Rotuoppia

Rotuoppia suomalaisittain 1918.
https://yle.fi/uutiset/3-8775599
– Mitä kaikkea seuraa, kun valtaapitävä haluaa toimia omista lähtökohdistaan?
– Demogratian toimivuudesta voidaan olla montaa mieltä?
– Kuunneltiinko työväestön tahtoa demograattisesti ennen aseita?
– Tämän päivän suomessa ei onneksi ammuta, mutta historian lehtiä ei ole vielä käännetty.

25 vastausta artikkeliin “Rotuoppia”

  1. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005523008.html

    ”Suomalainen rotukiihkoilu asettuu tragikoomiseen valoon, kun huomioidaan suomalaisiin kohdistunut halveksunta kansainvälisissä ”roturankingeissa”.

    Rotuteorioiden isäksi kutsuttu ranskalainen diplomaatti Joseph Arthur de Gobineau (1816–1882) sijoitti rotuhierarkiassaan suomalaiset keltaiseen rotuun, samaan kastiin tataarien ja mongolien kanssa. Gobineaun mukaan keltaisessa rodussa ilmeni taipumus keskinkertaisuuteen eivätkä keltaisen rodun edustajat olleet kykeneviä luomaan sivistystä ja kulttuuria.

    Ranskalainen rasismitutkija Francois de Fontette tiivisti Gobineaun ajatukset näin: jos ”Ranskassa nähtiin pienikokoisia ihmisiä, joilla oli suuri pää ja neliskulmaiset vakavat kasvot sekä vinot silmät, niin syynä oli varma suomalaisveri”.

    Myös ruotsalaiset rotuteoreetikot ryöpyttivät surutta suomalaisia. Esimerkiksi merkittävä ruotsalainen rotubiologi Gustaf Retzius kirjasi vuonna 1873 suomalaisista: ”saamattoman hidas, raskastekoinen ja kömpelö ruumiinliikkeissään ja kaikin tavoin hyvin vanhoillinen”.

    Ruotsalaisten rotuopit kehottivat pidättäytymään seka-avioliitoista suomalaisten kuin myös saamelaisten ja slaavien kanssa.

    Lähteenä käytetty myös Tapio Tamminen: Kansankodin pimeämpi puoli (2015)”
    ——————————————–
    Jutun kirjoittanut toimittajakin Lauri Seppäläkin saattaa olla hiukan höntin puoleinen. Hän asennoituu, niin kuin suomalaisten sortajat olisivat olleet oikeassa. Tragikoominen on hänen kommenttinsa.
    ——————————————
    Suomalaisilla kansakuntana ei voi olla mitään ”valkoisen miehen taakkaa”, koska olemme olleet ja olemme yhä valkoisten hihhuleiden syrjimä kansa.
    Puolijauhoiset johtajammekin ovat päästään sekaisin. Lipponen, Halonen ja Ahtisaari näyttävät täysin hyväksyvän finne-virtasen lakiin kirjatun etnisen syrjinnän, joka tapahtuu äärinationalistisen isoruotsalaisen freudentalistipuolueen tahdosta.
    a) siksi, että syrjinnällä on vuosisatojen perinteet
    b) siksi, että syrjinnästä on syrjivälle osapuolelle taloudellista ja muuta hyötyä
    c) sekopäät eivät ymmärrä matematiikkaa, luulevat, että isoruotsalaiset ovat vähemmistö, vaikka se on pohjoismaiden suurin kansanryhmä, myös kaikki muutkin tänne tulevat ovat meitä suurempien kansojen edustajia, joita meidän pitäisi noiden sekopäiden mieliksi ylläpitää ja antaa heidän etuilla

    1. ”Suomalainen rotuhygieeninen liike oli leimallisesti asiantuntijoiden liike, kertoo historian tohtori Markku Mattila rotuhygieniaa käsittelevässä väitöskirjassaan Kansamme parhaaksi (1999).

      Näitä asiantuntijoita olivat Mattilan mukaan tiedemiehet, lääketieteen (erityisesti psykiatrian) ja hoiva-alojen edustajat, mutta myös ”hyvän elämän” – siveyden, moraalin ja oikean elämäntavan – ammattilaiset, kuten naisjärjestöt Valkonauha ja Förening Martha.

      Rotuhygieniaa kannattaneiden joukko oli kirjava. Mattila valaisee, että ajattelua kannattivat niin porvarit kuin vasemmistolaiset, naisasian ajajat ja patriarkaalista yhteiskuntamallia edustaneet kuin myös uskonnolliset ja ateistit.”

      Taannoiset ”asiantuntijat” olivat suurelta osin freudentalismi -tartunnan saneita. Freudentalistit yrittivät estää suomenkielisten kouluttautumista asiantuntijoiksi. Vielä peruskoulunkin RKP koetti estää, mutta ei voinut ja vaati kuitenkin hyvitykseksi pakkoruotsituksen.

      Jutussa mainittu Martti Pihkala ja veljensä Lauri olivat rotukiihkoilijoita ja ehkä freudentalismia nauttineen rovasti-isänsä (Gummerus) aatteen perijöitä. Rotukiihkoilija ja papin poika Ilmari Kianto (Calamnius) voitaneen lukea samaan sakkiin.

  2. Ei nää linkit juuri koskaan toimi. Parempi antaa joku riittävä hakusanarivi niin hakee googlella. Kun yritin palasi tänne.

    1. Jos ymmärtäisit asioita, niin olisit bonjannut / hiffannut / äkännyt aikapäiviä sitten, etteivät freudentalistit tai hitleristit ole mikään rotu vaan kyse on ideologiasta, jossa ylistetään ”germaanista valtiasrotua” ja halveksitaan muita.

      Tuon ideologian on moni imenyt jo äidinmaidossa kuten sinäkin (kommenteistasi päätellen).

  3. Tänään on meikäläisellä aavistuksen verran pinna kireällä, enkä kestäisi nähdä ketään isopalkkaista hanttapulistia kovin lähellä. Tuossa kadun toisella puolella paloi yöllä rivitalo ja tuli valvottua.

  4. Rotuoppi oma juttunsa ja demokratia/demogratia omansa. Onneksi on joukossamme oikaisulukijakin. Mutta nykyäänhän ihannoidaan rotujen sekoitusta tai ainakin halutaan saada maahamme erirotuisia ja siihen sekoitettuna eri uskontoja, niin vaaran ja kahnauksen merkit tulevat aikanaan sillä vähemmistö haluaa saada enemmistön oikeudet jota sitten silotellaan demokratialla. Nyt vaan tiettyä kansanosaa halutaan jakaa eri kastiin vaikka eivät eri rotua olisikaan. Ja vielä väistämättä tulee mieleen, että vähemmistönä se parempiosaisten ryhmä jakaa sitä demogratiaansa.

    1. Isoruotsalaiset äärinationalistit (RKP) samaistuu pohjoismaiden suurimpaan kansanryhmään profeettansa Freudenthalin johdattamana ja haluaa suurimmalle kansanryhmälle heidän mielestään kuuluvat valtaoikeudet. Höpinät vähemmistöstä on tarkoitettu vain tyhmien hämäämiseksi.

      RKP tulee turvautumaan riikinruotsalaisten äärinationalistien apuun, kun Suomen laista aletaan poistaa finne-virtasta syrjiviä ja finländare-janssonia suosivia pykäliä. Se työ onkin miesten työtä, josta hatsaleitten ämmien on syytä pysyä kaukana.

      1. Jos finne-virtanen muuttaa ruotsinkieliseen kuntaan, niin tietysti joku ämmänhatsale saattaa väittää vähemmistönä olevaa finne-virtasta suosittavan siinä ympäristössä.
        Eduskuntamme on tolloja puolillaan. Ei ole kehumista Tampereenkaan demareissa.

  5. Nykyään ollaan vähän kaikki vähän kaikkea rotua. Meikällä on sukujuuret Saksassa, Tanskassa ja Suomessa. Empähän ole sisäsiittoinen. Koko rodonjalustus on yhtä tyhmän kanssa jo ajatuksena, olemme kaikki lähtöisin Afrikasta. Taitaa nämä rodunjalostajat olla itse epävarmoja mihinkä kastiin he itse omasta mielestään kuuluu.

    1. wiki: ”Lauri Gummerus syntyi Pihtiputaan kirkkoherra, rovasti Aleksander Gummeruksen ja Alma o.s. Nordlundin perheen 11. ja viimeisenä lapsena.”

      Pitäisi oikeastaan tutkia, mikä oli vanhempien vaikutus ja mikä oli kouluympäristön vaikutus tavallisen ärtsyjen veljesten, Laurin ja Martin arvomaailmaan.. Suomessahan on humanisteja työttöminä.

      Oliko kenties teologinen ”tiedekunta” tai mikä lie pappienkoulutuskeskus freudentalistien miehittämä?

      ———————

      wiki: ”Lars (Lauri) Johannes Ingman (30. kesäkuuta 1868 Teuva – 25. lokakuuta 1934 Turku) oli Helsingin yliopiston käytännöllisen teologian professori, arkkipiispa ja kokoomuslainen poliitikko, joka oli kaksi kertaa Suomen pääministerinä.”

      Ingmanin Laten kotikieli oli ruotsi, ja väitetään Laten tukeneen freudentalistien yritystä sabotoida suomenkielisten korkeakoulutusta.
      Lipposen Paten äidin suku oli Ingmanin pappissäätyläisiä. Koska nimi vaihtui Iisaloksi, niin se lienee osoitus suomenmielisyydestä. Silti rahvasta väheksyvät asenteet saattoivat suvussa periytyä. Paten biologiset esivanhemmat isän puolelta ovat Tampereen seudun ruotsalaisnimisiä.
      —-
      Ja mikä osuus oli Ilmari Kiannon isällä, kirkkoherra Calamniuksella, Ilmarin murhanhimoiseen hihhulointiin sisällissodan yhteydessä?
      ————————
      Raamatussa kerrotaan kansanmurhista, joissa israelilaiset tuhosivat kansoja ”heidän alhaisten ominaisuuksiensa” takia.

      Herää epäilys, että pappienkoulutuskeskus oli freudentalistien soluttama ja että he yhdistivät mooseslaisten kansallisen ylimielisyyden ja ”germaanisen valtiasrodun” ylimielisyyden yhtä oikeutetuiksi.

      Varsin moni pappi joutui sisällissodassa murhatuksi. On mahdollista tai peräti todennäköistä, että seurakuntaa on tullut loukattua heidän syntyperänsä takia.
      Muutama vuosikymmen sitten vaikutti Kuhmalahdella pappi, joka sanoi, että seurakunnassa monet työläiskodit ovat kuin perkelten pesiä. Tästä kuulemma moni työläiskodin kasvatti oli pahoittanut mielensä. Mutta freudentalistipappi on saattanut saarnastuolista kirota koko ”keltaihoisen turaanisuvun”.

  6. Edelleen. Rotuoppi puuhastelu on ihan hölynpölyä, se ei anna kenellekkään mitään, siitä ei hyödy kukaan, lähinnä kivaa lukea näiden määritelmiä mikä on mikäkin heidän mielestä.

    1. Rotuopeista voi etsiä taustaa lakiin kirjatuille pykälille, joiden perusteella finne-virtasen on väistyttävä finländare-janssonin tieltä.

      Kun finne-virtanen muuttaa asumaan ruotsinkieliseen kuntaan, hänen lapsensa eristetään koulussa ”lankkuaidan taakse”. RKP:n höpsähtäneet freudentalisti-ämmät selittävät tämän tapahtuvan finne-virtasen lapsen etnisyyden varjelemiseksi. Eipä taideta juuri kysellä finne-virtasen kantaa siinä asiassa.

  7. Uusi ihminen.

    ”Ruotsiin perustettiin maailman ensimmäinen rotubiologinen instituutti. Ruotsalaisten kiinnostus omaan rotuunsa ja sen parantamiseen oli saanut vahvistusta Yhdysvalloista, missä ajateltiin pohjoisen ja erityisesti ruotsalaisten edustaman rodun olevan kaikkein arvokkaimman. – –
    Sosiaalidemokraattien valtaannousun jälkeen Ruotsissa tuli vuonna 1934 voimaan sterilisaatiolaki. Ruotsi sterilisoi noin 63 000 epäsopiviksi katsomaansa eugeniikkaohjelmassaan vuosina 1934-1975 aikana. Näistä noin 27 000 sterilisoitiin vastoin omaa tahtoa tai siihen painostettuna. Steriloiduissa yliedustettuja olivat naiset (93%), työväenluokka, romanit, tummaihoiset, mielenterveysongelmaiset ja kehitysvammaiset. Vallassa olleiden sosiaalidemokraattien kansanedustaja Karl Johan Olsson julisti vuonna 1941: ”Luulen, että on parempi mennä vähän liian pitkälle kuin ottaa riski epäkelpojen ja heikkomielisten jälkeläisten saattaminen maailmaan.” Myös Ruotsin hyvinvointivaltion ideologit Gunnar Myrdal ja Alva Myrdal hyväksyivät eugeniikan. Kirjassaan he totesivat, että 10-20 % kansasta on epäkelpoa.”
    Lähde: Wikipedia-artikkeli otsikolla ”Eugeniikka”.
    ————————————-
    Klaus Härön ohjaama elokuva ”Uusi ihminen” (näytettiin taannoin Suomen televisiossa) perustuu osittain tositapahtumiin. Elokuvan tarina sijoittuu 1950-luvun Ruotsiin. Elokuva antaa selviä viitteitä siitä, että pakkosteriloinnin syyksi riitti myös pelkkä köyhyys.

    1. Nythän Ruotsi on saanut ihan uuden rotuopin. Opin siitä kuinka muut kansat vie heidän asuinalueet ja kansoittaa maan. Maahanmuuttajat taitaa soveltaa omaa ”rotuoppiaan” ihan islamin muodossa ja Ruotsi on jo nyt jäämässä häviölle.

      1. Ruotsi saattaa potea taannoisista rotuopeistaan krapulaa.
        Omien svekomaaniemme rotuopit eivät ole vielä päässeet krapulavaiheeseen, vaan meno jatkuu kaatokännissä. Aivosoluja kuolee tuhansia tunnissa. Finne-virtasten etninen syrjintä jatkuu jatkuu hölmöjen demareitten taputtaessa rähmäisiä räpylöitään.

  8. Ihminen on aina harjoittanut lokerointia. Rotuoppi on yksi monista tärähtäneistä muodoista tälle tärähtäneelle ajatukselle, jolla oli paljon käyttöä luolamiesaikoina mutta ei sittemmin.

    Moni kommentaattori rakentaa itsekin aitoja yllä samalla kun haukkuu toisten aitoja.

    Tällä hetkellä yhteiskunnallisella tasolla ehkäpä suurin kahtiajako on liberalismi (ihmiset ovat yksilöitä) vs asia jota jotkut proffat kutsuvat uusmarxilaisuudeksi (ihmiset ovat ryhmänsä edustajia). Kuuntelin Yleltä tästä pitkän pätkän taannoin. En pidä tästä ryhmänä tuomitsemisesta lainkaan.

  9. Minun mielestäni aitojen rakentelu on normaalia, mutta valehtelu ja paskanpuhuminen, eli siis se, mitä isoruotsalaiset nationalistit harjoittavat, on sietämätöntä älämölöä.

    Oletan, että Haglundin Kalle sai sikailevasta puolueestaan tarpeeksi ja siksi lähti muille markkinoille. Itsehän toivoin Aamulehden blogeissa, että Kalle olisi rasismin nollatoleranssinsa merkeistä järjestänyt puolueelleen eutanasian toivottomana tapauksena.

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Haglund

    ”Maaliskuussa 2016 Haglund ilmoitti, ettei pyri RKP:n puheenjohtajaksi enää kesäkuun puoluekokouksessa ja ettei aio myöskään asettua ehdolle kuntavaaleissa 2017. Hän perusteli päätöstään muun muassa turhautumisella politiikkaan ja perhesyillä.[16] Kesäkuussa 2016 Haglund kertoi jättävänsä kansanedustajan tehtävät ja siirtyvänsä yrityselämän palvelukseen.[17] Haglundin tilalle eduskuntaan nousi Veronica Rehn-Kivi.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *