Kevyesti GCM-ei allekirjoitettavasta, ei sopimuksesta.

Siis kysymyshän ei ole sopimuksesta, vaan kompaktista, mutta voisiko joku ennen kyseistä tapausta etsiä käännöksen sanasta compact, jossa se käännetään kompaktiksi, vai keksittiinkö tämä käännös ihan vartavasten?

Ei ole kuin pari viikkoa siitä, kun ulkoministeri Soini ylväänä piikitteli kansanedustaja Huhtasaarta siitä, miten typerän kysymyksen hän oli ”GCM-kompaktista” esittänyt ja, että asia on jo eduskunnassa käsitelty, mutta miksi ihmeessä jo käsitelty asia on ollut käsiteltävänä viimeksi tänään?

No ihan siitä syystä, ettei valmista sopimusta ole aiemmin käsitelty ja tämän voi jopa  jokainen persufoobikko tarkistaa eduskunnan pöytäkirjoista, siis jos vaan keskittymiskyky ja lukemisen ymmärtäminen siihen riittää. (persut kun ovat sekä luku, että kirjoitustaidottomia idiootteja)

GCM-sopimus ei ole juridisesti sitova, siinähän onkin hauska lause ja peruste leimata sopimuksesta esitetty huoli ns.tuulesta temmatuksi.

Taannoinen taakanjako ei myöskään ollut juridisesti sitova, mutta siitä huolimatta Suomi taitoi olla ainoa maa, joka orjallisesti noudatti ”vapaasti sovittua”, joten miksi sama ei tapahtuisi GCM-sopimuksen suhteen?

Kuinka kauan kestää ennenkuin vihervasemmiston+Kokoomuksen toimesta vedotaan GCM-sopimukseen eduskunnassa, meneekö se yli vaalien vai vedotaanko siihen jo ennen vaaleja perustellessa haittamaahanmuuton ”hyötyjä”?

Aivan toinen asian onkin se, miten ja minkälaiseen tulkintaan EU-parlamentti ja komissio päätyy tämän ei sopimuksen suhteen, puhumattakaan siitä jos EIT viittaa yhdessäkään päätöksessään kyseiseen sopimukseen, silloin ”itsenäisen” Suomen sanalla ei ole juuri mitään painoarvoa.

 

Jaa käyttäen:


23 Replies to “Kevyesti GCM-ei allekirjoitettavasta, ei sopimuksesta.”

 1. Kovasti on ainakin propagandakoneisto ollut vallalla. GCM:n tekstiä kun on luettu ja huolia esitetty, niihin on vastattu lähinnä nauramalla kysyjille.

  Nyt oli viimeksi jossain ihan isommassa mediassa että vapaan maahanmuuton kritisointia pitäisi ruveta suitsimaan ihan lakikeinoin. Jos tuossa on vähääkään perää, kuulostaa kyllä erittäin YK:lta tämä.

  1. Sopimus tosiaan sisältää sananavapauden kannalta erittäin huolestuttavia piirteitä, mutta sehän on ajan kuva.

  1. Kyllä, kompakti tarkoittaa tiivistetty, lyhennetty jne. mutta ainakin ihan viralliset kääntäjän / tulkin paperit omaava henkilö käänsi sanan compact sopimukseksi ja nauroi käytettyä kompakti sanaa, eikä ymmärtänyt yhtään sitä miten se on voinut mennä läpi viralliseen käännökseen.

 2. Niin, ja muuten kompakti on aivan virallinen suomennos; en tosin ole kielimies; heitähän täällä riittää, vaikka samalla oma suomenkielemme ”ontuu” heistä moneltakin.

 3. Kun meillä tarvitaan sitä työvoimaa? Afrikan väestön ennustetaan nelinkertaistuvan joten tarjontaa riittää.
  Pitäisi kokoustaa ennemminkin väestönkasvun rajoittamisesta

 4. Kun tällaista tapahtuu maailmassa, niin kuka tai ketkä ovat kaiken takana? Mitkä voimat ajavat näitä asioita, joissa kansallisvaltiot pannaan ikään kuin suitsiin ja tekemään niiden voimien tahdon mukaan. Ovatko taustalla ne jotka hallitsevat maailman rahat, kuten esim. monikansallisten suuryritysten omistajat ja isot ökypankit varsinkin USA:ssa. Onko taustalla salaliitto, joista Bilderbeg-salaseuraa kovasti epäillään?

 5. ”jossa se käännetään kompaktiksi, vai keksittiinkö tämä käännös ihan vartavasten?”

  Itse vastaan tuohon, että kyllä keksittiin. Soini on antanut eduskunnassa jo monta demonstraatiota siitä, miksi kyseenalainen käännössana otettiin käyttöön.

