Kuukausigallupista.

Meillä on ”ilo” saada vähintään kahdesti kuussa ”poliittista ohjausta” medialta ja tänään oli taas YLE:n vuoro.

Ainoa uutinen asiassa oli se, että:

”Suuri osa äänestäjistä empii puoluekantaansa. Tavallista pienempi osa kyselyn vastaajista, vain 59 prosenttia, halusi valita puolueen, jota nyt äänestäisi.”

Joskus sitä tykönään miettii, että tarvitaanko verovaroista kustannettuja puoluegallupeja kuukauden välein koko vaalikauden ajan?

Mainosrahoitteisen median gallupit ovat tietenkin aivan niiden oma asia.

Jaa käyttäen:


11 Replies to “Kuukausigallupista.”

 1. Mikan kanssa samoillla linjoilla, yleensäkin YLE änkeää verovaroilllamme ”kilppailemaan” alueille joissa kaupallisten medioitten on tultava toimeen ilmman verotukiaisia.

 2. Sipilä joutaa politiikan roskikseen. Sipilän kokeilu toimia yritysjohtajana maan pääministerinä epäonnistui surkeasti. Toivottavasti vastaavaa kokeilua ei enää tule, vaan pääministeriksi valikoituu vastaisuudessa kokenut poliitikko.

  Kepu puoleena on myös turhake, kun agraaripuolueella ei enää ole kannattajia. Kepusta onkin tullut puolue, joka keskittyy vain valtionhoitajan tehtäviin.Kepulla ei ole enää mitään annettavaa suomalaisille. Suomi kaupungistuu ja maaseutu tyhjenee. Alkiolaisuuden aika on ohi.

 3. Nii joo, voihan tommosta kalluppia ohjailla. Osallistujat päättää että kattotaas mitä Antti sanoo ja tekee jos se on johdossa ??

 4. Lainaus plokista : Tiedämme hyvin vähän siitä, miksi ihmiset eivät ilmoita, mitä puoluetta äänestäisivät, jos vaalit järjestettäisiin nyt.
  Vastaamattomuuden syitä on lukuisia: kuka ei aidosti nyt tiedä, mitä puoluetta seuraavissa vaaleissa äänestäisi, kuka ei varta vasten halua ilmaista kantaansa haastattelijalle, vaikka hänellä sellainen olisikin. Haluttomuus voi selittyä lukuisilla syillä.
  Yleisesti on tiedossa, että ikä lisää vaaleihin osallistumistodennäköisyyttä: nuorista alle 25-vuotiaista yli kolmannes kannattaa kuuluu sohvakommandoon eli kannattaa nukkuvien puoluetta, kun taas yli 65-vuotiaista vain neljännes ei äänestä. Mitä nuorempi vastaaja, sitä todennäköisemmin hän ei kyselyissä kerro puoluekantaansa. Tämä on luonnollista: nuorilla on yhteiskuntaan sosiaalistuminen kesken.
  Naisista hieman useampi jättää puoluekannan kertomatta kuin miehistä. Ero ei kuitenkaan ole suuren suuri.

  1. Myös tämä oli hyvä pointti:

   ”Mitä puoluekantaansa ilmoittamattomista tiedetään?
   Hyvin vähän perusteita on olettaa, että he ovat kaikissa suhteissa samanlaisia kuin puoluekantansa ilmoittaneet.
   Kaikkiin käytännöllisiin tarpeisiin on syytä olettaa, että vastaamattomat ovat osin erilaisia kuin vastaajat”

 5. Jos melkein 60 % eivät halua ilmaista puoluettaan, voidaan olettaa, että puolet heistä tietävät mitä puoluetta äänestävät. Loput häilyvät. Aineisto ei kerro siitä, ovatko he yleensä äänestäneet vai ,ovatko he yleensä nukkuvia.

  Isoksi kysymykseksi jää, mikä puolue saa väkensä liikkeelle. Ja, saisiko joku nukkuvat herätettyä .

Kommentoi