Sipilän enkelit selittelivät sotea

Tänään tallusteli kameroiden eteen kolme ylipainoista äämää, Sipilän enkelit  taas kerran selittelemään miten hallitus tällä kertaa aikoo kusettaa eduskuntaa.

Kun perustuslakivaliokunta edellytti, että valinnanvapauden voimaan tuloa pitää OLEELLISESTI pidentää, niin nyt hallitus esittää, että voimaantuloa voidaan siirtää YHDELLÄ VUODELLA. Yksi vuosi on Sipilän mukaan olellinen

No tämähän olikin Kepun täky Kokoomukselle, joka on vaatinut että valinnanvapaus pitää tulla voimaan nopeutetulla aikataululla.

Tuskin persustuslakivaliokunta hyväksyy tätäkään hallituksen esitystä. Ja vaika hyväksyisikin, niin se astuisi voimaan siis vasta vuonna 2023. Siihen mennessä on Suomessa kahdet eduskuntavaalit, vuosina 2019 ja 2023, joten kahdella seuraavalla hallituksella on mahdollisuus muuttaa tai perua kokonaan valinnavapausslaki.

Näyttää selvältä, jos Kokoomus hyväksyy nyt kepun täkyn, että valinnanvapaus ei tule koskaan voimaan tai jos tulee, niin huomattavasti muutettuna.

Jos Kokoomus nyt antautuu kepulle, niin se on osoitus, että Kokoomuksen johto on epäpätevä, kun se samalla hylkää kaikki puolueen vanhat periaatteet.

Kokoomuksen eduskuntaryhmästä saattaa hyvinkin tulla lisää maakuntauudistuksen vastustajia, joka tarkoittaa, että hallituksen suuri uudistus kaatuu eduskunnassa viimeistään syksyllä, jos ei jo ennen sitä tapahdu hallituksen repeämä.

5 vastausta artikkeliin “Sipilän enkelit selittelivät sotea”

  1. Sipilä on kyykyttänyt heikon Kokoomuksen, Siniset on muutenkin hillotolppa systeemillä hoidettu. Elämme aikaa kun Suomen laivaa ohjaa röyhkeä oman edun tavoittelija.

  2. Noilta nyt voi odottaa mitä vaan tosin onko heidän väittämät totta taita olla tuulen tuomaa jorinaa vai onko jo soten kuolin korinaa . terv tepivaari

  3. Yleensä bisneksiin kuuluu – tulos tai ulos – tulevaisuuden politiikka on tuttua kristallipalloon katsomista mutta nykyisyyden mittareilla ei voida tunnetusti osoittaa mikä on hinta-arvion koko kuva budjettilohkossa.
    Ei edes Sipilä itse kuin mikä lienee ”uhkauksien kokokuva” insinöörin laskukaavalla osoitettuna – jääneekö paljon puhutut säästöt seuraavalle ”kikyhallituksille”.

    Kaksi ja yhden korvapuusti kuin kansalaisekin odottaen joko jokeria tai mustapekkaa käteen !

    Suuri ”ihmeellinen” mullistus mm.SoTe kentillä aiheuttaa monenkirjavia tuntemuksia puolin kuin toisinkin että miten suomineidon hameen helmat lepattavat tulevaisuuksien tuulissa – ”säästömittarit avoimina lukuina” kuin ihmisarvoa mitaten !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *