Hallitus ja AY-liike törmäyskurssilla

Hallitus yrittää murtaa AY-liikkeen työehtosopimusoikeudet. Nyt on hallitus ottanut käyttöön järeimmän aseen tiedotusmenettelyn luottamusäänestyksineen. Jos jatkossa hallitukset hoitavat työehtosopimusasiat lakiteitse on AY-liike saatu polvilleen. Mitä vastaa AY-liike? Yleislakko on nyt lähempänä, kuin pitkiin aikoihin. Ja yleislakko ei ole pikkuasia se voi jopa johtaa pahimmillaan väkivaltaisuuksiin.

Järjestäynyt työväki ei voi antaa periksi, sillä kysymys on paljon suurempi, kuin yksi työllisyystemppu.

Jaa käyttäen:


48 Replies to “Hallitus ja AY-liike törmäyskurssilla”

 1. Sääliksi käy työministeri Lindströmiä, josta on tehty hallituksen syntipukki. Ent.paperiduunari on nyt temppelin harjalla. Veikkaan jyrkkää pudotusta.

 2. Hallitus otti käyttöön sen, mitä, pitääkin ottaa tässä tilanteessa. Muuten Ay alkaisi johtamaan maatamme. Ja se vasta olisi paska juttu. Luottoluokitukset putosivat pohjamutiin ja korot taivaisiin.

 3. Turha höpinää tuo on ei Ayy ole tuollasta tekemässä vaaan hallitus on nyt itse muninut terv tepivaari

  1. Ei siinä mitään, jos Sipilä vain noudattaa maamme perustuslakia valtiojärjestyksen suhteen. Ay ei vaivaudu noudattamaan valtiosopimusta eli rikkoo perustuslakia vähän freudentalistien tyyliin ja enemmänkin.

 4. tepimast on oikeassa ja J.K. on väärässä. Kysymyshän on vain työehtosopimusjärjestelmän jatkuvuudesta. Sipilä tässä on väärässä ja käyttää aivann vääriä argumentteja asiansa puolesta. Hän korostaa työllisyyttä, mutta missään ja kukaan ei ole esittänyt mitään varmaa potkulain aiheuttamasta työllisyydestä.

 5. Katsotaan, mitä EU sanoo 50-luvulle jämähtäneiden ay-pellejen sokeasti uskomasta yleissitovuudesta…
  Jos nämä ay-pellet aloittavat yleislakon, seurauksena on mahdollisesti väkivaltaa ja vastuussa siitä ja uhreista ovat sitten ay-pellet.
  Samoin ay-pellet ovat vastuussa siitä, kun seurauksena talous hiipuu, firmoja kaatuu ja duunareita pääseen kilometritehtaalle töiden loppuessa.

  1. Ei Ayy ole – 50 luvulla se elää 2018 vuotta mutta kepu tallaa nyt jopa 1900 lukua terv tepivaari

 6. No saakos hallitus mennä rikkoon perustuslakiamme niinkuin teki viime kerralla kun äänestivät vain kerran vaikka se olisikin edellyttänyt molemmista erillis äänestystä .
  Eikä Ayy mitään perustuslakia riko mistään kohtaa .
  Kuten sipilä itse sanoi mielenilmaisuun ja lakkoon on täys oikeutus .
  Sää ja sun lankkus . terv tepivaari

  1. Sipilä on saattanut pehmoilla. Asiallisesti ottaen kyseeseen saattaa tulla ennemmin tai myöhemmin valtiopetos.

   Sipilä on korjannut menettelyään tarvittaessa, jo ay ei korjaa menettelyään on kyseessä valtiopetos.

   1. Markku noita jorinoita on mutta valtionpetosta et lakoista saa et sitten millään konstilla .
    Ayy ei tule muuttamaan mitään suuntaansa koska tuo irti sanomis laki on irooninen kokonaan
    Ja sellasta ei Ayy voi hyväksyä mistään kohtaa vaikka nuot puolue kurillaan saavatkin muka luottamuksen ensi vuonna katsotaan eduskunnan luottamus . terv tepivaari

 7. Mää taisin varottaa tästä jo ajat sitten.
  Mutta no, jos ny sitte tätä halutaan niin miksei.

 8. On tuo ay joillekin kuin vrt. katolinen kirkko. Sisällä tapahtuu vaikka mitä. Ulkopuolella sen ”piispat” saarnaa kaavuissaan eri ”seurakunnista” sanomaansa, joita joku paavi paimentaa ”yhteisrukoukseen”.

  1. No ei Ayytä voi verrata Soinin puplikaaneihin vai mitä lienevätkään ei ole Suomen valta uskonto kuten ei Lebstaadioilaisetkaan .
   Ayy ei aloita koskaan lakkoa se on aina työhuonekuntien harkinnan mukaan työmailla kun he sitä kysyvät jäseniltä kukaan ei paimenna . terv tepivaari

 9. Ay-liike on ollut mukana rakentamassa Suomea. Sotien jälkeen jälleenrakennettiin rikki revitty Suomi nimenomaan yhteistyössä AY-liikkeen ja EK.n kesken. Sopimus-Suomi mahdollisti hyvinvointi valtion syntymisen. Mutta nyt porvarihallitukset repivät rikki kaikki, mikä oli hyvää ja kannatettava vain porvareiden ahneuden vuoksi.

  1. Porvarit kantavat teoistaan poliittisen vastuun. Tämä on tämän maan systeemi. Ay:llä ei ole mitään poliittista vastuusta, mutta rikosoikeudellinen vastuu on. Häkit tulevat heilahtelemaan.

 10. Nyt käydään taistelua ideologien välillä.Onko tulevaisuuden Suomi riistokapitalistien käsissä vai sosiaalinen markkinatalous, kuten tähän asti?

   1. Ayy on paljon muuta kun politiikka ja monet sekoittaa ne kaksi asiaa, ja hallitukset on joka tapauksessa eri pohjaisia edun valvota ei kyllä onnistu jos olisi sidos puolueeseen .
    Koska hallituksissa voi olla kuka vaan sekin johon olet itsesi hirttänyt se antaa ohjeensa .
    Kuten nyt tekee kepu joka sanelee hallitukselleen mitä nappia painat terv tepivaari

     1. No onkohan ihan noin se on juhak mielipide mieti mitä politiikkaa on se jolla nyt annetaan n 20 % kansanosalle mitä vaan ne n 80 saa luun kouraan terv tepivaari

 11. Juuri noin asiat on ja totta nyt meille yritetään syöttää valeita joka taholta hallituksen toimesta terv tepivaari

 12. Nyt sittenaletaanäänestämään hallituksen luottamuksesta jospa sipilä antais eduskunnan jäsenten sitten äänestää sen mukaan mitä mieltä he oikeasti ovat .
  Ei sanottas puolue komentoja kepun eikä muidenkaan taholta muutoinhan tuo on farssi joka olisi pelle puuhatelua terv tepivaari

 13. Jotenki niinko tulee joku 50-luku mieleen.
  Toi juna meni jo 20 vuotta sitten.
  The Next Generation hallitsee nyt. Se pitäis joskus herätä huomaamaan.

  1. Noinkohan se menee hallituksella kun ovat teoissaan pata vanhoillisa ainakin sipilän taholta . terv tepivaari

 14. Ay tänään on itse riistokapitalisti- pahempi kuin kapitalistit itse. Se ryövää jäseniltään rahaa ja kätkee ja gryndaa itselleen tuottoisinta omaisuutta työläisistä pätkääkään välittämättä.
  Kymmeniä vuosia sitten ay oli paikallaan ajamassa heikompien työmiesten etuja, nyt se on riistokapitalisti pahemmista päästä.

 15. Jutut senkun menee vaan umpiluisimmiksi kyllä Ayy ajaa edelleen heikompi osasien asioita .
  Sitä ei maan hallitus tee eikä tämä ole sellasta varmaan edes miettinyt terv tepivaari

   1. No Eekoon pomo nosti palkkaansa n 200 000 vuositasolla siinä on tukeva olla terv tepivaari

  1. En ole vitsi tuulella lainkaan Ayy on ajanut nytkin tyväen asiaa ja nyt kun se ajaa tiukemmin kun vähän aikaan .
   Nyt ei myötäillä kokoomusta taikka Eekoota sehän onkin huono juttu terv tepivaari

   1. Työläisten edun mukaista on sopeutua pakkoeurotukseen. Ay on pakkoeurotuksen aikanaan hyväksynyt. Nyt se pakoilee vastuutaan, koska herroja ja rouvia lapsettaa.

 16. Sipilä liikehtii ja nykii olkapäitään kun se on vaikeuksissa, hyvin näki tämän nykimisen seitsemän uutisista kolmosella. ”ja, ja, ja, ja,,,,”

 17. Marko, katsos se nykiminen tms. maneeri on esiintyessä kaikilla, mutta eri muodoissa. Sen huomasin, kun minua koulutettiin esiintymään tv- ruudussa- nauratti itseäkin.

 18. Heikki kellä on kellä ei sipilän hallituksen kuolin korinoita taitavat olla nykimiset terv tepivaari

 19. Ottamatta nyt kantaa varsinaiseen asiaan, niin Sipilän kikka on samaan aikaan sekä kömpelö, että nerokas.

  Kömpelö siksi, että hallituspuolueiden äänet on jo lukittu, joten läpimeno on turvattu, eikä se näin vaikuta ihmisten äänestyskäyttämiseen juurikaan Kokoomuksen ja Kepun osalta, mutta samalla häviäjä on valittu, eli Siniset ja tämä on ehkä nerokas osa.

  Toisaalta jos oiken haluaisi salaliitoteoreetikko olla, niin tässä olisi myös aivan oiva tilaisuus hajottaa hallitus ennen sote-uudistuksen seinään tyrmäämistä, joka taitaa olla väjäämättä edessä.

 20. Tuo tuossa on päällimäisinä sipilä voi sano kyllä me ajettiin sotea läpi ei vaan mennyt kun ei saatu eduskunnasta kun luottamusta terv tepivaari

 21. ”Yleislakko on nyt lähempänä, kuin pitkiin aikoihin. Ja yleislakko ei ole pikkuasia se voi jopa johtaa pahimmillaan väkivaltaisuuksiin.”

  Jo yeislakko sinällään on taloudellista väkivaltaa Maamme perustulakia ja valtiojärjestystä vastaan. Siitä joutuvat kärsimään kaikki kansalaiset.

  Ovatko lakkolaiset täysin järjissään? Hullut viedään hoitoon ja täydessä ymmärryksessä olleet viedään pahnoille.

 22. Markulta tyhjää jupinaa maanpetoksista ja eipä yleislakko ole sekään maanpetos se on kaukana siitä jos jäsenet rikkoo lakia vaikka väkivallalla hän myös itse vastaa tekonsa Ayyllä ei niissä ole osaa eikä arpaa terv tepivaari

Kommentoi