Olipa pölinätä pöntössä

Arkadianmäen teatteri esitti tänään farssidraamakomedian, jonka oli ohjannut pääministeri miljonääri Sipilä. Hän, joka on kuvitellut olevansa Oy Suomi Ab:n toimitusjohtaja, mutta on todellisuudessa demokraattisen tasavallan Suomen pääministeri.

Näytelmän juonen oli juonitellut itse pääministeri Kepun sylttytehtaan avustamana. Juoni oli siinä, että pääministeri yritti vierittää ay-liikkeen vastapuoleksi eduskunnan, kun hallituksen voimat alkoivat uupua. Mutta juoni meni pahasti poskelleen, kun oppositio vyörytti esiin paljon asioita, joita hallitus ei ole toteuttanut, vaikka ne on kirjattu hallitusohjelmaa.

Pääministeri ei voi ylpeillä saavutuksillaan. Kahtia jakautunut kansa muistuttaa meitä sadan vuoden takaisista tapahtumista. Hallitus ja sen pääministeri on yksin syyllinen kansan jakautumiseen jälleen tavalla, joka voi pahimmillaan jäädä pitkäkestoiseksi rasitukseksi eri eturyhmien kesken.

Kun politiikassa kokematon Sipilä istutettiin pääm inisteriksi ei kukaan osannut aavistaa, että hän jää historiaan Suomen kansan jakamisesta kahtia, jossa työ (duunarit) ja pääoma (porvarit) taistelevat keskenään, kuten ennen vanhaan surullisin seurauksin.

32 vastausta artikkeliin “Olipa pölinätä pöntössä”

  1. Kattotaas ny mitä seuraavaksi.
    Tänään mesotut saattaa tulla joskus vastaan.
    Sen minkä taakses jätät, sen edestäs löydät.

        1. No en ole trolli enkä edes trulli kirjoitan omalla nimellä itse nimimerkillä että kukakos salaa identiteettinsä .
          No sallittuahan se on eikä mua se kiinnosta kuka olet terv tepivaari

    1. Niin se tulee sipiläkkin uskovainen mies ja valehtelee lähes kaikessa aikaan ei ole saanut oikeasti mitään .
      Työpaikatkin on valta osin tullut neli tuntisina päivä ja suurin työn tuoja on ollut maailman markkinoiden avautuminen vihdoinkin terv tepivaari

  2. Kyllähän ay enemmän rettelöi kuin Sipilä, joka taas ei rettelöinyt ollenkaan, vaan hoiti velvollisuuksiaan.

    Heinäluoma oli ilmeisesti syönynnä aimo annoksen rautaa, koskapa paskansi pitkän pätkän kettinkiä.tekoa

    —————————-
    Sipilän malli antaisi syrjäytyneille mahdollisuuden päästä kokeilemaan työn tekoa. Ay hylkii syrjäytyneitä ja tekee niitä lisääkin, vaikka valtakunnan johto on yleensä ollut työttömyyttä ja syrjäytymistä vastaan. Olisi kohtuus, että osa-aikaisille olisi vähintään yhtä hyvä sosiaaliturva kuin täysipäiväisillekin, mutta ay-karjut kampittavat.

    1. Joo. Mää kuuntelen ton Sipilän juttua ja ihmettelen.
      Onko häneen ottanut yhteyttä joku ryhmä?? Mutta kun hän kertoo vain puolet tarinasta julki??
      Toisaalta oliko tää tän päiväinen ikäänkuin ansa oppositiolle??
      Ja saatiinko tänään opposition suusta juuri sitä mitä haluttiin ??
      Tää on kyllä tosi erikoinen tilanne.

  3. Jaa, rakkikoirat räksyttivät vauhdikkaasti, mutta yksikään ei esittänyt parempaa vaihtoehtoa.
    Vaihtoehto kun ei ole, että mennään entisillä 50-luvun säännöillä.

  4. Eipä herrat ministerit juurikaan pystyneet kertomaan mitä hyötyä tuosta lakimuutoksesta olisi. Sanat saattaa, kenties, mahdollisesti, ehkä olivat kovassa käytössä, kun ministerit yrittivät kääntää asiat parhain päin.

    Onhan se hämmästyttävää, että kun edes työnantajapuolen omat tutkimukset eivät tue hallituksen väitteitä muutoksen työllistävistä vaikutuksista, niin silti Sipilä ajaa asiaa kuin käärmettä pyssyyn.

  5. Katselin a-studion ja en voinut välttyä ajatukselta, että mitä v****a ?

    Saatan olla yksin ajatukseni kanssa, mutta Sipilän esiintyminen oli jotain aivan omituista. Ollaanko nyt lainsäätäjiä vai torikauppiaita (en tarkoittanut loukkauksena torikauppiaille)?