  Vain ja ainoastaan siksi, voidaan yrittää kiemurrella irti siitä, että kyseessä on sopimus.

  Se on tuo englannin kieli siitä veikeä, että siinä sama sana, esim. compact, voi olla sekä adjektiivi, verbi että substantiivi.

 6. Suomen hallituksen linjana on ollut, että elintasopakolaiset palautetaan lähtömaihinsa. Nyt Suomen hallituksella on mennyt vellit housuihin. Nyt se on valmis hyväksymään sopimuksen, joka on sen tähän asti noudattaman periaatteen vastainen.

  Maailman valtioiden on määrä hyväksyä sopimus YK:n siirtolaisuuskokouksessa Marokon Marrakechissa 10.–11. joulukuuta ja sen jälkeen YK:n yleiskokouksen äänestyksessä. Marokossa Suomea edustaa sisäministeri Kai Mykkänen (kok)

  ****.
  https://img.ilcdn.fi/NpCUYf-O-tdwzpqsLKogwBCloLQ=/full-fit-in/612x/img-s3.ilcdn.fi/a8d46909e25bcddf1df485aca27a361ce1cf10e202eab97bd6b87aeab8166f64.jpg

  ***
  GCM-sopimus
  https://fi.wikipedia.org/wiki/GCM-sopimus
  *
  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/320515-87-prosentilla-syyna-elintaso-suomi-voi-alkaa-palauttaa-myos-somaliaan-ja-keski
  22.9.2015 09.00

  ”87 prosentilla syynä elintaso” – Suomi voi alkaa palauttaa myös Somaliaan ja Keski-Irakiin

  Maahanmuuttovirasto aikoo laatia päivitetyn selvityksen Somalian ja Keski-Irakin turvallisuustilanteesta. Suomi on tähän asti myöntänyt turvapaikan näiltä alueilta tuleville turvapaikanhakijoille kansainvälisen suojeluntarpeen perusteella.

  Mikäli alueet katsottaisiin jatkossa turvallisiksi, voisi Suomi palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä takaisin lähtömaihin.
  Maahanmuuttoviraston turvapaikka-asioista vastaava johtaja Esko Repo sanoi Yle Radio yhden Ykkösaamussa tiistaina, että Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista jo 60 prosenttia tulee Irakista. Toiseksi suurin yksittäinen ryhmä ovat somalit, ja kolmanneksi eniten turvapaikkaa hakevat afganistanilaiset.

  Sisällissotaa käyvästä Syyriasta turvapaikanhakijoita on tullut vain pari prosenttia kokonaismäärästä.
  Maahanmuuttovirasto tiedotti jo viime viikolla, että Suomi voi käännyttää tulijoita turvallisiksi katsotuille Etelä-Irakiin ja Kurdistanin alueille.
  Revon mukaan Keski-Irakin ja Somalian turvallisuustilanteen päivittäminen on normaali toimenpide.

  Arviot lähtömaiden turvallisuustilanteista vaihtelevat. Tanska ja Ruotsi ovat jo aiemmin katsoneet, että Irakista tulevia turvapaikanhakijoita voidaan palauttaa siinä missä Suomi on myöntänyt suurelle osalle hakijoista turvapaikan.
  Myös Somalian osalta arvioissa on eroja.
  Tanskan pakolaisneuvonta on todennut, että turvallisuusuhkat ovat Somalaissa selvästi entistä pienempi ”työntötekijä”.
  Tanskalaisarvion mukaan jopa 87 prosenttia Somaliasta tulevista turvapaikanhakijoista jättää kotimaansa elintasoon liittyvistä syistä.
  Lähtijöitä ovat muun muassa opinnoissaan hyvin pärjänneet opiskelijat tai työttömyydestä kärsivät nuoret aikuiset.

  ***
  Tanskalaisarvion mukaan jopa 87 prosenttia Somaliasta tulevista
  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/312099-kidutettuja-perheita-ja-hyvin-parjaavia-opiskelijamiehia-analyysi-nain

  Tiilikaisen mainitsema prosenttiluku perustuu Tanskan pakolaisneuvonnan arvioon. Tutkija on perehtynyt Tahriibiksinimitettyyn muuttoilmiöön myös itse.
  Hän siteeraa vielä julkaisematonta Amoudin yliopiston tutkimusta, jonka mukaan yli puolet Somalian jättävistä turvapaikanhakijoista on 20‒29-vuotiaita ja yli kolmasosa 10‒19-vuotiaita. He lähtevät tai heidät lähetetään maasta, koska he haluavat parempaa elämää.

