Tuomioja meni omaan ansaan.

Harvoin tälläisellä kokemuksella oleva politiikko kävelee omaan ansaan. Häntä kuvataan nyt Suomen Trumpiksi, vaikka hän itse tätä inhoaa, tapa jolla hän käsittelee mediaa ja muita ympärillän on aivan samanlaista.

Itse olen laittanut merkille että toveri Tuomioja unohtelee itse toimeenpantuja asioita ja omia sanomisiaan.

Onko tällä jokin muistisairaus, ei vitsi. Vai onko se tietoista kuten toverit tuolla idässä harjoittaa. Ei voi tietää.

”Tuomioja tunnetaan Yhdysvaltain politiikan kritisoijana ja presidentti Donald Trumpin arvostelijana. On tietyllä tavalla ironista, että hänestä itsestään on näköjään tullut Suomen Trump: kun itseä koskeva uutisointi ei miellytä, vika on median.

Demokratian kulmakiviin kuuluu, että kansalaiset voivat luottaa vapaaseen journalistiseen mediaan. Nyt yksi Suomen tunnetuimmista poliitikoista on lähtenyt tarkoituksella romuttamaan tätä luottamusta.

Se on erittäin huolestuttava ilmiö, eritoten näinä aikoina, kun tarve luotettavalle ja alan pelisääntöjä kunnioittavalle medialle on suurempi kuin ehkä koskaan.”

Pääkirjoitus: Erkki Tuomioja astelee Donald Trumpin jalanjäljillä https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005826388.html

Kannattaa lukea tuo pääkirjoitus ihan ajatuksen kanssa.

Mies tulee, mies menee mies vastaa teoistaan ja sanomisistaan, vastaako toveri Tuomioja…

Jaa käyttäen:


12 vastausta artikkeliin “Tuomioja meni omaan ansaan.”

 1. Tuskin asettuu ehdolle ensi vaaleissa tämä Lipposen ”Suomen johtava anti-intellektuelli”.

  Lipponen julkaisi kirjansa maamme intellektuelleista vuonna 2008. Moni kuulemma avasi kirjan vapisevin käsin peläten Lipposen noteeranneen hänet intellektuelliksi Paavon itsensä ohessa. Mutta helppoa ei tainnut olla Paavon anti-intellektuelleillakaan.

 2. Tuomioja on aina ollut aika kyvytön sietämään toimintaansa kohdistuvaa kritiikkiä.

 3. Oiskohan Eki tullut isoäitiinsä, joka oli tunnetusti herkkä kritiikille esim. Ylen pääjohtajana ollessaan.

 4. Enempi huolestuttaa se ettei Erkki enää kykene hahmottamaan kokonaisuuksia. Välillä tästä voi tehdä selkeän havainnon.
  Olisiko alkava altzhaimeri tai jokin muu vastaava ??

  1. Alzheimerin taudissa on myös näitä käytösoireita joiden syntyyn vaikuttavat useat asiat kuten sairauden aiheuttamat muutokset aivoissa, persoonallisuus, elämänhistoria ja ympäristö.

   Jotenkin tulee mieleen että alkaa äijällä pätkimään. Monesti nämä menee persoonallisuuden menetyksen kautta vihaiseksi, kuten tämäkin kun möykkää medialle, vaikka itse on aikoinaan hyväksynyt tuonkin harjoituksen. Aivan kuin vihaisena siirtäisi syyn kuulijalle…

 5. Tuomiojan käytös on ihmeellistä. Ukrainan sodan alkuvaiheessa Tuomioja oli hyvin kartalla ja toiminta oli linjassa lännen kanssa.

  Kriisin pitkittyessä Tuomioja muutti käytöstään, hän alkoi olla jo rasite Suomen ulkopolitiikalle, ihmeellisä vedätyksiä sovittua pakotelinjaa vastaan.

  Tuomioja on nyt itse näyttänyt, ettei hän enää voi olla varteenotettava poliitikko.

  Vapaan median kimppuun hyökkääminen on aivan sama tapa toimia kuin Trumpilla. Erkki on nyt kaltaistensa seurassa.

  1. Tämä henkilö tuntuu käyttävän juuri sitä asetta jota se osaa, mieltä, on eka sitä ja tätä mieltä ja sitten kääntää kuppinsa, ja katsoo kuinka moni tulee mukana. Venäjällä sitä sanotaan maskirovkaksi…

Kommentoi