EU ei pystynyt, mutta Italia pystyi.

Nimittäin puuttumaan meritaksipalveluun Välimerellä:

”Välimereltä siirtolaisia pelastanut Aquarius-alus lopettaa toimintansa, kertoivat alusta operoineet humanitaariset kansalaisjärjestöt torstaina.

Alus on ollut jumissa Ranskan Marseillen satamassa lokakuusta lähtien sen jälkeen kun Panama oli evännyt alukselta oikeuden purjehtia maan lipun alla.

Panaman kerrotaan tehneen päätöksensä Italian oikeistopopulistisen hallituksen pyynnöstä.”

Nyt on tämäkin alus saatu pois Libyan rannikolta, josta koiraleukojen uutistoimiston mukaan on jopa satunnaisia uimareita päätynyt Eurooppaan innokkaiden pelastajien toimesta.

 

Jaa käyttäen:


22 Replies to “EU ei pystynyt, mutta Italia pystyi.”

 1. ”Syyrian pakolaisia” joidenkin mukaan. Kuten tiedämme, Syyria on mustaihoisten nuorten miesten kansoittama. Li Anderrsonhan ”korjasi” jonkun hallituksen edustajan ilmoitusta, jonka mukaan Italiaan tulleista siirtolaisista 90% on muita kuin turvapaikan tarpeessa olevia. Anderrson siteerasi jotain UNHCR:n tilastoa, jonka mukaan suurin osa meren yli tulleista oli syyriasta paenneita. Kun taas toisessa pakolaisten määrää tarkastelleessa tilastossa näkyi, miten Italiaan oli viime vuonna tullut jotain 140 000 maahanmuuttajaa, joista syyrialaisia reilut pari tuhatta, Nigeriasta pelkästään taisi olla yli 30 000. Ja onhan tuota nähnyt, jos on Italiassa käynyt. Afrikkalaisia nuoria miehiä pyörii kerjäämässä hiijausmenetelmin: ”It’s free” ja sitten vaaditaan rahaa 🙂

 2. Vuosia sitten kun tuttavani asui Fuengirolassa oli hänen talonsa ympärillä korkeat rauta-aidat ja piikkilankaa yläosissa, kysyin miksi tälläinen varustus, sotaako odotat, tokaisi vain että kun heillä on vaaleahiuksiset lapset ja ne leikkii pihalla niin on todella suuri vaara että ”tummat” (neekeriksi siellä sanoivat, huom, minä en sanonut) nappaa näitä vaaleita lapsia ja ne välitetään Afrikkaan.

  Jokainen tietää millainen matka näillä lapsilla tulee olemaan,,,myydään eteenpäin joidenkin leluksi.

  Semmottii, tuli vaan mieleen, että liikkuu ne ihmiset sinne toiseenkin suuntaa, vähän niinkuin bisneskyydillä…

 3. Ei kai nuo turhaan halua muuttaa kriisimaista parempaan elämään.

  Muistutus; oliko Suomi kriisimaa vv 60-70, kun työväki pakeni huonoa Suomea Ruotsiin töihin. Nyt siellä on heitä ja jälkeläisiään noin 1 miljoona.

  Mikalle; onko parempi- syy tai mikä tahansa, että he hukkuvat ja pelastajaa ei enää ole ?

  1. On ihan hyvä huomata, että muuttto Suomesta Ruotsiin oli ennen kaikkea pääsääntöisesti työperäistä maahanmuuttoa, jossa muuttajalla oli jo työpaikka etukäteen tiedossa / sovittuna ja siitä sai myös palkan, eikä muuttajat näin olleet sosiaaliturvan varaan muuttajia.

   Paluuliike on myös ollut merkittävää vuosikymmneten saatossa, toisin kuin esim. somaleilla, jotka kuitenkin sujuvasti lomailevat lähtömaassaan.

   Mitä tulee hukkuneisiin, niin ymmärtääkseni myös sinä olet kannattanut näitä Libyan rannikolla partioivia aluksia ja näin ollen samalla myös sitä poltiikkaa joka on ollut omiaan lisäämään hukkumiskuolemia houkuttelemalla ihmisiä lähtemään kelvottomilla aluksilla merelle.

