Sotesoppaa

Vain 10% haluaa soten etenevän.
Miksi hallitus ajaa enemmistön tahtoa vastaan?
Miksi maakunnissa on lähdetty kalliisiin valmisteluihin vaikka lakipykälät eivät ole valmiina?
Menetetyllä rahalla olisi korjattu nykyistä huomattavasti.
Nyt kaikki on rempallaan jopa sotetaksikyydit.
Ansaitseeko 100 vuotias suomi elinaikansa huonoimman hallituksen?

8 vastausta artikkeliin “Sotesoppaa”

  1. Minä tarjoan tosihyvän vaihtoehdon. Jatketaan nykysysteemillä siten, että ihan ensimmäiseksi palkataan terveyskeksiin lisää lääkäreitä Sitten yhdistetään pieniä kuntia sotekunniksi, joille myönnetään verotusoikeus. Kaikki muut korjausliikkeet tehdään täsmäkorjauksina. Jos nykyisiin sotelakeihin tarvitaan viilausta, niin viilattakoon.

  2. Vastustan verotusoikeuksein laajentamista millään verukkeella.
    ”Sotekunnat” saavat rahansa jäsenkunniltaan suoraan, kunhan kunnallispoliitikoilta estetään kuntapoliittinen kieroilu asiassa, eikä lisää hallintohimmeleitä tarvita kustannuksia lisäämään.

  3. Väkisin runnomalla että suurella satsauksella kohti uutta,vastoin todellista ”lopputulosta” ns.säästöistä kuin puristamalla teholla ulos ”viis lopputuloksesta”,saa mennäkin kankkulan kaivoon.

    Mikä määrä tuloksetonta hapatusta kuin kulutettua aikaa SoTen sotkuista kuin etsien päätä ja häntää käytännön hyödyistä säästöineen on vähän kuin rulettia pelaisi ” antojakopöydällä” että lisäten mm.Bernerinkin innovaatiot saavat yhteiskunnankin sukat pyörimään – ihan eri sfääreihin… eri tahoin.

    Ei haukkumalla vaan kritisoiden väärinkäsitysten välttämiseksi,sillä vapaudellakin on vastuunsa kuin myös poliitikankin tekijöillä – ettei tehtäisi arvotonta sekundaa vaikka priimaa yritettäisiinkin ” vähin eväin ” !

  4. Väinöllä on asiallinen ideapohja.

    Itse pidän tätä koko verotussysteemiä pöhkönä. Se tiivistyy siihen kun kunnan päättäjä toteaa ”ei hätää, valtio maksaa tämän”. Tämä tapa jolla suomalaisessa politiikassa siirretään rahaa taskusta toiseen on niin järisyttävän typerä että itkettää. Tai tapaus jossa tietyssä kunnassa on ”liikaa” eläkeläisiä ja siten kunnan talous huonona, vaikka kunta hoitaisi heidät miten kustannustehokkaasti tahansa niin siitä pitää rankaisua antaa.

    Ei varmasti soten asia mutta soten varjolla ei pitäisi ainakaan monimutkaistaa asiaa.

    Minulle kelpaa parempi idea. En sen sijaan liputa kovasti pelkän itkun varaan.

  5. Kuten Harkimo – vastustan sillä parempi olisi kehittää nykyistä. Pelkästään nyt on muutokseen uhrattu miljoonia joilla olisi voitu korjata pienin askelin olemassa olevaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *