Presidentti Niinistö selittelee ja arvovalta hiipuu

Presidentti Niinistö on laskeutunut tavallisten kansalaisten tasolle ryhdyttyään selittelemään julkisuuteen tekemisiään. Ei presidentin pidä selitellä. Presidentti on instituutio, jonka arvovalta on horjumaton.

Miksi sitten Niinistö selittelee tekemisiään. Hänellä on menossa toinen ja viimeinen kausi presidenttinä. Hänen ei tarvitse selitellä. Kysymys on suurista asioista, mitä Niinistö selittelee. Olisiko yksi syy se, että Niinistö ei halua jäädä historiaan presidenttinä, joka rikkoi perustuslakia sekaantumalla sisäpolitiikkaan. Toisaalta yleensä selittelyt vain pahentavat asiaa.

Olisi kaikille eduksi, jos Niinistö ymmärtäisi nyt lopettaa kaikki selittelyt huolimatta siitä, että media käy kimppuun, kun se on median tehtävä. Katseet kohdistuvat tässä asiassa presidentin henkilökuntaan erikoisesti tiedotusväkeen. Onko riittävän kyvykkäitä ihmisiä avustamassa presidenttiä?

Kansa tarvitsee presidentin, johtajan, johon se voi luottaa niin hyvinä, kuin pahoinakin päivinä.

10 vastausta artikkeliin “Presidentti Niinistö selittelee ja arvovalta hiipuu”

  1. Sanoisin että Niinistö ei nyt niinkään selitellyt vaan aika lailla tarkensi juttuja jotka uhkasivat lähteä tangentin suuntaan kaukomatkalle.

    Media haluaa jotain hampaisiinsa, sillähän tämä peli pelataan.

  2. On tuolla Törnroosilla todella kova katkeruus siitä, että meillä on toimiva ja asiallinen pressa kolmen demaripellen jälkeen.

  3. Vai niin että Presidentillä pitää olla ns.ohjat kuin vahvatkin mielipiteet ”johdatella sanomaansa” Mutta ei saisi sitä puolustella muiden nokitellessa.

    Ei instituutio saisi olla ns.koskematon joka ei voisi tarkentaa näkemyksiään julkisesti edes millään lailla !

    Joten ei mitään löperyyttä kuin ei myöskään ”jotain kiveen hakattua toteemiakaan”,eikös puolustuksella saa olla puheenvuoroa vrt.instituutio.

  4. Kommenteista päätellen minulla ei saisi olla mielipiteitä asioista. Sen kirjoitin, minkä kirjoitin. Selittelyillä aina tunnustetaan johonkin mittaan mokat. Kusitolppia on maassamme ihan tarpeeksi, joten pressa voitaisiin jättää väliin.

  5. Presidentti selittelee tai sitten oikoo, kumpaa tekee se näyttäisi olevan kuulijan korvassa.

  6. Minä arvostan selittelyä erittäin korkealle. Esimerkiksi vuoden 2016 eduskunnan avauspuheessaan selitteli presidentti, ettei eurooppalaisen kulttuurin ja apua tarvitsevien turvan vaarantavia asylum-huijareita voi noin vain panna juoksemaan mutkia, koska meitä sitovat kehityksestä jälkeen jääneet kansainväliset sopimukset ja EU:n määräykset.

    http://www.presidentti.fi/public/default.aspx?contentid=361858&nodeid=44810&contentlan=1&culture=fi-FI

  7. Minusta (eli tämä on minun mielipide, oli joku samaa tai erimieltä…) Presidentti Niinistö on hoitanut hommansa hyvin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *