Talkootöitä

Nyt kaavaillaan työttömille hyväksyntää myös ilmaistyö säilyttääkseen työttömyyskorvauksensa.
– No ilmaistöitä kyllä riittää eli ongelma täystyöllisyydestä ratkeaa kertaheitolla
ja ilmaistyön teettäjä kiittää hallitusta.
Vuosisadan alussahan torpparit tekivät talolliselle niitä taksvärkkipäiviä.
– Pieni ongelma taas tässäkin eli kuka maksaa veroja että saadaan taksvärkkiläisille
korvaus tehdystä ilmaistyöstä.?
Kepu Lintilä asialla Ylellä ja US.

12 vastausta artikkeliin “Talkootöitä”

  1. Kuulin itse radiosta että vapaaehtoistyö hyväksyttäisiin. Varauksin hyvä idea. Jos tässä haetaan sitä että kaikkien pitää kantaa kortensa yhteiskunnan kekoon, voisin kuvitella että vaikkapa seniorityö, syrjäytymisen vastainen työ, liikunnan ohjaus ja sen semmoiset asiat eivät palkkamarkkinoilla toimi mutta ovat todella hyödyllisiä.

    Toki sitten on näitä suoraan yksityisen sektorin kanssa kilpailevia vapaaehtoistöitä joita vaikkapa SPR suorittaa paljon. Siinä kohtaa en hyväksy palkatonta kikkailua.

  2. Ja jokainen työtön on ilman muuta pätevä seniorityöhön, syrjäytymistä vastustamaan ja liikuntaa ohjaamaan??

    1. Ei tietenkään ole. Jokainen työtön ei myöskään ole pätevä putkimies, it-tukihenkilö tai kaupan myyjä. En ole moista koskaan väittänyt enkä arvosta tätä keskustelun linjaa viime päivinä jossa kritisoidaan että kaikki työttömät eivät sitä ja tätä.

      Työttömät ovat ihmisiä. Heitä on moneen junaan. Jos saadaan apua sadalle työttömälle, se on hyvä asia vaikka työttömiä on aika paljon enemmänkin.

      1. En myöskään kovin helposti ota kantaa työttömistä, ainakaan yleistäen.
        Kuten yllä mainittu, työttömiä on monenlaisia, kuten työllisiäkin; työllisistäkin löytyy sellaisia, jotka ovat työpaikallaan sen isompiin suorituksiin sortumatta, toiset taas antavat työpanoksensa mahdollisemman täysipainoisena… kaikenlaisia on siltä väliltäkin, yleistää ei oikein kannattaisi.

  3. Itse seniorina toteutan hyötyliikuntaa toki vain itselleni.
    Työtön esim senioriavustajana on valvottava koska jo nyt on avustajista niitä seniorien varallisuuden kavallusjuttuja. Vaimoni dementoitunutta äitiä kävi kotiavustaja auttelemassa jolle dementikko oli aina tarjoamassa satasta käynnistä.

  4. Kun nyt puhutaan talkootyöstä ja ilmaistyöstä niin moni urheilu- ja harrastusseura pelaa täysin niiden varassa. Varsinkin monien tapahtumien järjestäminen vaatii paljonkin väkeä, yleensä ne on pakko pitää eläkeläisvoimin. Mikä piru siinä on kun hyväkuntoiset ja nuoret työttömät mieluummin ovat kotona, makaavat sohvalla ja kuka tekee mitäkin, tai sitten ei yhtään mitään.

    Tuntuu vaan kummalliselta, kun heitä ei saa aktivoitua millään keinolla, vaan mieluummin elävät omassa onnettomuudessaan. Onko heistä yleensäkään enää mukaan tulijoiksi työelämään. Tämä on suunta, johon toki löytyy aina poikkeuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *