Euromaille yhteinen budjetti!

Eilen kokoontui EU-maiden valtiovarainministerit Brysseliin. Suomea edusti Petteri Orpo (kokoomus). Ranskan voimakkaasti ajama yhteinen budjetti ”kriisimaiden auttamiseksi” liikahti eteenpäin. Tarkoitus on ainakin aluksi koota ”pienehkö” budjetti, koska mm. Saksa toppuuttelee hanketta. Mutta mitä tarkoittaa ”pienehkö”? Ja onko se vain alkuna sille, että budjettia sitten kasvatetaan sitä mukaan, kun ”kriisimaita”alkaa ilmaantua yhä enemmä?

Suomi on näillä näkymin mukana hankkessa. Se takoittaisi, että suomalaisten veronmaksajien rahoja sijoitetaan taas yhteiseen kassaan, josta sitten jaetaan niille maille, jotka ovat hoitaneet taloutensa kelvottomasti. Edellisen kerran Suomi joutui laittamaan verorahojamme 1,4 miljardia yhteiseen rahastoon silloin, kun Kreikkaa piti ”auttaa”.

Kuinka kauan suomalaiset sietävät tätä ”etelän vetelien” kuppausta pohjoisen ns. rikkaammilta mailta? Ja kuinka kauan suomalaiset sietävät, että Suomen porvaripuolueet ovat auliisti mukana tässä kuppaamisessa? Ensi kevään vaaleissa pitää viimeistään näyttää porvaripuolueille, että kansa ei hyväksy tätä EU:n politiikaa.

EU:n piti olla vapaakauppaunioni. Niin se myytiin suomalaisille. Nyt siitä on tullut poliittinen liitto ja tällä menolla se on liittovaltio ennen, kuin huomatakaan. Ja kaikki on etukäteen suunniteltu ns. pienten askelten politiikkaa.

Huom. Ruotsi ei ole mukana näissä kuppaustalkoissa, kun he viisaasti pysyivät omassa valuutassaan. Paavo Lipponen ja demarit ovat suurimmat syylliset, että Suomi on nyt kaulaansa myöten kusessa.

6 vastausta artikkeliin “Euromaille yhteinen budjetti!”

  1. Valtamedia, erikoisesti Yle pimittää tietoa näistä yhteisbudjettihankkeista. Suomen kansaa pidetään pimennossa , koska vaalit ovat tulossa ja nämä yhteisbudjettihankkeet voivat vaikuttaa vaaleihin niin, että persut saavat jopa jytkyn taas. Yle on ruvennut yhä enemmän tekemään politiikkaa sen sijaan, että se vain raprtoi kaikesta politiikassa. Ylen tehtävä ei ole politikoida eikä suosia mitään eikä ketään. Mutta Yle on selvästi EU-myönteinen ja se näkyy kaikessa uutisoinnissa.

  2. Orpohan lahjoittaa niin paljon rahaa kuin ehtii, mielessään itselleen jokin hyvä toimi EU:n tehtävissä

  3. Aho ja Lipponen junaili Suomen osaksi Eurooppaa.
    Noin 1,7 miljoonaa suomalaista ilmaisi tahtonsa äänestyksessä.
    Nyt menossa kuudes (?) hallitus liittymisen jälkeen.

  4. Joo – se kolmen kopla sitä rakensi aikoinaan kuin rakennuspuita tulevaisuuteen ja mihin ollaan päästy että menossa kuin tähän vielä lisäten globaaliset muuttoaallot pakolaisineen eurooppamme ulkopuolelta _ niin voihan kiesut sentään.
    Mukailen Niiloa että venäjän pelkoa osana varmaan mukana.

    ETA olisi riittänyt ilman velkaunionia ”kun velkaraha on niin halpaa” mutta maksut lankeavat pitkässä juoksussa korkoineen.

    Kukas sanoikaan ” hei me tienataan tällä ” : Sorrya lisäten kupletin hälläpyörässä kuin tikkaamalla.

    Mutta oisko parempaa tulossa EU;n kuvioissa,ei kaiketi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *