Eikö Eduskunnalla riitä tekemistä?

On väitetty, että Eduskunnalla on hyvinkin kiireinen loppuvuosi, ei edes kaikkia tärkeimpiäkään lakialoitteita ehditä käsitellä. Osa joudutaan jättää tulevalle vaalikaudelle, uuden Eduskunnan käsiteltäviksi.

Miksi nyt sitten pelleillään jollain Soinia koskevalla välikysymyksellä ja sen äänestyksellä. Toimitaan mielestäni, jos oikein rumasti sanon, kuin vajaaälyinen apinalauma. Eikö tapausta Soini olisi voitu hoitaa älykkäästi, tai jollain muulla tavalla fiksusti.

Äänestettiin kuten käskettiin, tai ainakin piti. Lopulta sekin oli pelkkää sirkusta, tosin tulos 100- 60 kirjattiin viralliseksi. Osa äänesti puolesta osa vastaan, osa ei painanut nappia lainkaan ja heidät kirjattiin poissaolleiksi. Osa oli oikeasti poissaolleita ja heidät kirjattiin niin kuin pitääkin.

Jälkeen käytiin kinaa siitä, kuka mitäkin nappia painoi ja painoiko ollenkaan sitä nappia mitä aikoi. Jo se antoi koko äänestykselle humoristiset piirteet.

Kyllä minua niin hävettää, todella suunnattomasti. Jaa, että mikäkö, no se kun itse olen ollut valitsemassa mokomiakin edustajia omalla yhdellä vaatimattomalla äänelläni.

Jos taas oikein rumasti sanon ja jos minulla valtaa olisi, laittaisin mokomankin ”apinalauman” töihin ja äkkiä.

 

16 vastausta artikkeliin “Eikö Eduskunnalla riitä tekemistä?”

  1. Noin saadaan kansan mielenkiinto pois niistä mitä hallitus tekee taustalla terv tepivaari

  2. SDP erityisesti oli kyseenalaisella asialla saadakseen pintaliitoa. Roskaväkeä puolet joukosta, Marin ja Feld etunenässä,
    Liittykää roskaväki Erkkilän seuraan, saatte enemmän aikaiseksi roskissanne- he sentään osaavat !.

  3. Ei se ollut mtenkään turha asia siinä Soini meni muille reviireille kertoessaan omia uskon asioitaan ja se ei ole Suomen ulkoministerilta suvaittavaa .
    Sitä tietysti sitten tuki sellaset jotka ei suvaitse ehkäisyä lainkaan . terv tepivaari

  4. Täydellistä huu-haata, kun oppositio, siis SDP etunenässä ei enää edes kalkkiviivoilla löydä oikeita syitä hallituksen kaatamiseen. Hävettäisi minua, mutta SDP sentään tekee hävettävää politikointia typeryksille.

  5. Samaa linjaa teki Tiilikainen ja Sipilä viieksi kun oli oppositiossa jotenka mille typeryksille he silloin puhui .
    Ja se joka teki asiasta hallitus kysymyksen oli muualta terv tepivaari

  6. Mutta nor,maalia oppositio politiikkaa nyt tehdään sillä on oikeasti se että hallituksen esityksille tehdään vaihtehtoja .
    Jotenka sellasta se on terv tepivaari

  7. Mitenkäs olisi Susanna Mälkki? Kävisikö Italian passi?

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/36b55e58-d813-4b83-9319-e1b9684f23d2_pi.shtml

    Huippukapellimestari Susanna Mälkki raivostui eduskunnan Soini-äänestyksen tuloksesta – ”Nyt menee passi vaihtoon”

    ***
    https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/italiassa-yha-useampi-laakari-kieltaytyy-tekemasta-aborttia/5881186#gs.UrKJvuI
    7.5.2016

    Italiassa yhä useampi lääkäri kieltäytyy tekemästä aborttia
    Katolisessa Italiassa abortti on omantunnon asia. Kun raskaudenkeskeytys tuli kansanäänestyksen jälkeen lailliseksi vuonna 1978, gynekologeille ja muulle hoitohenkilökunnalle jätettiin oikeus kieltäytyä siitä omaantuntoon vedoten.

    Siitä lähtien kieltäytyjien määrä on jatkuvasti kasvanut. Uusimmat luvut vuodelta 2013 kertovat kieltäytyjiä olevan 70 prosenttia, paikoitellen jopa 90 prosenttia.

  8. Pitäiskö tituleerata että maamme politiikka on kansainvälistynyt etelämaiseen tyyliin eriasteisin näyttävinkin tavoin … teatteri kansainvälistyy !

  9. Olihan tämä taas näytelmä, mutta sitä se politiikka vaikuttaa nykyään olevan. Oikeasti tärkeät asiat jäävät sirkusesitysten varjoon, kuten kävi myös tässä, vaikka itse asia oli hyvinkin vakava.

    Toisaalta on ulkoministerit huomattavasti pahemminkin ”mokanneet”, ilman minkäänlaista merkittävää kohua, mutta silloin kyse olikin SDP:n omasta pojasta.

  10. Varmaan on mokia tullut mutta ulkoministeri ei kerro omia mieltymyksiään kun on valtion maksamalla ulkoministerin matkallaan .
    Nuot abortti asiat ei ole hänen mandaatillaan eikä hänellä liioin muuta tehtävää kun Suomenulkoministerinä hoitaa sitä mandaattia .
    Niin siihen ei aportti kuulu terv tepivaari

  11. Multa saa kyytiä vielä enempi SDPeen edustajat mutta sen teen sisätiloissa ja ilman ulkopuolisia . terv tepivaari

  12. Hallituksen pakkopelastuksella mennään/-mentiin ja myönnettävä on tietyt hillotolpat.
    Myönnettävä on myös tämän hallituksen lähtökohdat kuin aikoinaan erään Paavon & kump.”saavutukset ja menetykset” – joten pakolla eletään isojen toimiessa poliittisilla alttareillaan.

    Kuuluisat poliittiset lausahdukset ; aina on vaihtoehtoja,vai lieneekö se sitä kuuluisaa populismia ?

  13. Naiset sirkustelivat Soinin tapauksessa.

    Ulkoministerin luottamuksen pääkysymyksen piti olla, että saako ulkoministeri esittää työmatkallaan vapaa-aikanaan maamme ulkopuolisesta linjasta poikkeavia näkökantoja vaiko ei. Eli missä määrin ulkoministerin sananvapautta pitää rajoittaa ja oliko Soini ylittänyt sopivuuden rajat.

    Naiset sotkivat omat motiivinsa asiaan ja Soini puolustautuessaan sotki omat motiivinsa asiaan. Eduskunnan vahtimestarien olisi pitänyt kantaa ulos salista omiin motiiveihinsa takertuneet poliitikot. Onkohan muuten eduskuntatalossa putkaa?

  14. Asiasta toiseen:

    Timbe saattaa olla katolisen kirkon kardinaali – ainakin periaatteessa:

    https://fi.wikipedia.org/wiki/Kardinaali

    ”Kardinaali in pectore
    Kardinaali in pectore tarkoittaa salaisesti nimitettyä kardinaalia, jonka paavi on nimittänyt julkistamatta tämän henkilöllisyyttä.[16] Paavi siis kertoo nimittäneensä kardinaalin, mutta hänen henkilöllisyytensä pidetään salassa. Teoriassa sen tuntevat vain paavi ja Jumala. Edes kardinaaliksi nimitetylle itselleen ei ole tarpeen kertoa nimityksestä, vaikka näin ilmeisesti yleensä tehdäänkin.”

    ——————————
    Nykyinen PS koostuu Timbe ”oman puolueen” protestanteista. Protestantit heräsivät Timben uhkailtua erottamisella niitä, jotka vaativat häntä ja hallitusta noudattamaan hallitussopimuksen kirjauksia kansainvaelluksen torjumiseksi. Ehkäpä myös Sampo Terho oli uhkailun kohteena ainakin aluksi.

    Protestantit ilmeisesti suunnittelivat eroamista puolueesta, koska olivat saaneet Timben diktatuurista kystä kyllä. Terho nähtävästi halusi pitää puolueen kasassa, koska piti eduskunnassa puheenvuoron, jossa korosti, että valitut edustajat eivät edusta vain itseään, vaan että ovat vastuussa koko puolueelle annetusta kannatuksesta.

    Pitääkseen ”oman puolueensa” kasassa Timbe itse oli valmis väistymään ja antamaan pallinsa puolueen hajoamisen pelossa Terholle.

    Protestiliike jäi kuitenkin elämään. Protestiliikkeen keulakuvaksi valittiin Jussi Halla-aho, koska se ei ollut tyytyväinen Terhon kompromisseihin. Timben uhoilusta haluttiin päästä eroon.

    Protestantit voittivat puoluekokouksen äänestyksessä ja puolueen puheenjohtajaksi valikoitui Halla-aho. Halla-aho toivoi, että puheenjohtajistoon olisi valittu muitakin kuin protestantteja. Sen olisi mahdollistanut toisenlainen äänestysjärjestys.

    Äänestysjärjestyksen tuottama tulos johti puolueen hajaantumiseen. (Meikäläisellä olisi tarjona äänestysmenettely, joka olisi ollut omiaan pitämään puolueen kasassa.)

    ———————————————

    Edellä olevaan tulokseen olen päätynyt saattamalla loogiseen järjestykseen ne tiedon sirpaleet, mitkä ovat mediasta tarjoiltu. Eräänlainen palapeli siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *