Suomeen perustetaan uudet sodanajan joukot ! Hyvä !

”Puolustusvoimat on lähettänyt kirjeitä ihmisille, jotka ovat harrastuksensa tai ammattinsa puolesta hakeneet Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta lupaa kopterin lennättämiseen. Heiltä on kysytty kiinnostusta toimia uudessa sodan ajan joukossa, joka mahdollisesti hyödyntäisi kaupallisten lennokkien suorituskykyjä.”  (Keskisuomalainen)

Hyvä juttu, näiden käyttäjiä tarvitaan paljon sekä tässä voi sodanajansijoituksen saada moni uusi henkilö , sehän on vain hyvä että mahdollisemman monta henkilöä tähän saadaan, nämä on nimittäin niin taitavia alansa harrastajia ettei matti meikäläisestä olisi tuossa mihinkään vaikka dronen omistan.

Dronehan on oikeastaan nimitykseltään tämä =  remotely controlled aircraft, an unmanned aerial vehicle (UAV).

Pienimmät UAV laitteet on kämmenen kokoisia ja suurimmat oikeiden lentolaitteiden kokoisia, siinä tarvitaan jo aikamoista asiaan perehtymistä.

Hyvä homma! Tämäkin lisää maanpuolustustahtoa Suomessa.

Jaa käyttäen:


23 Replies to “Suomeen perustetaan uudet sodanajan joukot ! Hyvä !”

 1. Sitä uutta sodanajan joukkoa vasta harkitaan, mutta hyvä sekin.

  Lennokkeja todella tarvitaan mm. lähitiedusteluun.

  On hyvä jos todella perustetaan esimerkiksi erillinen lennokkikomppania, joka tutkii, testaa, kokeilee erilaisia taktiikkoja, modifioi halpoja lennokkeja paremmin häirintää sietäviksi, jne.

  1. Harkitaan ja perustetaan, suurvalloila on vastaavat näiden laitteiden käyttäjät olleet jo pitkään. Pääasia on positiiviset Puolustuvoimien uutiset kun tuntuu olevan maan tapa haukkua omaa armeijaa ja uneksitaan jostain mitä ei ole olemassa.

   Kustannuskysymys tämä ei ole.

    1. Juhani näistä on ollut puhetta tuolla harjoituksissa monesti kun tiedustelupuolen porukoiden kanssa ollaan toimittu. Kysymisestä tämä prosessi alkaa ja uskon vahvasti että asia viedään päätökseen. Taistelutapa 2015 jota PV kouluttaa joukoilleen on hyvin riippuvainen juuri tälläisistä joukoista ja sen alan osaamisesta, eli syytä ne on perustaa. Se on väistämätöntä.

      1. Tulloo, tulloo, rauhassa, rauhassa. Tarve näille on, on myös huomioitava uutisointi jota PV nykyään harrastaa, idän Iivana lukee varmasti samat ”uutiset” …

  2. Tässähän on se etu että harrastuksesta voi olla hyötyä maanpuolustuksellisesti, se on kustannustehokasta.

 2. juu hieno juttu, lennokeilla ryssän ohjuksia vastaan vaan. Nerokkuudella se Talvisotakin hä eiku voitettiin.
  Poistaako nyt lennokki pataljoona meidät niin, että Nato-optio voidaan heittää roskikseen?

  1. Väinö, kyllä nuo UAV laitteet on kehittynyt älyttömästi. Eikä tässä pelkillä lennokeilla ketään vastaan mennä, ne tukee mm tiedustelua niin ettei ihmishenkiä menetetä sekä epäsuorantulen käyttöä.

   Vastapuolella nämä joukot on vahvemmat kuin meillä. Täällä vasta harjoitellaan.

  1. Optio on sanahelinää ja tilanteen ollessa päällä yksikään valtio ei pääse Nato jäseneksi.

 3. Viittaan Sauli Niinistön Nato- arvioihin, joka oli viisas. Taustalla ollee ilmeisemmin koko ”täyskäsi ”= heti parilla puhelinsoitolla homma on kasassa. Mutta tätähän optiota tässä muodossa ei kerrota.

  Se on valmiiksi jo neuvoteltu.

  1. Olisi aivan mahtavaa jos se näin olisi mutta jokaisen uuden jäsenen pitää mennä protokollan läpi jossa muut NATO maat hyväksyy uuden jäsenen, tässä tapauksessa kun Venäjä ilmoittaa Turkille että eivät hyväksy Suomea niin se on siinä, Suomi ei sinne pääse. Erdogan kuuntelee nätisti mitä Putin esikuntineen määrää…oma veikkaus.

 4. Julkaiseekohan Trafi Donejoukkojen ajokortit netissä?
  Nato-optio on nähty Ukrainan kohdalla.
  Satelliitti -maavalvonta – lennokit ovat leluja sotaan.

 5. Kyllä tuollainen drone armeija mikä ilmassa lentää eikä tutkassa näy ja sattuu meidän joukkojen kohdalle kun tämä UAV armeija käyttää sähkömagneettista pulssia esimerkiksi eli EMP (engl. electromagnetic pulse), erittäin lyhytkestoinen ja korkeatehoinen sähkömagneettinen aalto. Se kun tuhoaa meidän viestijärjestelmät ja kaikki sähköa tarvitsevat laitteet, mm ajoneuvojen laturit ja sähkölaiteet ajoneuvoissa menee siinä ellei ne ole suojattu. Niin kyllä siinä ollaan altavastaajana heti.

  Siksi nämä UAV-joukot pitää perustaa, ensihän PV kyselee siihen oikeita ammattilaisia, sitten joukot perustutaan, niitä harjoitetaan ja niille määrätään sodanajan tehtävät ja sijoitus.

  Kumman myöhään näitä Suomeen ollaan perustamassa, onhan PV:llä nytkin varusmiehiä näihin koulutettu mutta tarve suuremmille joukoille on mitä ilmeinen ja sitä tietoa ja taitoa olisi nyt reservissä tarjota, eli kustannustehokasta tämä olisi.

  1. Nämä on Pentti juuri niitä vastatoimia mutta tälle laitteelle tehdään myös vastatoimia, kehittely on näissä aivan hurjaa.

   Kyllä UAV laitteet on tulevaisuutta, älykkäät omatoimiset laitteet sensoreineen ja itsetuho-ohjelmineen on ihan jo nyt arkipäivää.

   Hyvä linkki ressujen sivulta, kiitos.

 6. Kyllähän ne kantaa jopa parin kilon räjähteen joten kyllä niitä voi käyttää hyökkäykseenkin

 7. PV tiedotti ettei kyseisiä joukkoja kokonaisuutenaan perusteta, mutta alan harrastajien ammattitaitoa hyödynnetään heidän saapuessa palvelukseen. Sekä sijoitus voi muuttua krt harjoitukseen mennessään kun noita laitteita urakakseen harrastaa. Enpä silti poislaskisi pois erillisistä drone joukkoa, niitä kavereitahan tarvitaan joukkue ja komppania tasolla.

Kommentoi