  – Suurin osa, lähes 80 prosenttia, oli poikia ja miehiä. Lähes 70 prosenttia lähtijöistä oli ollut ennen lähtöään opiskelijoita ja noin 23 prosenttia työttömiä. Valtaosa heistä oli menestynyt opinnoissaan hyvin, Tiilikainen toteaa.
  Tiilikaisen mukaan paremman elämän etsiminen Euroopasta on ymmärrettävää, sillä somalinuorten työttömyys on korkeaa, työnhakua haittaa vahva nepotismi ja työllistymisnäkymät ovat muutoinkin kehnot.
  ”Euroopan imua” lisää myös sosiaalinen media, kun tänne jo muuttaneet jakavat itsestään kuvia kauniiden rakennusten edessä. Toisaalta Somaliassa lomaillessaan he näyttävät kadehdittavan rikkailta.
  – Kun Euroopasta tulevat somalit tulevat vierailulle Somaliaan, heillä on paljon rahaa käytettävissään ja ihmisille syntyy mielikuva, jonka mukaan rahan hankkiminen Euroopassa käy helposti.
  *

 7. Jotkut taivaanrannan maalaajat kuvittelevat, että GCM- sopimuksella voitaisiin ratkaista kaikkien yli taloudellisten kasvumahdollisuuksien lisääntyvien kansojen ongelmat.

  Alla on kuvaus yhdetä tapauksesta todellisesta maailmasta, jonka YK:n kirjoituspöytien takana istuvat virkailijat yrittävät olla näkemättä. Kaksitoista Eurooppaan pyrkijää ihmistä on jumissa Välimerellä. Mikään maa ei haluaisi ottaa heitä vastaan.

  ***
  https://news.mb.com.ph/2018/12/01/un-concerned-over-12-migrants-stranded-in-mediterranean/
  1.12.2018

  YK ”huolestunut” yli 12 maahanmuuttajasta, jotka ovat juuttuneet Välimerelle

  YK: n pakolaisvirasto vetosi perjantaina kiireelliseen ratkaisuun Välimerelle juutuneiden12 maahanmuuttajan ahdingosta. Aktivistit sanoivat evakuoineensa yhden heistä Maltalle.

  Espanjalainen avustusryhmä Proactiva Open Arms, joka auttoi espanjalaista kalastusalusta pelastamaan siirtolaiset yli viikkon sitten, kertoi AFP: lle, että yksi dehydraatiosta kärsivistä nuorista oli evakuoitu Maltalle ”erittäin heikentyneessä tilassa”.

  Myös 11 muuta tarvitsivat turvallisen sataman mahdollisimman pian, ryhmä sanoi. ”Nuestra Madre Loreto” -kalastuksen 13 hengen miehistö pelasti maahanmuuttajat 22. marraskuuta.

  Siirtolaiset Egyptistä, Nigeriasta, Senegalista, Somaliasta ja Sudanista olivat alun perin lähteneet Libyasta ja löydettiin ajelehtimassa kumiveneeseen Maltan vesillä.

  Espanjan viranomaiset olivat jo yrittäneet saada Tripolia ottamaan heidät takaisin ja neuvottelivat Italian ja Maltan kanssa.

  Pascual Dura, avustavan aluksen kapteeni, kertoi AFP: lle, että molemmat maat olivat jo kieltäneet aluksen tulon satamiinsa.

  YK: n pakolaisviraston Madridin toimisto vetosi perjantaina kiireelliseen ratkaisuun.

  YK: n pakolaisviraston Madridin toimisto oli ollut yhteydessä Espanjan viranomaisiin maanantaista lähtien ja se toi esille ”… syvän huolehtineisuuden mahdollisesta pelastettujen ihmisten pakkosiirrosta Libyaan”
  .
  Yli 106 000 maahanmuuttajaa on saapunut meritse Eurooppaan vuoden alusta Kansainvälisen siirtolaisjärjestön mukaan ja vähintään 2 119 muuta on kuollut matkalla.

 8. Termi ’compact’ on kyllä olemassa englannin kielessä, mutta se on hyvin vähän käytetty ja varmaan myös hyvin vähän ymmärretty. Se on nyt otettu käyttöön ilmeisesti hämäämistarkoituksessa.

  Koko GCM näyttää olevan KKK, köyhän Kansan kusetusta.

 9. Tapaus ”Nuestra Madre Loreto” – espanjalainen kalastusalus pelasti 12 pakolaista 22. marraskuuta.

  Siirtolaiset Egyptistä, Nigeriasta, Senegalista, Somaliasta ja Sudanista olivat alun perin lähteneet Libyasta ja löydettiin ajelehtimassa kumiveneeseen Maltan vesillä.

  ****
  Malta taipui lopulta otti ensin yhden sairastunen ja lopulta kaikki kaksitoista.

  ****
  NUESTRA MADRE LORETO [ES]
  https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:165391/mmsi:224165270/imo:9168908/vessel:NUESTRA_MADRE_LORETO
  *
  http://www.dailystar.com.lb/News/World/2018/Dec-02/470659-spanish-fishing-boat-carrying-rescued-migrants-heads-to-malta.ashx
  2.12.2018
  Spanish fishing boat carrying rescued migrants heads to Malta
  .
  BARCELONA: A Spanish fishing boat carrying 11 migrants rescued off the coast of Libya is heading to Malta, the Spanish government said Sunday, bringing an end to a protracted standoff to find a safe port for the boat amid increasing European resistance to accepting migrants.

  After offering to take more than 600 migrants rejected by Italy and Malta over the summer, Madrid said that rather than making the long journey to Spain, the boat should head to the nearest safe port.

  ”From the beginning, the government has worked to ensure the boat, which is in international waters, goes to a safe and nearby port,” Deputy Prime Minister Carmen Calvo said in a statement Sunday.

  Prime Minister Pedro Sanchez’s Socialists go to the polls on Sunday in a key regional election in Andalusia, the main entry point for migrants making the dangerous sea crossing to Spain. Immigration has been a major focus of the campaign, while a surging far right is predicted to win its first seats since the 1970s.

  The fishing boat, Santa Madre de Loreto, rescued 12 migrants in international waters off the coast of Libya 10 days ago. Spanish NGO Proactiva Open Arms has been assisting the boat and migrants aboard, who it says would not have been safe if they were returned to Libya.

  ”The government now says #Santa Madre de Loreto should head to Malta. Late, wrong and unscrupulous. Playing with the security of people who have gone 10 days without news, amid a rough storm, and with one person rescued by helicopter and a high risk for the whole crew,” Oscar Camps, founder of Proactiva Open Arms, wrote on Twitter Sunday morning.
  *

 10. Todellissudessa mikään EU-maa ei ole enää halukas ottamaan lisää elintasopakolaisia

  Sitten, mitä EU-maiden hallitukset ovat tekemässä? – ovat valmiit allekirjoittamaan sopimuksen, jonka jutkut tulkitsevat velvollisuudeksi hyväksymään rajattoman elintasopakolaisvirran EU-alueelle..

 11. https://www.oikeamedia.com/o1-89006

  YK:n GCM-sopimus uhkaa sekä kansallisia rajoja että sananvapautta
  *
  Vuonna 2016 ilmestyneen Avoimet rajat ja maahanmuutto: Euroopan ja Suomen itsemurha? -kirjani sivuilla 163–166 käsittelen alaotsikoiden ”Agenda 2030 vaatii toistuvia kansainvaelluksia yli rajojen” ja ”Kaikkien on kannatettava avoimia rajoja ja pidäkkeetöntä maahanmuuttoa” mukaisia asioita. Näissä luvuissa viittaan YK:n kestävän kehityksen kokoukseen New Yorkissa 25.9.–27.9.2015, jossa julkaistiin The Agenda 2030 -paperi. Tässä arvovaltaisessa YK-paperissa nähdään laajamittainen globaali siirtolaisuus – avoimet rajat – myönteisenä ja tarpeellisena osana globaalia ”kestävää kehitystä”, joka puolestaan muodostaa IPCC:n ilmastonmuutosideologian keskeisen ytimen.
  [ Vapaa kansanvaellus ja vapaa oikeus lisääntymiseen liittynevät toisiinsa. Miten siihen voisi liittyä IPCC:n ilmastonmuutosideologian keskeinen ydin?]
  *
  Kyseisen paperin alakohta 10.7:n mukaan on toteutettava järjestäytynyttä, turvallista, säännöllistä ja vastuullista siirtolaisuutta, suurellakin volyymillä. Massamaahanmuutto on tämän agendan mukaan ”hyödyllistä kaikille”. Ja koska näin on, on toki torjuttava kaikki maahanmuuttokritiikki eli on harjoitettava intensiivistä valtiojohtoista rasismin- ja vihapuheentorjuntaa ja säädettävä voimaan tällaista torjuntaa edistäviä sananvapausrajoituksia.
  *
  Hankkeen viralliset asiakirjatekstit valmistuivat heinäkuussa 2018. Sopimus on viralliselta nimeltään The Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration eli Global Compact for Migration, toisin sanoen YK:n GCM-sopimus. Sopimus saa virallinen YK-hyväksyntänsä hallitustenvälisessä konferenssissa Marokon Marrakeshissa 10–11.12.2018, jolloin sopimuksen hyväksyy Suomen hallituksen puolesta sisäministeri Kai Mykkänen.

  Unkari ilmoitti heti heinäkuussa 2018 jäävänsä kokonaan pois sopimuksesta, koska se uhkaa Unkarin rajoja ja turvallisuutta ja kannustaa globaaliin rajattomaan siirtolaisuuteen, kun taas Unkari haluaa hillitä siirtolaisuutta. Itävalta ja muutama muu globalistien hankkeille kriittinen maa on sittemmin ilmoittanut jäävänsä pois sopimuksesta. Sopimuksen perusongelma on, että se määrittää avointen rajojen siirtolaisuuden loukkaamattomaksi ihmisoikeudeksi, joka menee aina kansallisten turvallisuusnäkökohtien edelle ja joka velvoittaa sopimusosapuolet aktiivisesti suosimaan ja rahallisesti tukemaan massasiirtolaisuutta

 12. https://www.nytimes.com/aponline/2018/11/20/world/europe/ap-eu-poland-un-migration.html
  30.11.2018

  Poland Latest Country to Withdraw From Global Migration Pact

  Tekstistä poimittua.

  Following that migrant wave, all 193 U.N. member states in September 2016, including the United States under President Barack Obama, adopted a declaration saying no country can manage international migration on its own, and agreed to launch a process leading to the adoption of a global compact in 2018.

  Joukossa tyhmyys tiivistyy:
  “..saying no country can manage international migration on its own, ..”

 13. Sopimuksella ylilisääntyville kansoille annetaan oikeus hakeutua maihin, joissa ei vielä ole ongelmia sovittaa yhteen väestön lisääntyminen ja taloutensa kasvu. Ongelmamaille ei aseteta mitään vaatimuksia – esimerkiksi syntyvyyden säännöstelyä. Onko rajaton lisääntymistahti yksi ihmisen perisoikeuksista. Toivottavasti ei ole.

  *

  Ote:
  German parliament rows over UN Migration Compact ->
  https://www.dw.com/en/german-parliament-rows-over-un-migration-compact/a-46213002

  *
  https://www.dw.com/en/czech-republic-rejects-un-migration-pact/a-46286574
  14.11.2018

  Latest country to reject pact

  The United States was the first to announce it would not join the pact. It was followed by Hungary, Australia, Bulgaria and Austria. Poland, Slovakia and Italy have signaled they may not sign on
  .
  Among other reasons, opponents of the compact say it does not distinguish between economic migrants and asylum-seekers.

  Read more: German parliament rows over UN Migration Compact

  The agreement, officially titled the Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration, marks the first time the UN has agreed on a list of global measures to tackle the challenges involved in migration while at the same time maximizing benefits for the countries taking in immigrants.

  The compact is based on the recognition that the world needs to cooperate if migration flows are to be managed in a humane manner, while still taking account of the principle of state sovereignty. Some 258 million people currently live outside their country of birth worldwide, a number that is expected to increase because of climate change, trade, inequality, and population growth.

 14. Pitääkö ymmärtää, että Suomen hallitus on valmis muuttamaan linjaansa GCM –sopimuksen myötä?

  ***
  https://www.verkkouutiset.fi/raiskausrikokset-liittyvat-taysin-yksiselitteisesti-maahanmuuttoon/

  Edes Oulussa tapahtunut hyvin nuoreen tyttöön kohdistunut törkeiden raiskausten sarja ei ole saanut päättäjiä tai maan korkeinta johtoa reagoimaan, sanoo Jussi Halla-aho.

  Perussuomalaiset vaatii koko humanitaarisen maahanmuuton lakkauttamista kalliina, tehottomana ja kansalaisten turvallisuutta ja Suomen hyvinvointia uhkaavana.

  ***
  Suomen hallituksen linjana on ollut, että elintasopakolaiset palautetaan lähtömaihinsa. Nyt Suomen hallituksella on mennyt vellit housuihin. Nyt se on valmis hyväksymään sopimuksen, joka on sen tähän asti noudattaman periaatteen vastainen.

  https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/320515-87-prosentilla-syyna-elintaso-suomi-voi-alkaa-palauttaa-myos-somaliaan-ja-keski

  1. Eikös avauksen tarkoitus tule otsikosta selville?

   Hassua kyllä samasta aiheesta käydään hyvin laajoja keskusteluja ympäri Eurooppaa ja Suomi on tässä suhteessa poikkeus, jossa asiasta ei juuri keskustella, eikä ainakaan kriittisesti.

Kommentoi