Altia valloittaa saksalaisen verkkokaupan ;-)

Oli pakko lukea artikkeli kahteen kertaan ja tarkistaa kalenterista päivämäärä ettei ole 1.4 :

”Saksassa verkkokaupan avannut Altia ei aio kilpailla kuluttajista hinnoilla.

Entisestä Alkon alkoholijuomien valmistuksesta ja markkinoinnista omaksi yhtiöksi kehittyneen Altian uuden saksalaisverkkokaupan hinnat ovat lähes suomalaistasoa, kun kilpailevat saksalaiset verkkokaupat myyvät vastaavia suomalaisia tuotteita Altiaan verrattuna jopa puoleen hintaan.

Esimerkiksi Koskenkorva Oaky Cranberry maksaa puolen litran lasipullossa Altian verkkokaupassa 15,40 euroa ja saksalaiskilpailijalla 7,99 euroa.

Altian kaupassa puolen litran Koskenkorva Salmiakki maksaa lasipullossa 12,90 euroa ja kilpailijalla 7,99 euroa muovipullossa. Suomessa vastaavan tuotteen lasi- ja muovipullolla on Alkossa 0,02 euron hintaero.

Verkkokauppojen lähetyskulut ovat keskenään samaa luokkaa.

Kilpailua palvelulla ja luotettavuudella

Keskimäärin Altian verkkokaupassa juomat maksavat noin puolitoista kertaa enemmän kuin Saksan kilpailevissa verkkokaupoissa.

Altian saksalaisessa verkkokaupassa Koskenkorvan tuotteet maksavat vaihdellen noin 10 prosenttia vähemmän kuin Suomen Alkossa.

 Emme kilpaile hinnalla, vaan palvelulla ja luotettavuudella, kertoo Altian vientijohtaja Pontus Forth.

Saksaan suunnatussa kaupassa palvelua ei saa kuitenkaan saksaksi, vaan saksankielisiin kysymyksiin vastataan englanniksi. Saksaan suunnattu verkkokauppasivusto on englanniksi, ja saksalaiset kuluttajat voivat sivun kautta chatissa kysyä Altian tuotteista suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.”

Vau, mahtaa tulla todellinen menestystarina.

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Altia valloittaa saksalaisen verkkokaupan ;-)”

  1. Pohjolan luksustuotteen imagolla, saattaa hyvinkin löytyä markkinarako. Ainahan se kannattaa kokeilla.

    1. Jos samaa pohjolan luksustuotetta myydään puoleenhintaan toisessa verkkokaupassa, jossa saa palvelun saksaksi niin olen hieman skeptinen menestyksen suhteen.

      Eikös saksalaiset ole tunnetusti tarkkoja talouden suhteen?

    2. Onhan tavallinen sakemanni tarkka. Turistitkin tulevat omilla eväillä ja lataavat taskut täyteen sodanaikaisia markkoja. Minä nyt tarkoitinkin ostajiksi sitä ”eliittiväkeä”. Niitäkin Saksasta löytyy kyllä.

  2. Kyllä Saksassa ollaan tarkkoja kaikessa, mutta kyllä tuo latoviina on Saksassa suosittua eikä pelkästään hinnan suhteen . terv tepivaari

Kommentoi