Keltaliivit Ranskassa

Polttoaineen hinnan korotusyritys sai liivikansan liikkeelle.
Mutta mistä onkaan kysymys?
Rivien välistä olen lukevinaan että eliitti on unohtanut kansan.
Tuloerot 10% rikkaita ja 10% alle 600 kk saavia.
Suomessa ollaan tulossa samaan sillä meillä halutaan sitä halpatyövoimaa
ja pienipalkkainen on aina tiukilla jota kiristää pienikin hinnankorotus.
Meillä diesel polttoaineen hintaa on korotettu
sekä sähkönsiirron hinnan kalleutta ministeri perustelee huoltovarmuudella.
Vaalit on tulossa äänestämmekö muutosta nykymenoon?

Jaa käyttäen:


22 Replies to “Keltaliivit Ranskassa”

 1. Ranskan presidentti Macron toteuttaa bilderbergiläistä politiikkaa, jossa valta maailmassa halutaan siirtää rikkaille. Suomessa samaa on toteuttanut Spilän porvarihallitus, loikkariottopoikien myötävaikutuksella.

  Nyt EU:ssa ollaan huolissaan, kun kansat EU-maissa menevät kaduille kertomaan mitä mieltä kansa on rikkaitten pyrkimyksistä.
  Edessä voi olla vielä paljon kyyneliä ja jopa verta, sillä rikkailla on rahaa millä taistella.

  Suomenkin kansalaisota alkoi siitä, kun kansa kärsi vilua ja nälkää ja herrat ei tehnyht mitään kansan hyväksi.Eli elinolosuhteitten puolesta lähdettiin kapinaan asein. Voisiko sama toistua?Miksikäs ei jos kansa joutuu liikaa kärsimään, kuten 1900-luvun alussa.

 2. ”Suomenkin kansalaisota alkoi siitä, kun kansa kärsi vilua ja nälkää ja herrat ei tehnyht mitään kansan hyväksi.”
  Mitäpä, jos et kertoisi perättömiä satuja asiasta.
  Kansalaissota alkoi puna-agitaattorien villitsemien tehdastyöläisten kuvitelmasta päästä ”työläisten paratiisiin” eli neuvostovaltion osaksi ja sitä ajoi marginaalinen vähemmistö.
  Suuri enemmistö suomalaisista ei tuota rikollista touhua halunnut.

 3. Ranska on maa, jossa jokin sytyke saa kaikki mahdolliset huligaanit liikkeelle ilman varsinaista asiaa. Harva niistä edes tietää, minkä vuoksi he polttavat autoja ja varastelevat, kunhan vain saavat mellastaa..

 4. Kuten Juhani toteaa, Ranskassa ollaan valmiita metelöimään vähästä, vaan kun pitäisi puhaltaa yhteen hiileen niin voimat nopeasti uupuvat.

 5. Luin juuri Yleltä artikkelin aiheesta. Yksi suurri syy on tyytymättömyys presidentti Macroniin, joka on alentanut rikkaimpien veroja, koska se on muka ”Ranskan etu”. Lisäksi hän on puhunut loukkaavasti tavallisista ihmisistä, nimitellyt työläisiä ”laiskimuksiksi” ja ”lukutaidottomiksi”. Ihmettelin kyllä, kun Sampo Terho jossain vaiheessa esitteli Macronin jonkinlaiseksi esikuvakseen. Jos kannattajista jäivät maahanmuuttokriitikot Perussuomalaisiin, niin siinä meni sitten vennamolaisetkin.

 6. *
  https://www.google.fi/search?q=ranskan+vakiluvun+kasvu&rlz=1C1SFXN_enFI502FI502&oq=ranskan+vakiluvun+kasvu&aqs=chrome..69i57.11910j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  Ranska/Populaation kasvuprosentti, 0,4 % vuosimuutos (2017)
  Löytyisikö näistä luvuista mitään näkökulmaa Ranskan tilanteesta?
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ranskan_talous

  Työttömyys 9,3 % (elokuu 2018)

  Köyhyysrajan alle jäävien määrä 14 % (2013)[1]

  *
  BKT
  2,826 bilj. dollaria (PPP, 2017)[1]

  – per asukas 43 600 dollaria (PPP, 2017)[1]

  – kasvu 1,6 % (2017)[1]

  – toimialoittain maatalous 1,6 %
  teollisuus 19,4 %
  palvelut 78,9 % (2017)[1]

  Inflaatio
  1,2 % (2017)[1]

  Köyhyysrajan alle
  jäävien määrä 14 % (2013)[1]

  Gini-kerroin
  29,2 (2015)[1]

  Työvoima 30,68 milj. (2017)[1]

  – toimialoittain maatalous 2,4 %
  teollisuus 18,3 %
  palvelut 79,3 % (2015)[1]

  Työttömyys 9,3 % (elokuu 2018)[2]

 7. Kuvat paljastavat tuhon jäljet Pariisissa – vandaalit iskivät liikkeisiin ja ravintoloihin, valtava siivousoperaatio käyntiin https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005926651.html

  Ei tälläistä käytöstä tarvitse kenenkään sietää. Minä pistäisin tuon maan presidenttinä armeijan liikekannallepanoon ja sotatilalaki maahan näin saadaan järjestys takaisin.

 8. Erilainen on kansanluonne fransmanneilla, heille ei riitä gallupit ja vallassa olevien haukkuminen kaikissa mahdollisissa medioissa niinkuin meillä ja monessa muussa maassa. Eivät lyhytnäköisyydessään kuumaverisyyttään millään malta odottaa seuraavia vaaleja vaan laittavat haisemaan.

 9. Ranskalaiset, erityisesti Pariisin, ovat sekoitus monesta eri kulttuurista. Pariisin eri kaupunginosien erilaisuudet ovat kuin yö ja päivä. Maaseudulla on eri asia.

  Pariisin mellakoitsijat, keitä he ovat ?

 10. Leviääkö liiviliike? Onko ainoa keino voimakeino? Eikö haluta paneutua itse asiaan?
  Kommentit puolesta ja vastaan, mutta olisko tuloerot syynä ja se osa joka on jäänyt kilpailussa jalkoihin?
  Oma historiammekin leimataan vaikka alun perin torpparit ja työväki halusivat parempia työoloja sikäli kun Linnan kirjahistoriaan on uskominen.
  Nyt kaivattaisiin Brysselin meppien viisautta.

 11. Ovatkohan tuloerot Ranskassa räikeämpiä kuin verrokkimaissa? Verotetaanko Ranskassa hyvätuloisia kevyemmin kuin muualla? Nuo kun tietäisin niin ottaisin kantaa eli ymmärtäisin tai sitten en näitä keltaliivejä. Mutta tarkoitus ei pyhitä kaikkia keinoja eli ilkivaltaa ja ryöstelyä en missään tapauksessa hyväksy vaan pidän barbaarimaisena.

 12. Venäjän monet keinot. Vihreitten apujoukoiksi on suht helppo värvätä heitä joilla ei ole menetettävää ja siksi olisi ensisijaisesti huolehdittava oman maan heikoimmsta.

 13. Tuloveroprosentit neljällä esimerkkipalkkatasolla vuonna 2017, yksinäinen palkansaaja

  27 600 42 500 65 400 138 000
  euroa/v euroa/v* euroa/v euroa/v

  Ranska 27,7 % 31,5 % 35,6 % 42,2 %
  Ruotsi 22,8 % 25,7 % 33,9 % 48,2 %
  Saksa 32,7% 38,0% 42,5% 44,1 %
  Suomi 22,8 % 30,8 % 37,5 % 47,7 %

  Lähde: Veronmaksajat.fi

  Tilastosta näkee, miten Ranska ja Saksa verottavat pieni- ja keskituloisia ankarammin kuin Suomi ja Ruotsi ja erittäin suurituloisia lievemmin. Ranskalaiset ovat kypsyneet pressaansa joka suosii rikkaita ja on ylimielinen. Vaikka keltaliivejä on vain muutama tuhat heillä sanotaan olevan kansan tuki.

  1. Suomikin rokottaa keskituloisia reippaasti historiallisesti verotusintoiseen Ruotsiin verrattuna.

 14. Rauhoittuuko keltaliiviliike myönnytyksillä satanen pienempiin palkkoihin luvattu, mutta mistä rahoitus maksamiseen sillä rahat loppuu aina kun heikompiosaisille pitäisi antaa? Ryhtyykö Ranskakin noudattamaan EU-vastaista politiikkaa kuten Italia?

Kommentoi