Ukrainassa reserviläiset mobilisoitu ylimääräisiin harjoituksiin (YH)

Samaan aikaan kun Venäjä on järjestänyt kahakoita Asovanmeren (siitä on tullut nyt Venäjän sisämeri) suhteen sekä Venäjä on ilmoittanut olevansa Ukrainan kanssa SODASSA, niin  rajalle Venäjä on siirtänyt yli 80 000 sotilasta, 1 400 tykistöä ja raketinheitinjärjestelmää, 900 tankkia, 2 300 panssaroitua ajoneuvoa, 500 lentokonetta ja 300 helikopteria.

(Lähde joukkojen määrästä Verkkouutisista.)

Ukrainassa on kutsuttu kaikki sijoitetut reserviläiset ylimääräisiin kertausharjoituksiin. 30 päivän poikkeustila laki sekä 16-60 vuotiaiden venäläismiesten pääsyn estäminen Ukrainaan on kiristänyt Venäjän hallinnon hermoja. Muistanette kun 1939 Suomessa oli YH tilanne… Sattumoisin Venäjän uhan takia.

Nyt Venäjä voisi helposti provosoida tai järjestää näyttämään niin että Ukraina aloitti ja sitten se jyrää kevääseen mennessä Ukrainan sileeksi. Länsivallat ei tuo omia joukkojaan, sen Putin on jo kokeillut, se tietää että nyt on aika iskeä.

RT kanava (Venäjän propaganda uutiskanava) toitottaa Ukrainan ja Venäjä välistä viimeisintä yhteenottoa Kertsinsalmella juuri nytkin kun kirjoitan tätä blogia.

Tänä vuonnahan Venäjä on sabotoinut ja räjäyttänyt lukuisia ampumavarastoja ja asevarikoita Ukrainassa. Kaikki on ollut esivalmistelua.

NATO on ilmaissut huolensa, EU myös sekä YK. Se ei riitä.

Ukraina on nyt kusessa jos venäläiset aloittaa seuraavan vaiheen hyökkäysvalmisteluissaan.. valmistelut on jo vallan mainiot,  jos olisin Putin, käskisin mennä nyt.

Jaa käyttäen:


15 Replies to “Ukrainassa reserviläiset mobilisoitu ylimääräisiin harjoituksiin (YH)”

 1. Lännen pitäisi toimittaa Ukrainalle kunnon pyssyjä ja sotakoneita, jos ei muuta niin torjuntaan tarkoitettuja. MIehiä siellä varmaan riittää ja koulutustakin on järjestetty.

  Putlerin unelmissa taitaa siintää Suur-Venäjä, jossa Ukraina on läntinen osa. Toivottavasti ei suhtauduta samalla tavalla kuin Itävallan liittämiseen Saksaan vuonna 1938, jolllon sitä ei pidetty tarpeeksi vakavana, kun Itävallassakin puhutaan saksaa. Ei se Venäjää rauhoita, jos se saa lisää alueita, vaan voimistaa sitä uusiin agressioihin.

  1. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e582c981-ab88-4b55-943f-c0ffd477b4be

   ”Onko mikään muu maa tehnyt näin isoa uudistusta ja samaan aikaan puolustanut itseään sodassa?” Näin Ukraina muutti ”soppatykkiarmeijansa” moderneiksi asevoimiksi”

   ”Sodan syttyessä vuonna 2014 Ukrainan asevoimat oli pohjamudissa, mutta on kansainvälisen avun turvin kehittynyt Nato-yhteensopivaksi armeijaksi.”

   Kyllä kalusto alkaa olla kohdillaan ja a-tarvkkeita riittää, heillähän on omaa aseteollisuutta myös. Äijät loppuu kesken…

 2. ”Ukrainan armeija on saanut ulkomailta runsaasti teknistä tukea. Pääasiassa tuki on ollut kypäriä, univormuja, suojavarusteita, pimeänäkökiikareita, panssaroituja ajoneuvoja sekä aseita kuten panssarintorjuntaohjuksia.”

  Ei noilla nyt vielä pitkälle pötkitä. Tarvittaisiin tykistöä ja heittimiä, ilmatorjuntaa, tankkeja ja ilmavoimia.

  Väkiluku näyttää Ukrainassa olevan reilut 44 miljoonaa ja Venäjällä reilut 144 miljoonaa, eli onhan siinä iso ero, mutta tuskin sotaa on tarkoitus käydä viimeiseen mieheen asti.

  1. Ukrainalla on vakinainen armeija, reserviläisiä, palkkasotilaita, vapaaehtoisia. Sekalainen seurakunta. Hyvin paljon se riippuu näiden motivaatiosta, johtajista, yksilötaidoista, psyykeen kestävyydestä, sotilaallisista taidoista.

   Varusteet on parantuneet huomattavasti muutamassa vuodessa. Mutta jos esim koulutus on heikkoa se kostautuu hyvin nopeasti suurina tappioina. Sitähän me emme tiedä, mutta taivaan tosi on se että :” mitä kovempi koulutus, sitä helpompi taistelu”.

   En tiedä mitä tapahtuu, ihan omia arvioita, jos olisin ”pahojen puolella” niin nyt jyräisin hyvikset… eli Ukrainan nyt.

   Toisaalta, kabineteissa pelataan suurvaltojenkin kesken varmaan juuri nytkin sellaisista asioista joista emme tiedä mitään… Katsellaan.

 3. Tämä tuo lisää vettä myllyyn…

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9e571ba8-bdf5-4f1d-b793-6bb6aa20bc40

  ”Yhdysvaltain presidentti Donald Trump totesi lokakuussa, että USA lähtee keskimatkan ohjuksia rajoittavasta INF-sopimuksesta, mutta toistaiseksi virallista ilmoitusta asiassa ei ole annettu.

  Sopimus nousee tärkeimmäksi aiheeksi tiistaina ja keskiviikkona pidettävässä Naton ulkoministerikokouksessa.

  Maanantain tiedotustilaisuudessa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg painotti, että syyllinen sopimusjumiin on Venäjä, joka on asettanut koko nykyisen sopimuksen kyseenalaiseksi kehittämällä ja ottamalla käyttöön uusia, vaikeasti jäljitettäviä ohjuksia.”

  1. Kyllä sotilas aina ilmaisen pitsan ansaitsee :). Onhan Suomessakin Sotilaskodeissa pitseriat ollut jo pitkään ☺️

 4. Veikaanpa, että Putin pitää Ukrainaa osana Venäjää, joka on siitä ”epäreilusti erotettu”. Onhan Kiova vanha Venäjän keskus. Vähän kuin Hitler joka piti Itävaltaa Saksan osana.

 5. ”Venäjä käyttää Ukrainaa eräänlaisena laboratoriona, jossa testataan monenlaisia asioita taistelutekniikasta aina koko yhteiskuntaan hyvin kokonaisvaltaisesti kohdistuviin vaikuttamisen menetelmiin”, Maavoimien esikuntapäällikön tehtävästä pari vuotta sitten reserviin siirtynyt kenraalimajuri Jorma Ala-Sankila sanoo Verkkouutisille.

  ”Ukrainan opetukset liittyvät erityisesti siihen, millaista poliittista ja sotilaallista keinovalikoimaa Venäjä siellä käyttää ja miten se erilaisia toimiaan yhdistelee, aikauttaa ja kohdentaa. Siinä ei ole opiksi otettavaa vain sotilaille, vaan koko suomalaiselle yhteiskunnalle”, Ala-Sankila jatkaa.

  ”Ei pidä juuttua ajattelemaan esimerkiksi niin, että kun Venäjä käytti Krimillä solutettuja erikoisjoukkoja, juuri tämä olisi se malli, joka toistuu myös mahdollisissa tulevissa kohteissa. Venäläiset ovat yleensä erittäin taitavia tunnistamaan potentiaalisten vastustajiensa heikkouksia ja vahvuuksia ja räätälöimään erilaisia vaihtoehtoisia vaikuttamistapoja niiden mukaisesti”, hän sanoo. (Suomen Sotilas)

Kommentoi