Maanpuolustustahto

Tahtoa tutkittu ja todettu laskeneen se on huolestuttavaa
sanoo puolustusministerikin.
Mitä virheitä?
Erilaisia säästötoimia jopa naisten osuutta on haluttu rajoittaa.
Satsataanko liikaa varoja muutamaan lentokoneeseen ja laivaan
samalla unohtaen se että kansa on maanpuolustuksen takana
tai sitten ei?
Pientä maata todellisuudessa puolustaa vain kansa ja sitä ei pitäisi unohtaa.
Koko maan kattava kaikkia henkilöitä mukana pitävä koulutus on ao.

Jaa käyttäen:


15 Replies to “Maanpuolustustahto”

 1. Pitää huomioida että tätä tutkimusta on tehty 60-luvulta lähtien, silloin ei ollut näin paljon totaalikieltäytyjiä, sivareita, henkisesti sairaita (joita ei oteta armeijaan), nistejä (joita ei oteta myöskään armeijaan), sekä elämme niin globaalissa maailmassa ettei aiemmin tälläistä ole ollut.

  Nuorisotyöttömyys laskee varmasti fiilistä puolustaa maataan, eli ”mitä väliä” miettii työtön nuori, eikä hallituksen törkeät linjaukset nuoria kohtaan paranna lainkaan tilannetta.

  Ei olekaan ihme että tilastot on surkeita, sitten on vielä porukkaa jotka julkisesti ilmoittaa ettei Suomea kiinnosta puolustaa, nämä levittää vielä apatiaa koska ovat itsekin apaattisia, väsyneitä ja tietämättömiä.

  1. Tässä suoraan liidattuna verkkosivuilta, politiikotkin väsyy tämän maan johtajiin, miksi nuori ei väsyisi, kaikki tämäkin vaikuttaa mielialoihin.

   Järjestöjohtaja sanoo pettyneensä näkemiinsä pienyrittäjien verkkokeskusteluihin.

   PAMin järjestöjohtajana ja hallituksen puheenjohtajan varajäsenenä toiminut Niina Koivuniemi (vas.) irtisanoutui tehtävistään viime viikolla. Hän toteaa pettyneensä kuluneen kauden ”lupausten rikkomiseen” ja ”tappeluun”.

   – Piti tehdä parempia työehtoja. Tämä on ollut kuitenkin yhtä tappelua ja kriisiä [Juha] Sipilän (kesk.) hallituksen kanssa, Niina Koivuniemi sanoo Ylelle.

   – On jouduttu kauhealla vauhdilla juoksemaan ja selittelemään edellistä tempausta, [kilpailukykysopimusta] ja muuta. Lupaukset rikotaan, ja taas pitää tapella.

   Koivuniemi kertoo pettyneensä näkemiinsä pienyrittäjien verkkokeskusteluihin, joissa muun muassa ehdotettiin lopettamaan ay-maksujen periminen suoraan palkasta.

   – Härskeintä oli viestit, että päätetäänkö kaikki ryhmässä, ettei palkata enää koskaan ketään vaan ruvetaan kampanjoimaan, että otetaan vain kevytyrittäjiä. Koetaan, että tässä on sota työntekijöitä ja työnantajia vastaan.

   – Jos aloittaa kampanjan työntekijöitä vastaan, mitä hyötyä siitä on. Jos ei ole motivoitunut työntekijä, eihän hän tee kuin minimin, Niina Koivuniemi sanoo.

   Hän kuvailee hallituksen esityksiä alle 30-vuotiaiden määräaikaisuuksien ja pienten yritysten irtisanomisen helpottamisesta ”viimeiseksi niitiksi”.

   – Nyt tuli tunne, että nyt saa riittää. (verkkouutiset)

 2. Naapurin Putin nuoleskelee ohuita mutta ahnaita huuliaan lueskellessan illtalampun valossa maanpuoluustahdon heikkenemisestä Suomessa.

  1. Putin on vain nukkehallitsija, todelliset hallitsijat löytyy kenraaleista ja muista isoista viskaakeista Venäjällä. Putinin tehtävä on leikkiä diktaattoria. Sama koskee Medvedeviä, Lavrovia ja kumppaneita.

 3. Kaikenlaisia tilastoja ja niiden monenlaista tulkintaa. Findikaattorin mukaan puolustustahto on pysynyt ennallaan.

  https://findikaattori.fi/fi/77

  Puolustusminesteri ei sanonut, että täytyy huolestua, vaan ettei pidä huolestua. Katsotaan parin vuoden päästä ja huolestutaan sitten, jos on tarvetta.

 4. maanpuolustustahtoon vaikuttaa suoraan noudatettu yhteiskuntapolitiikka. Sipilän potvarihallituksen yhteiskuntapolitiikka on ollut porvareita (rikkaita) suosivaa ja TYÖKANSAA SORSIVAA. Kuka nuori duunari haluaa puolustaa maataan, joka ei puolusta häntä, silloin,kiun hän tarvitsee puolustajaa?

 5. Kysymys ja vastaus ovat yksinkertaiset: Nuorten kunto on romahtanut ennätysvauhtia.Vain harva pystyy juoksemaan enää sen 12 min. eli cooperin testin.

  Mikään muu ei kiinnosta kuin kännykkä ja yö valvominen somen piirissä. Auta armias, kun kessu tulee huutamaan klo 10 ”hiljaisuus”.

  Ruoaksi ei kelpaa sotkun ruoka, vaan hampurilaiset ja hodarit. Edes munkin makua nuo eivät tunnista saati vanikkaa ja hernekeittoa maidosta puhumattakaan.
  Cokista siellä pitäisi olla ja pullopalautusautomaatti.

  1. Osa nuorista jotka harrastaa on todella hyvä kuntoisia. Sitten on niitä todella huonokuntoisia, keskiarvo cooperissa on romahtanut roimasti. Ehkäpä myös tämä nykyinen velttous, ei ole enää pakko tehdä jos ei haluu, jou maan meininki, ei nappaa, ei kiinnosta. Ennen joko teki tai itki ja teki.

   Maailma muuttuu.

 6. Älkää nyt niin kovin haukkuko niitä nuoria, suurin osa kuitenkin on ihan kunnollisia. Ne vaan, jotka eivät, näkyvät meidän silmissämme ja joka paikassa muutenkin. Jos nuoret ovat huonoja ja oppimattomia, missä silloin vika. Minä väitän, että suurin syy on meissä vanhemmissa, jotain on mennyt pieleen, liekö syy liian vapaan kasvatuksen.

 7. Aika mielenkiintoisen asetelman Pentti esitit. Minä nyt noita nuorukaisa kun kerkesin yli 25 vuotta kouluttamaan/opettamaan, omat kokemukseni asettuvat sinne n puoliväliin. Ei tilanne paha ole.

Kommentoi