   Mikäli siis olet todella huolissasi hukkumiskuolemista välimerellä niin tämän pitäisi kaiken järjen mukaan olla hyvä uutinen, joka samalla aiheuttaa ongelmia ihmiskauppiaille ja salakuljettajille.

  2. Köyhyyttä pakoon, paremman elintason perässä, siksi Afrikasta tullaan enimmäkseen. On tietenkin haavekuvia ihanasta Euroopasta, jossa on korkea elinatso ja voi helposti tienata paljon rahaa, Todellisuus voi kuitenkin olla ihan toinen. Kouluttamaton siirtolainen päätyy kerjäämään tai huijaamaan elääkseen.Suomalaiset eivät menneet Ruotsiin vailla koulutusta kerjäämään.

   Totta kai rikkaampi ja vapaampi Eurooppa houkuttelee, mutta eri asia on, voidaanko tänne ottaa kaikki sitä haluavat. Italia sai kantaakseen valtavan määrän näitä siirtolaisia. Suomi oli yksi harvoja maita, joka otti noista siirtolaisista ja pakolaisista oman osansa. Onko ihme, jos italialaiset saivat siitä tarpeekseen?

 4. Toki nämä haluavat ”parempaan elämään”. Se on täysin eri asia, että meillä ei ole mitään velvoitetta ottaa tänne noita elätettäviä millään perusteella.
  Viittaus Ruotsiin on järjetön, koska olosuhteet olivat täysin erilaiset.
  Ruotsi tarvitsi kunnollista työvoimaa ja Suomesta sitä tuli, kun meillä ei ollut tarpeeksi töitä.
  Meillä ei todellakaan Suomessa ole pulaa kieli- ja ammattitaidottomasta työvoimasta eikä tarvetta kuluttaa vuosia sen sakin kouluttamiseen ja sopeuttamiseen suomalaisen yhteiskunnan sääntöihin.
  Vielä vähemmän meillä on tarvetta rikollisiin syyllistyviin, työhaluttomiin ja yhteiskunnan säännöistä piittaamattomiin.
  Työperäinen ammattitaitoisen tulijan osalta asia on täysin toinen, mutta 2015 tulleen elintasoturvislauman työllistäminen ei todellakaan tule onnistumaan ja 2/3 siitä ei ole millään perusteella turvapaikkaan oikeutettu..
  On parempi, ettei haeta sakkia Libyan rannikolta ja levitetään tieto, että taksipalvelu ei enää toimi.
  Vähemmän halukkaita löytyy hukuttamaan itsensä.
  Toisekseen kaikkien alusten pitäisi viedä ”pelastetut” takaisin Libyaan ja upottaa käytetyt veneet.

  1. Juurikin näin juhak. Suomi ei ole mikään sosiaalitoimisto jotta tänne voi tulla kun on omassa maassa kansa laittanut asiat päin helvettiä, itse aiheutettu inferno näissä lähi-idän maissa on.

  1. Fiksuin on perustaa välimeren toiselle puolelle pakolaisleirejä joissa jo katsotaan hätää kärsivät perheet ja lapset ihan ensimmäiseksi avun saajiksi, ei nuoret hyväkuntoiset äijät joita nyt valuu sossun perässä aina niihin EU maihin joissa näille on parhaat oltavat.

   Edelleen on kuvaavaa että heillä olisi naapuri arabivaltioita ja afrikassa maita joissa ei ole sotaa, silti tullaan tänne,,,

  1. Kyllähän perhe jossa vaikka isällä on joku ammatti ja halua tehdä asioita ja oppia on hyväksi maahanmuutossa, tälläisen perheen lapsetkin seuraa varmasti isän esimerkkiä.

   Mutta ei jätkät jotka tulee yksin jopa väkivaltaisesti tänne eurooppaan. Jokin roti tässä pitää olla.

   Silti ketään ei pidä tänne ottaa vain tilastojen takia jotta voidaan EU:ssa sanoa että me olemme ottaneet sen mitä luvattiin…

 5. https://twitter.com/sosmedgermany?lang=fi%20SOS%20SOS%20SOS
  SOS MEDITERRANEE GER‏ @SOSMedGermany 4 tuntia sitten [ 7.12 klo 11]

  ”I am sitting here today as a European who cannot accept that our teams and colleagues are being criminalised for saving lives – something the EU is supposed to do.” Verena Papke, General Director @SOSMedGermany at the press conference in Paris #TogetherForRescue #SaveRescueAtSea

  Tällaista potaskaa SOS- porukka laskettelee.

  ***
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005905838.html

  Hyväntekeväisyys järjestöt tekevät tehokasta propagandatyötä, johan Suomen media antaa auliisti palstatilaa.

  SOS Mediterranee ja muiden NGO –ryhmien alukset toivat Italiaan yli kuusisataatuhatta pakolaista kolmessa vuodessa. Näitä pakolaisia ei mikään EU-maa ole halukas ottamaan vastaan.

  NGO – porukat haluavat antaa toiminnastaan mielikuvan meripelastuksesta. Sitäkin se varmaan ajoittain oli.

  Miten NGO – alukset toimivat? Aluset seilasivat Libyan merialueen tuntumassa keräten libyalaisten ihmissalakuljettajien NGO- alusten läheisyyteen toimittamia pakolaisia. Kun alukseen oltiin saatu riittävä määrä EU-alueelle menijöitä ( jopa seitsemänsataa kerralla), niin alus suuntasi matkansa Sisiliaan. Näitä noutoretkiä NGO- alukset tekivät muutaman kerran kuussa.

  ***
  Mikä tuli todistettua – NGO alusten vetäytyminen Libyan merialueen rajalta (keskeisessä Välimeren alueelta ) pudotti hukkumistapaukset alle kymmenen per kuukausi. [lokakuu 2018]

  Keski-Välimeri 2018, kuolemantapaukset kuukausittain
  Lähde : https://missingmigrants.iom.int/region/mediterranean?migrant_route%5B%5D=1376

  Keski-Välimeri 2018, kuolemantapaukset kuukausittain
  Jan 215 ,Feb 121,Mar 23,Apr 20,May 11,Jun 564,Jul 157,Aug 19,Sep 130,Oct 7,Nov 10

 6. Lista NGO –aluksista, jotka kolmen vuoden aikana kuskasivat kuusisataatuhatta pakolaista Libyan merialueen rajalta Italiaan. Lasteista pääosa päätyi Sisiliaan.

  VOS PRUDENCE [IT]
  SEEFUCHS [NL]
  VOS HESTIA [IT]
  AQUARIUS [GI] nykyisin AQUARIUS 2 [PA tai LR]
  OPEN ARMS [ES]
  LIFELINE [NL]
  SEA EYE [NL]
  LS SARA [ES]
  SEA WATCH 3 [NL]
  SEA WATCH TANGO [DE]
  SEA WATCH DELTA [DE]
  ECHO 1 OPEN ARMS [ES]
  ECHO 2 OPEN ARMS [ES]
  ASTRAL [GB]
  *

 7. Tulijoita riittää niin kauankuin väyliä voi käyttää ja sisäministerimme haluaa heitä sillä meillä on se työvoimapula toki omiakin on työttöminä. No työllistävät ainakin oikeuslaitostamme?

  1. Syyt on selvitetty moneen kertaan.
   Työn vaatimukset ja työttömien ammattitaito eivät kohtaa.
   Työpaikkakunta ja työttömän paikkakunta eivät kohtaa.
   Työstä saatava lisäraha työttömyyskorvaukseen on niin pieni, ettei sillä huvita mennä töihin.
   Työstä saatava lisäraha ei kata työssäkäyntikuluja.
   Jne. jne.

   1. Niimpä, kuka muu kuin laitoin maahanmuuttaja jättää perheensä ja lapsensa ja lähtee rahan perässä yksin jonnekin ”onnelaan!”….ei ainakaan suomalainen perheen isä.

  2. ”Niilo, miksi meidän läsnä olevat työttömät ovat työttöminä ?”

   Syystä, että kertomukset avaruusinsinööreistä, huippukirurgeista ja moniosaajista eivät tutkitusti ole totta vaan todellisuus on aivan päinvastainen, mutta ei ikävien faktojen pidä antaa pilata hyvää tarinaa.

 8. Nämä meripelastajat sanovat että pelastavat henkiä välimerellä.

  Sääli vaan ettei tuo väite kestä päivänvaloa. Ilman heidän toimintaa ihmisiä kuolee vähemmän.

Kommentoi