Hoitajille pakolliset soveltuvuuskokeet?

Ritva ”Kike” Elomaa on jättänyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen lähihoitajiksi pyrkivien soveltuvuuskokeiden palauttamisesta ja hyvä niin.

Kaikkiin hoitoalan ammatteihin pitäisi olla pakolliset soveltuvuuskokeet, eikä ne ennenkään ole haitaksi olleet, päinvastoin.

Hoitoalalla toimitaan ihmisten kanssa ja ollaan mukana sekä suurimmassa riemussa, että suurimassa surussa, hetkissä, joissa ihmiset omaisineen ovat kaikkein haavoittuvimpia.

Itse olen käynyt soveltusvuuskokeet läpi oikeastaan neljästi, ensin sairaanhoitajaksi ja sitten tavallaan jokaisen erikoistumisalueen yhteydessä uudelleen, enkä ole ikinä kokenut asiassa mitään ongelmaa, päinvastoin.

Hoitotyössä ihan kuka tahansa oppii ”tekniset temput”, mutta se tärkein työkalu on kuitenkin aina oma persoona ja se joko sopii tai ei sovi alalle.

 

 

Jaa käyttäen:


4 Replies to “Hoitajille pakolliset soveltuvuuskokeet?”

  1. Olen samaa mieltä.
    Soveltuvuus on olennainen asia hoitotyössä ja on törkeätä kouluttaa siihen sellaisia, jotka eivät suurin surminkaan siihen sovellu.

  2. Kyllä hoitajilla pitää ola soveltevuus kohdillaan ei sitä varmaan kukaan kiellä mutta se pitäisi myös olla niillä pääliköillä jotka ovat esimies asemassa kunnan puolelta näille hoitajille .
    Pelkkä sanominen että et sitten käytä kun kymmenen minuuttia yhdelle vanhukselle ei ole oikea oppista asiaa lainkaan terv tepivaari

  3. Vai on ne lopetettu. Voi harmi. Nyt sitten pääsee kuka vaan hoitajaksi ja jälki tulee olemaan sen mukaista. Ei todellakaan hyvä.

Kommentoi