Varasote jatkaa kulkuaan varautuen

Kuusi suurta kaupunkia Vapaavuoren johdolla.
Riski on ilmeinen ja minusta hyvä että varaudutaan
sillä hallituksen sote on pääkkömäinen ja ajaa lähinnä
soteyksityisten firmojen etua ja
maakuntamalli toisi yhden pyrogratiajoukon
jakamaan lisää virkapaikkoja.
Iltasanomien juttu tänään voisi
kirjoittaa ne erot joita eri malleissa on
ja miksi hallitus ei ota kuuloon
kaupunkien näkemystä?

Jaa käyttäen:


20 Replies to “Varasote jatkaa kulkuaan varautuen”

 1. Kyllä tuo on lähinnä varassote, no saahan Kempele sentään plus merkillä rahaa terv tepivaari

 2. Älkäähän nyt menkö asioiden edelle. SOTE on jo maakunnissa niin pitkällä. että se toteutuu vaikka ilman Eduskunnan viimetipan vääntöä. Pirkanmaa on jo täysin valmis niin kuin suurin osa muistakin suurista maakunnista. Vapaavuori on kasannut porukkaansa meidänkin kiukuttelevan demaripormestarin ja muutaman muun vastaavan kanssa, jotka ajavat vain suurien kaupunkien etua.

  Kyllä Pirkanmaallakin hatuttaa pääosaa Tampereen ulkopuolisista kunnista, jotka eivät ennakkoon ole valmistautuneet aisaan. Sote tulee joka tapauksessa vaikka uuden hallituksen päänsäryksi, mutta maakunnat menevät realistisesti eteenpäin, koska on pakko tehdä sotulle jotain. Vanha malli tuo vain rajut kustannukset, kun ei käytetä koko alan osaamista saman katon alla hyväksi oli sitten yksityinen tai julkinen.
  Julkinen ohjaa ja vastaa kokonaisuudesta- aina.

 3. No onneksi en tarvitse sotea vielä ainakaan tuskinpa menen ensin yksityiselle terv tepivaari

 4. Julkinen tekee myös voittoa tai tappioitta omassa toiminnassaan veronmaksajien ollessa maksumiehinä. Niistä ei vaan puhuta ja verrata toimintaa samoin suurein.

  1. enpä ole kuullut että toisi voittoja kun viivanalle laitetaan kaikki terveydenalan hoivapaikat .
   Kun mm Koukkuniemen hoito kk maksaa n 4000 euroa per potilas ja mummon eläke on tonnin verran siitäkn pitää mummolle jäädä osa n 200 ekee kk .
   Kyllä siinä palaa muiden tuotot eikä edes riitä ter tepivaari

 5. No jos ajaudutaan siihen että yksityinen hallitsee sotea ja sitä tuetaan verovaroin, niin miksi siinä yhtälössä tarvitaan voittoa tukirahalla tekevää yksityistä?

  1. No tuossa ei sitten ole mitään järkipohjaa noin sanoa voitoksi, kun kulut on valtavasti suuremmat kun mitä on tulot .
   Kun itse menet sinne pihlaja linnaasi saat sinne suurimman osan kunnan verorahoista ja vain osan maksat itse . terv tepivaari

   1. Jos yksityisen talousmittarit olisivat samat kuin julkisen se tekisi tappiota vuorenvarmasti. Kustannusrakenne on aivan erilainen molemmilla. Julkisen puolen kiinteät kustannukset ovat massiiviset vrt, yksityisen.

    1. Joo voihan ne asiat noinkin kertoilla mutta satuja kokonaan ovat yksityinen puoli korjaa rusinat pullasta ja jättää huonot siivut julkisen puolen hoitoon terv tepivaari

      1. No menee se noin voit laittaa vaikka pilkut ja muutkin kirjainmerkit jonoon muuksi se ei muutu yksityisellä puolella terv tepivaari

Kommentoi