  6. Heittoa vai osa kuviteltua tai ennakoitua ”totuutta”,että kun heitetään pihalle syystä tai toisesta – niin tulijoita riittää ja työllisyysaste nousee – mutta totuus voinee jäädä tämän hetkiseen ”balanssiin” … summarum vaikutuksineen.

    Mutta toisaalta ymmärtää aivan pienimmissä yrityksissä tai jotka yrittää saada itsensä lisäksi sen tai ne ensimmäiset työntekijä-t omaan firmaansa.

    Isommat ts.turvatummat pärjäävät jo omillaan ja ”isompien vastuut tiedetään” että mitä ne todellisuudessa ovat olleet… ”kääritään tuotot ja tai matkataan halpamaihin”.

    Ja onko AY vain nk. parempien työllistettyjen/-vakaampien edunajaja että sitäkin sopii miettiä bunkkereissaan !

  7. Onhan se kiusallinen esimerkkitilanne, että työntekijä köyrii yrittäjän aviopuolisoa sillä aikaa, kun tämä tekee pitkää päivää.

    Tällaisesta työntekijästä ei nykysysteemillä päästäne eroon.

    1. No mistä sen tiedät vaikka olisikin palkattu juuri siihen asiaan . terv tepivaari

  8. ”Arkadianmäen teatteri esitti tänään farssidraamakomedian, jonka oli ohjannut pääministeri miljonääri Sipilä.”

    ———————————————-

    Sipilä saattaa olla Ville Skinnarin opetuslapsia. Sipilän ja Skinnarin perustelut ja johtopäätökset ovat samat:

    https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2390123

    ”SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Ville Skinnari haluaa helpottaa työntekijän irtisanomista pienyrityksissä. Muun muassa tällä toimenpiteellä voisi Skinnarin mukaan nostaa pienyrittäjien työllistämisintoa.

    – Nykyisin työsopimuslaissa edellytetään yhdenkin hengen yrityksen työntekijän irtisanomiselle asiallisia ja painavia perusteita. Tämä vaikuttaa suoraan yksinyrittäjän halukkuuteen ja uskallukseen palkata uutta työvoimaa. Lakia voisi muuttaa siten, että sopimuksen päättämiseen riittäisi asiallinen syy. Näin se on monessa muussakin EU-maassa, Skinnari toteaa.”

  9. Mun arvaus on että tähän tohinaan liittyy oleellisesti numerot 14 ja 4,2 miljoonaa.
    Jos tää o ny sitte ohjattu näytelmä, niin ohjaaja on aikas taitava.

  10. Minä kuokin sillä aikaa vain maata, joka tuli aika hedelmälliseksi käsittelyn jälkeen.
    Nyt sitten saa maistella niitä ylikypsyneitä mätiä hedelmiä koko ay:n provosoimasta näytelmästä.

  11. Niin, SDP & Co haluttiin sanovan sen julkisesti ääneen mitä he ovat esiim fasepookissa kylväneet.
    Mun näkemys on että ne nyt sitten joutuvat vastaamaan touhuistaan ??

      1. Ayy llä ei ole hallituksen tekemisin mitään osaa tosin ei sen tarvitse kaikkia myös hyväksyä sellasenaan niissä se sanoo oman mielipiteensä . terv tepivaari

    1. No some on oma asiansa ei niistä ole totuuden kanssa sanoista mitään jos loukkaa henkilö tasolla jotain saa siitä tutkia paremminkin .
      Mutta hallituksen jäsenet ovat vapaataa riistaa jos haukkuu heidän eduskunta työtään niistä saa arvostelua tulla ja oikeasti pitääkin terv tepivaari

  12. No keväällä lasketaan nuija päät niin monta sammakkoa sitten tulee terv tepivaari

  13. Jos joku ei halua olla riistopalkkaisten ay-karjujen kapinajuonien tukena, niin pysyköön kaukana jäsenyydestä. Se on kansallekin terveellistä ja isänmaallinen teko.

    Eilinen ”Koskela”, rautaa syövä ja kettinkiä paskantava Heinäluoma, kielsi puhemiehenä ollessaan rajanvedon isänmaallisten ja epäisänmaallisten tekojen välillä.

  14. No katso Eekoon suuntaa siellä ne ovat joka ei kaiken lisäksi päästä pien yrittäjiä jäsenekseen rasitteet kyllä antaa nillekkin .
    Minkään asteista kapinaa ei tule eikä sellasta ole suunniteltu edes syyttely sellasista on sullaa hulluutta jos ei peräti tyhmyyttä.
    Oppositiolla on mielipiteen vapaus samoin sananvapaus . terv tepivaari

  15. Ei tuo anna mitään versiota uusintaan se on selvä ei Suomessa niin huonosti mene silloin ihmisillä ei ollut yhtään mitään itsellä nyt on .
    Ajat on aivan eri tasolla terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *