Ville Tavio suututti eduskunnan.

Ville Tavio suututti eduskunnan EU:ta koskevassa ajankohtaiskeskustelussa esittämällä vertauksen siitä, että EU:ssa edustaa uusfasismia ja rakentaa uutta natsisaksaa ja siitähän ”pöyristymiset ja irtisanoutumiset” alkoivat.

No totuuden jyvä jos toinenkin Tavion lausumasta kyllä löytyy ja ikäväähän se on kun se ääneen sanotaan.

Päivystävät dosentit on jo varmasti hälyytetty ja odotettavissa on keskivakavia kakkahalvauksia pitkin mediaa, somea ja poliitikoiden kannanottoja.

 

Jaa käyttäen:


17 Replies to “Ville Tavio suututti eduskunnan.”

 1. HS=Sdp:n Antti Lindtman oli ensimmäinen, joka reagoi voimakkaasti.

  ”Edustaja Tavio ylitti kaikki keskustelun sopivuuden ja totuuden rajat, kun hän vertasi EU:n kehitystä natsi-Saksaan. Hän käytti termiä fasismi EU:n kehityksen yhteydessä. Natsi-Saksassa oli kyse miljoonien ihmisten kansanmurhasta ja toisessa maailmansodassa kymmenien miljoonien ihmisten kuolemasta, ja koko EU on perustettu sen takia, että ei enää koskaan.”

  Lindtman sanoi jäävänsä odottamaan perussuomalaisten johdolta toimenpiteitä ja kommenttia siihen, onko tällainen puhe hyväksyttävää.

  Pääministeri Sipilä sanoi pitävänsä Tavion puheenvuoroa halventavana ja toivoi perussuomalaisten irtisanoutuvan tällaisesta puheesta.

  Myös Pekka Haavisto (vihr) muistutti, että EU on perustettu nimenomaan toisen maailmansodan karmeiden kokemusten pohjalta. Hän kiitti Sipilää siitä, että tämä paheksui Tavion puheenvuoroa vielä keskustelun kuluessa.

  Keskustelun lopuksi jäätiin vähän kuin odottamaan perussuomalaisten reagointia asiaan. Sitä ei tullut.

 2. Toivottavasti ei myöskään tule, itse ymmärrän vertauksen aivan hyvin.

  Saksasta on tullut ”Suur-Saksa, vaikka tällä kertaa asia on hoitunut rahan tuomalla vallalla.

  Mielipidepoliisit, eri mieltä olevien saartaminen vallasta,väärien mielipiteiden sensurointi jne.jne. tämä on EU:ta, jossa elämme.

  Sen kaikkein kaamimman osan Natsi-Saksaa hoitaa Merkelin viitoittama maahanmuuttopolitiikka, yhdessä äärivasemmistolaisten kanssa, kuten juuri saimme tutkimuksesta lukea.

 3. Totuuden puhuja ei saa yöäsijaa, Mutta totuudenpuhujia tarvitaan. Vain tekohurskaat ja älyllisesti vajavaiset pillastuvat kuultuaan totuuksia.

 4. Siinä lähinnä huomasi kuinka helppoa on natsi sanan käyttö. Asiasta tietämätön voi tälläistä hölistä.

  1. Ehkä se oli oli Tavion yksi tarkoituskin, mene ja tiedä.

   Natseiksi ja milloin miksikin leimataan tässä ajassa milloin mistäkin syystä, joten miksipä ei myös EU:ta, jonka arkitodellisuus muistuttaa kovin paljon Natsi-Saksan tavoitteista.

  1. Eihä tuo tampio Tavio ollut mikään natsi, oma veikkaus että ressukka ei juuri historiaa tiedä

 5. Kovasti tämä arvostelukyvyttömyys vaikuttaa kuitenkin loukkaavan teitä EU:n uusfasismia kannattavia, miksi?
  Asuuko sisällänne piilonatsi?

  1. Sinähän se arvostelukyvyttömyyden esille toit, minä totesin sen tuntuvan loukkaavan teitä eu:n uusfasismin kannattajia.

   Ettehän te ole arvostelukyvyttömiä, päinvastoin, olette kärkkäimpiä arvostelijoita ilman vähäisintäkään kykyä sietää arvostelua.

 6. No niin Suomessa ei saa esittää poikkeavaa näkemystä vaikka olisi oikeassa.
  Ei haluta edes paneutua itse asiaan vaan tärkeintä on tyrmätä jopa osin oppositionkin taholta. Suomalaisessa demokratiassa pitää olla enemmistön kannattaja vaikka lyötäisiin päätä Karjalan mäntyyn.

 7. Saa nähdä milloin EU-maasta muuttaminen tulee rikolliseksi. Saattaisi tulla jonkin verran turvapaikkahakemuksia Venäjälle.

Kommentoi