Eläkeläiset köyhtyvät

Al kolmen sivullisen verran todistelua tarua vai totta.
Jäin tässä miettimään että mitä tälläkin jutulla oikeastaan haluttiin sanoa?
Omana kantana; suuremmista eläkkeistä voisi leikata ja antaa tasinkona pienemmille,
sillä eläke on tarkoitettu toimeentulon turvaamiseksi työelämän jälkeen.
Omalla kohdalla voin vain todeta että eläkkeen ostovoima on heikentynyt vuosi vuodelta.

https://www.aamulehti.fi/uutiset/koyhtyvatko-elakelaiset-vanhetessaan-enta-voisiko-elakkeita-nostaa-lue-tasta-mika-on-totta-ja-mika-tarua-elakkeissa-200632407/?sent=true#comments

7 vastausta artikkeliin “Eläkeläiset köyhtyvät”

  1. Luin erään artikkelin pieneläkeläisestä että jos sais muutama sata euroa kuussa enemmän,niin kummasti helpottaisi elämää.

    No,kaikki tietävät erään puolueen ent.ministerin ajatuksen pieneläkeläisistä jos hän ministerinä,niin nostaisi tuon edm.summan perusturvatason nostamiseksi : Ei nostanut… eikä liene mitään palopuheitakaan esittänyt – kun pääsi kaapin päälle.

    ” Yksi pääsky kesää tee ” !

  2. Kyllähän eläkeläisiä puolustetaan, miltei joka puolueessa… nimittäin vaalipuheissa, sitten iskeekin poliitikkoon Arkadianmäelle päästyään dementia.
    Aikanaan lisäeläkkeen säästäminen oli varsin oivallinen keino, onnistui vielä 80-luvulla vaan ei enää niillä ehdoilla. Minä silloin uskoin minua viisaampia ja katunut en ole, vaikka maksut jossain välissä hirvittivätkin.

  3. Katos Niilo, olen ollut työelämässä n 55 vuotta ja olosuhteisiini tyytyväinen. Toisaalta tiedän moniakin, joilla ei mainitsemasi työelämäjakson ajalta kunnollista eläkettä ole. Siihen saattaa olla moninaisiakin syitä.

  4. Yrittäjällehän se olikin hiukan eri asia, lakisääteisesti piti maksaa se mikä oli vastaava palkkatyöstä maksettava osuus. Se vaan oli aika venyvä käsite ja ainahan sille rahalle oli muutakin, muka parempaakin käyttöä. Itse aikanaan menin siihen miinaan, enkä sitten ehtinyt enää vapaaehtoisella maksulla täysin korvaamaan sitä. Nooh, nyt sitten kitkutellaan ja ollaan iloisia, ei rahalla kaikkea korvata.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *