia elämäntapamuutoksin, jos sellaista saisi tukea. Tässä on tiettävästi joku periaatetason este miksei näin voi tehdä. En väitä tuntevani koko tarinaa mutta tuntuu typerältä.

  Eli toisin sanoen haluaisin terveydenhoidon olevan enemmän terveyden hoitoa, vähemmän sairauden lääkintää. Kunnioitan syvästi lääketiedettä ja juuri siksi haluan että usein tuikitarpeellisten lääkkeiden lisäksi myös muu tieteellisesti päteväksi osoittautunut oppi olisi mukana.

  1. Niimpä, nyt jää vaikutus jotta henkilö unohtuu, raha on kaikkein kovin valtti, itselleni tämä flunssa nyt mikä on voi viedä hengen multa, mutta tässä ollaan, jos menen paikalliseen arvauskeskukseen tulen jalat ulkona sieltä lappu varpaassa, siksi mentävä yliopistolliseen sairaalaan jos oloni huononee, onhan tämä vittumaista, silti jaksoin PV:n harjoituksen vetää viikonloppuna, olin onneksi silloin ilman flunssaa, mutta ja mutta.

   Jos tämä menee sellaiseksi että todellakin ns paremmat immeiset menee hoitoon ja huonomman ennusteen omaavat,,,jonnekin,,,en tiedä minne ja kaikki alkaa taatusti maksamaan enemmän niin ollaan suossa koko kansa.

 6. Jako kolmeen kuten hallituksen triio:
  Vanhukset
  Nuoret
  Työtä tekevät

  Ja ryhmien sisällä jako edelleen kolmeen:
  Ahkerat
  Laiskat
  Sairaat

  .

Kommentoi