Liike Nyt

Vähän olen pihalla, en oikein tiedä mitä minun pitäisi ajatella täsä Hakimon ja Jungnerin Nyt liikkeeestä. Ovat siihen äskettäin liittyneet Jethro Rostedt ja Sedu Koskinen. Äkkiä ajatellen alkaa muistuttaa kultapossukerhoa.  Puolifilosofinen Jungner nyt jotenkin menettelee mutta esimerkiksi tätä jokapaikanhauska Jethroa en osaa kokea vakavasti otettavaksi poliittisessa elämässä, uskallettua sanoa mutta sanon nyt kumminkin että se mitä miestä on TVssä nähnyt niin helppoheikkimäisiä piirteitä on siinä paljon pinnalla.

17 vastausta artikkeliin “Liike Nyt”

  1. Liike Nyt on amerikkalainen pilvipalvelu, New Yorkista pyöritetty. Jos luotat amerikkalaisiin pilvipalveluihin Suomen pelastajana niin siitä sitten vaan. Eli jos Facebook pelastaa Suomen, miksei myös tämä.

    Pidän vähän ikävänä ettei tästä voitu tehdä millään muotoa suomalaista operaatiota.

  2. LiikeNyt keskeinen ajatus on lisätä kansalaisten osallistumismahdollisuutta poliiittisiin päätöksiin myös vaalien välissä. Käytännössä se toimii siten, että liikkeen rekisteröidyille jäsenille tarjotaan mahdollisuutta ottaa kantaa eduskunnassa päätettäviin asioihin, kuten soteen äänestämällä netissä asiasta. Liikkeen kansanedustajat sitoutuvat äänestämään eduskunnassa jäsenten enemmistön esittämällä tavalla.
    Kysymyksessä on eräänlainen sovellus kansanäänestyksestä.

    Se, että liikkeellä on julkkiksia riveissään ei ole mitään uutta. Niitähän juuri puolueet haluavat ääniharavikseen.

    Mainittakoon, että LiikeNyt ei ole ainakaan vielä puolue, mutta asia on harkinnassa. Liikkeellä on yksi kansanedustaja Hjallis Harkimo, joka erosi Kokoomuksesta viime keväänä.

  3. En itsekään ole varma mistä on kyse, mutta toisaalta kaikenlainen tuulettaminen poliitiikassa antaa aina jotain uutta.

  4. Politiikan tuulettamisesta on myös puhunut eräs toinenkin kans.edust.ummehtuneen tilan raikastamiseksi !

    ” Katsotaan mihin tämä riittää ” ?

  5. Liike Nyt ”perusasiakirja”.

    Liike Nyt muuttaa päätöksentekoa antamalla vaikutusvaltaa heille, joita päätökset koskevat.

    Liikkeellä on neljä perusperiaatetta, jotka kaikki allekirjoitamme. Niiden varaan syntyy luottamus ja tilaa erilaisille näkemyksille. Erilaiset poliittiset mielipiteet eivät ole uhka. Niistä syntyy uusia oivalluksia.

    Neljä yhteistä periaatetta ovat nämä:

    1. Jokaisesta on pidettävä huolta
    2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut
    3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla
    4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa

    Näistä asioista syntyi Liike Nyt. Haluamme luoda alustan sille, mitä päätöksenteko voisi parhaimmillaan olla. Haluamme kokeilla käytännössä erilaisia ajatuksia siitä, miten olisi hyvä toimia. Tavoitteemme on uudistaa sitä tapaa, jolla päätöksiä joka päivä tehdään. Haluamme löytää jotain uutta ja toimivaa. Vielä hienompaa olisi, jos perinteiset puolueet kopioisivat näitä uusia toimintatapoja omaan toimintaansa.

    Liike syntyy ja elää sen mukaan, miten ihmiset tulevat siihen mukaan. Toivomme, että tulevat. Liike on ainutlaatuinen tilaisuus uudistaa politiikkaa. Liike tapahtuu Nyt.

    1. Yhteiset Nyt-periaatteet passaavat hyvin minulle. Se vaan arveluttaa että kuinka voisivat muuttua lihaksi, etteivät vaan olisi kaunista sanahelinää. Pelkäänpä että kohdat 2 ja 4 aiheuttavat mahanpuruja vasemmistolle ja AYlle ja se veisi paljon pohjaa pois Nyt liikkeeltä.

      Entä jos annetaan kovin vaikutusvaltaa heille joita päätökset koskevat, siinä on vaaraa tarjolla että samallä pyllistetään johonkin suuntaan ja tietysti sekin että kaikki yleensä maksaa – mistä rahat?

  6. Kyllä tässä pitäisi olla taviksia mukana ns johtoryhmässä. Taas tulee hyväveli järjestö jossa raharikkaat järjestelee sulle mulle mulle sulle…

  7. Kaikki kehitys ja uusi lähtee aina siitä, että pieni etujoukko kulkee edellä ja avaa latua.Perässä tulevat sitten uteliaat, epäilijät ja vastustajat, jotka vähitellen hyväksyvät muutoksen. Paitsi, että aina on n. 20% ihmisistä, jotka ei missään oloissa lähde mukaan.

  8. 1. Jokaisesta on pidettävä huolta

    – häiriköt, liittovaltiofanaatikot ja freudentalistit on juostava kiinni

    2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut

    – ?

    3. Ilmastonmuutos on totta ja päätökset on tehtävä ympäristön kannalta kestävällä tavalla

    – turismi ja muu päämäärätön häslääminen on saatava kuriin

    4. Yrittäjyys on tehokkain tapa tehdä asioita, jos sille annetaan tilaa

    – kaikkia asioita ei pidä tehdä, jos joku tekee, niin puntti jalkaan

  9. 2. Markkinatalous on toimiva tapa kehittää yhteiskuntaa, kunhan sen säännöt ovat reilut

    Toisaalta sosialisoitu tai muuten yhteiskunnan taholta hoidettu yhteiskunnan kehittäminen olisi OK kunhan:
    – virkamiehet valittaisiin hyvien valmiuksiensa perusteella eikä tutun- tai lehmikaupan tuloksena, myös puolusidonnaisuudesta välittämättä
    – virkamiehille asetettaisiin tehokkaat kepit ja porkkanat akselilla kunnon tulospalkkiot – potku periisiin
    – virkamiehet opetettaisiin luovuuteen, ottamaan myös pikku riskejä

    1. Meinaa olla näin pienessä kylässä se että näissä isoissa viroissa ja hallituksissa istuvat jäärät tuntee toisensa ja kun sä saat, mä saan systeemi on hyväksytty eikä kukaan siihen puutu niin näin siinä käy.

      Helpompi pelata tutulla pienellä porukalla ja tässäkin liike systeemissä merkkaa se että pitää saada nimi ihmisiä,,,joku Jethro,,,huh,huh.

      1. Miten otitkin juuri tuon helppoheikkimäistä kuvaa itsestään antavan Jethron esille, tai mistä minä tiedän millainen yhteiskunnan parantaja ja tukipylväs hänessä valtaan päästyään henkilöityisi, sanoohan sananlaskukin että ei ole koiraa karvoihin katsominen

  10. Harkimoa lukuun ottamatta helppoheikki porukkaa. Jungner muistaakseni oikein vaati minareetteja Helsinkiin demareissa ollessaan. Tajusiko edes, että minareetit ovat vain niitä torneja joista muslimien rukouskutsut huudetaan vai sekoittiko toimittaja asiat. Joka tapauksessa jalat tukevasti irti maasta ja siksi lähti demareistakin kun siellä ei ollut tuolle haaveilulle tarpeeksi sijaa. Jethro on kova höpöttämään, mutta en todellakaan valitsisi eduskuntaan lakeja säätämään. Harkimolla on ihan järkeviäkin kommentteja, olisi pysynyt puolueessaan, ei siellä liikaa järkeviä ajatuksia kuule.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *