Saksan ja Ranskan liittovaltiohanke etenee

”Ranska ja Saksa tavoittelevat euroalueelle yhteistä budjettia, joka käytännössä merkitsisi tulonsiirtoa rikkaiden ja köyhien jäsenmaiden välillä. Häveliäisyyssyistä uudistuksen tulonsiirtoluonnetta ei haluta kuitenkaan tuoda esiin. ”  Suomen Uutiset

Koko artikkeli luettavissa täältä.

Merkel ja Macron ajamassa euroalueelle yhteistä budjettia – ehdotus maanantaina Orpon eteen

Ranskan presidentti Macron on erittäin innokas ja touhukas monissa asioissa. Hänen kansansuosionsa on omassa maassaan pohjalukemissa ja nyt hän yrittää kaikin tavoin saada se nousemaan. Yksi tapa on puuhastella Ranskan rajojen ulkopuolella, kuten esim. EU:n asioissa.

Macron yrittää saada kannalleen liittovaltiohankkeessa Saksan pian väistyvän johtajan Merkelin, mutta Merkel toppuuttelee. Siksi nyt meneillään oleva hanke yhteisestä budjetista tulisi jäämään melko pieneksi.

Macronin ideana on saada EU:n rikkaat maat, jotka ovat lähinnä EU:n pohjoisosassa auttamaan EU:n köyhiä maita, jotka sijaitsevat EU:n eteläosassa. Eli rahat yhteen, jossa rikkaat maat menettävät ja köyhät saavat. Köyhillä tässä tarkoitetaan maita, joissa on hoidettu talousasiat todella huonosti, kuten esim. Kreikka ja Italia.

Tulevalla viikolla EU:n valtiovaraiministerit saavat ehdotuksen eteensä ja Suomenkin on siihen vastattava. Mikä on Suomen kanta yhteiseen budjettiin, jossa meidänkin verovaroja siirretään esim. Italiaan?

Olisiko jo aika ruveta ottamaan etäisyyttä koko EU:hun. Se uhkaa viedä meiltä tuhkatkin pesästä.

5 vastausta artikkeliin “Saksan ja Ranskan liittovaltiohanke etenee”

  1. EU on epäonnistunut kaikessa, pahin virhe oli ottaa yhteisvelkavaluutta joka lopulta kaataa koko himmelin.

  2. Jarmo – samoin täälläkin ajatellaan ettei prkle yhteisvelkavaluutta liittovaltiolla,ellei mitään parempaa luvassa/toivoa-kaan :

    Jotain rajaa – yhteisvelkavaluuttaan-kin,sillä siellä puppugeneraattorit vinkuu !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *