Miksi maakuntauudistus on Kepulle niin rakas?

Kepun mukaan kyse on ”koko maan edusta”, eikä ”omaa lehmää löydy ojasta”.

No eipä tietenkään löydy.

 

 

Jaa käyttäen:


9 Replies to “Miksi maakuntauudistus on Kepulle niin rakas?”

 1. Kepu on yrittänyt kauan päästä suuriin kaupunkeihin, mutta huonolla menestyksellä. Nyt maakuntauudistus tarjoaisi mahdollisuuden siihen. Siksi mm. H:gin pormestari Jan Vapaavuori vastustaa Kepun hanketta ankarasti.
  Kun Kepu oli vielä Maalaisliitto oli sillä selkeä viiteryhmä tukenaan, nimittäin maanviljelijät, joiden etuja Maalaisliitto ajoi. Kun maanviljelys elinkeinona muuttui radikaalisti siten, että tilakoot suurenivat vähenivät maanviljelijät Suomesta ja Maalaisliitto menetti kannattajansa. Oli pakko vaihtaa nimeä. Kepu ei ole oikeastaan poliittinen puolue siinä merkityksessä, että puolueella olisi jokin tietty kansanryhmä tukenaan. Kepusta on tullut puolue, joka tavoittelee vain valtaa.
  Maakuntauudistus Kepun malliin on selvä osoitus siitä, että Kepu haluaa nyt laajentaa valtaansa myös suuriin kaupunkeihin.

 2. Vai onko kepu myynyt omat arvonsa kokoomukselle siitä kait on kysymys terv tepivaari

 3. Kyseessä vaikuttaa olevan enemmän Kepu-maan kuin koko maan etu?

  Itseäni hieman hämää myös tämä maakuntavaalien suunniteltu aikataulu, joka on kyseenalaistettu aikataulun suhteen, mutta aivan perusteltua se on kyseenalaistaa myös perustuslain yhdenvertaisuus periaatteen suhteen.

 4. Tässä Kepun ja Kokoomuksen maakuntauudistuksessa on paljon hyvin kysaeenalaisia piirteitä. Aikovat hallituspuolueet niukalla enemmistöllä ajjaa asiat läpi väkisin vaikka EU:n ja Suomen lakeja rikkoen. SE, että hallitus lupaa sitten möhemmin korjata virheet enteilee sitä, että virheitä on paljon. Koko hanke on suuri virhe.
  Miksi maakuntia pitää olla niin paljon. Eikö entinen lääninjako riittäisi? Jos maakunat ovat niin itsenäisiä toimissaan, kuin on todisteltu, niin kuitenkin ne ovat riippuvaisia valtion rahoituksesta?
  Miksi ei maakunnille anneta verotusoikeutta, se korostaisi niiden itsenäistä asemaa.

 5. Miksi entiset läänit purettiin?
  Miksi ei nykyiset 5 riitä?
  Miksi vaaleja puuhataan vaikka ei ole valmista?
  Miten samat edustajat sitten ehtivät olla
  kuntapolitiikassa-maakuntahallinnossa-eduskunnassa
  vai rakennetaanko sisäpiirille eläkevirkapaikkoja?

 6. Kukaan muu kuin kepu ei halua kaavailtuja maakuntia, eikä kukaan muu kuin kok valinnanvapautta tuupata yhteiskunnan massit pörriäisille. Öpaut parinkytä pinnan kannatuksella ollaan Suomessa runnomassa läpi paria suurimpaa muutosta koko historiassa.

  1. Sipilän hallituksen kannatus on viimeisen gallupin mukaan n. 40%.
   Siis vähemmistö aikoo nuijia Suomen kaikkien aikojen suurimman uudistuksen, joka vie valtion budjetista n. 20 miljardia euroa.Siksi Timo Soinin loikkariporukka otettiin hallitukseen. Kokoomus vaatii yksityisille bisneslääkäreille siitä budjetista noin puolet eli 10 miljardia euroa veroparatiiseihin meidän verorahoja.
   Tätä voi jo kutsua rikolliseksi toiminnaksi, kun Sipilän konnakopla operoi Suomessa.

Kommentoi