Älypuhelinten kirot

Nämä nykyajan älypuhelimet lienevät itse belsebuupin meille lähettämä vitsaus.  Vähävaraisten vanhempien lapset joutuvat koulukiusatuiksi kun joutuvat tyytymään karvalakkimalleihin tai sitten köyhän perheen kaikki rahat menevät kun lapsille ostetaan kalliit kännykät.  Ja jos vielä vähän jää rahaa kännyköiden hankinnan jäljiltä niin menevät ne merkkivaatteiden ostoon ettei joutuisi lapsi kiusatuksi.

Muutenkin puhelimet pilaavat lasten luonnollisen kehityksen, muut harrastukset jäävät kun aika menee puhelimen kanssa pelaillessa ja chattaillessa. Usein näkee kakaran ajavan henkensä kaupalla polkupyörää ja samalla näpläävän puhelinta. Aika yleistä taitaa olla myös koulukiusata puhelimien avulla somessa.

Syntilista on pitkä, voisiko joku puolustella että saavutetut hyödyt kumoavat ongelmat?

 

17 vastausta artikkeliin “Älypuhelinten kirot”

  1. Samahan se on näissä älypuhelimissa, aikansa kutakin kestäävät sitten alkaa tahmimaan, lagimaan, virrat hyytyy yms ja ei muuta kuin uutta lasiluuria kaupasta hakemaan. Ennen pystyi puhelimen vaihtamaan jotta sai entisestä kapulasta oikean vaihtohyvityksen, nyt se entinen jää piirongin laatikkoon romuksi.

    Lapset ovat hirviöitä toisilleen, pahinta on se koulukiusaus.

  2. Minun mielestäni lapselle pitää riittää ihan tavallinen halpa puhelin, jolla voi puhua ja käyttää tekstiviestejä. Sekin lähinnä turvallisuussyistä yhteydenpitoon vanhempien kanssa. Sitten kun itse ansaitsee työllään rahat johonkin iPhoneen, niin asia on toinen. Ostakoon omilla rahoillaan millaisen haluaa.

    1. Juhani…lapset osaa olla julmia toisilleen, julmempia kuin moni uskookaan, jos kädessä on tavallinen satasen luuri niin voi sitä vittuilun määrää välitunnilla. Olen oikeasti tälläistä kuullut. Ennen piti olla merkki lenkkaria jne jos ei ollut adidasta ja nikeä niin voi sitä vittuilun määrää välitunnilla. Nyt ollaan menty näihin puhelimiin, mikään tavan luuri ilman hyviä nettiominaisuuksia, kunnon kameraa ja sormenjälkitunnistusta,,,tavan luuri ei kelpaa. Se ei ole siitä lapsesta kiinni jolle sen luurin vanhemmat ostaa vaan niistä muista lapsista jotka normaalin kännykän omistajaa kiusaa.

      Koulukiusaaminen pitäisi saada kuriin, nykyajan opettajalla ei ole mitään toiminta oikeuksia, ennen sai nostaa hiuksista kusipää pennun ilmaan jos muita kiusasi, nyt ei saa enää edes sanoa mitään, hoida siinä sitten tonttis…

  3. Koulukiusaaminen on vakava asia ja ikävä älyhärpäkkeet ovat vaan yksi uusi peruste ottaa joku lapsi silmäntikuksi.

    Mitä taasen tulee itse älypuhelimiin niin itse olin ”pakotettu” hankkimaan uuden puhelimen kun lähes 8 vuotta palvellut Samsung otti ja lopetti toimintansa.

    Noi Gigantista hain tarjouksessa olleen Sonyn ja j*******a mikä duuni saada pois päältä kaikenmaailman oheissoftat, jotka pyörii taustalla ja asetukset sellaisiksi, että puhelin on puhelin.

  4. http://enkeliporsas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258976-alypuhelimet-koulussa-ja-ranskan-malli

    ”Ranskan malli kiinnostaa mediaa. Maa oli ensimmäinen eurooppalainen maa, jossa lakiin on kirjattu, että oppilaat eivät saa tuoda älypuhelimia kouluun. Olen aina pitänyt Ranskaa todellisena sivistysmaana.”

    Lapsen luurissa pitää olla myös prepaid- eikä sopimusliittymä. Näin vältetään jättiveloituksia, ulosottoja ja pakkohuutokauppoja.

    Oma ipana voi hölmöillä tai luuri voi päätyä häirämöisen käsiin.

  5. Jossain maassa juuri kiellettiin puhelimet koulussa kouluaikana.
    Ne voitaisiin kerätä aamulla pois ja antaa takaisin koulun päättyessä.
    Kakarat voisivat silloin keskittyä oppimiseen kännykän räpläämisen sijaan.

  6. Pitänee kaiketi ottaa huomioon, kenelle iphone. Minulle se on tärkeä tietokoneen korvike. Lapsille ehkä tietyin edellytyksin riittäisi vähän rajoitetumpi laite.

  7. Minä näen työssäni älypuhelimesta seuraavat hyödyt vrt. tyhmät puhelimet. Korostan – hyödyt, ei huvit.
    – Eri kalenterien käsittely
    – Verkkoskannaustoiminnot. Näitä tarvitaan langattomien verkkojen suunnittelu/asennustyössä – paljon erillistä skanneria halvempi ja aina mukana.
    – Pääsy tiettyihin sisäisiin teknisiin dokumentaatioihin kentältä
    – Langattoman verkon jako. Onpa kerran erästä isohkoa myymälää pyöritetty minun kännykkäni yli…

  8. Jos minulla olisi lapsia, toimisin kuten parhaat tekniikkafirmojen pomot. Eli toisin sanoen ennen teini-ikää en antaisi lapselle älypuhelinta tai tablettia. Sen sijaan en taatusti eristäisi häntä tekniikasta, vaan saisi minulta varmaankin Raspberry Pi -rakennussarjan aika pienenä.

    Älylaitteet ja rajaton netti on hengenvaarallista aikuisillekin – laittaa sinne sitten pikkulapsia vielä…

    1. Kyuu: ”saisi minulta varmaankin Raspberry Pi -rakennussarjan aika pienenä.”

      Se on hyvä ajatus. Minä olen lapsesta saakka rakentanut kaikenlaista elektroniikkaa – kidekoneesta alkaen. Keksinyt ja kehittänyt sitä sun tätä. Elektroniikka ja ohjelmointi ovat hyviä harrastuksia – älypuhelin ei ole.

  9. Mulla on käytössä Nokian peruskalikka. Älypuhelimenkin omistan, mutta se on pölyttymässä kirjahyllyssä.

  10. Vähän siihen suuntaa että ns.älylaitteiden älyttömyyttä rihkamalla mutta itse käyttäjä määrittelee mahdolliset tarpeensa …”härpäkkeet kuin viidakkojen sekamelskaa” – jääkö oikea elämä tai jäikö edellisiin vuosikymmeniin ?

    Että koukkuja vaan tylsemmäksi ettei jää koukkujen valtakuntaan !

    Toisilla jo kuoluiässä alkaa pahimmillaan eriytyminen toisistaan ”tasa-arvo yht.kunn.”. Vanhemmatkaan eivät voi vastuutaan välttää jos yht.kunt.eriarvoistaa jo lapsuusiässä.

  11. Raspberry Pi on oikeasti yksi harvoja hyviä keksintöjä mitä brittilästä on tullut. Kysehän on vähän palasista riippuen 10-100 euron sarjasta josta voi rakentaa tietokoneen. Ihan oikean, ihan täyteen työhön kykenevän, mutta jossa on myös hurjasti mahdollisuuksia ohjelmoida monenlaisia asioita, kytkeä sitä muihin laitteisiin, yms. Se ei ole valmis, se on vain palasia, mutta alkuun pääsee helposti. Siitä jatkaa mielikuvitus. Tietokonemaailman legosarja.

    On eduksi että lapset osaavat tietotekniikan. Ei ole eduksi että he vaan klikkailevat äppejä. Ei sillä taidolla tee mitään.

    1. ”Raspberry Pi on oikeasti yksi harvoja hyviä keksintöjä mitä brittilästä on tullut. ”

      Ai, no uskon, että et ollut tosissasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *