Minä tarjoan ! Lahjontaa ?

Onko laki kaikille sama ??

 

Korruptio tarkoittaa aseman väärinkäyttöä oman edun tavoittelussa.

Kunnallisvaaleissa vuonna 2012 ehdokkaana ollut henkilö ilmoitti äänestäjille, että jos he ottavat valokuvan äänestyslipusta, jossa on hänen äänestysnumeronsa, hän tarjoaa heille juoman vaalivalvojaisissa. Kyseisen ehdokas jakoi myös yhdelle seurueelle ilmaisia pieniä viinapulloja, joihin oli liimattu hänen kuvansa.

Ehdokkaan kotikunnassa järjestetyssä urheilutapahtumassa oli ollut myös tarjolla tuontiviinapulloja, joissa oli hänen nimensä ja kuvansa.

Ehdokasta epäillään kolmesta alkoholirikoksesta, kolmesta vaalilahjonnasta sekä lievästä veropetoksesta. Tapaus eteni syyteharkintaan.

Lisää tarinaa :  https://www.iltalehti.fi/uutiset/2016080622011629_uu.shtml

Sitten seuraava tarjous :

Vappupuheessaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupaa, että SDP tulee parantamaan työttömien asemaa vahvistamalla palveluita ja turvaamalla työttömyyden aikaisen toimeentulon.

– Tässä uudistan lupaukseni poistaa niin kutsutun aktiivimallin raipan eli 5 prosentin perusteettoman työttömyysturvan leikkauksen. Lupaan myös 100 euroa nettona kuukaudessa, useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen, lisää alle 1400 euron eläkkeisiin.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sdp-n-antti-rinne-vappupuheessaan-lupaan-100-euron-korotuksen-pieniin-elakkeisiin/6887812#gs.A4sru1A

Eli jos lupaat tarjota viinaa sinua äänestävälle ja olet pienestä puolueesta, sinua syytetään vaalilahjonnasta.

Eli jos olet ison puolueen puheenjohtaja ja toimit samoin eli lahjot  äänetäjiä rahalla, et yllättäen joudu syytteeseen.

Eli viinaa et saa luvata mutta riihikuivaa rahaa saat luvata ??

 

Jaa käyttäen:


5 Replies to “Minä tarjoan ! Lahjontaa ?”

  1. Älähän nyt. Paras politiikko on kusipää joka on kiero kuin korkkiruuvi, paras oman edun tavoittelija osaa myydä vaikka hiekkaa saharassa.

    Suomi nousuun, juuri tälläisiä velikultia tämä maa tarvitsee.

    Mitä isompi paxkan puhuja sitä suositumpi.

  2. Vai onko se niin että jos tarjoat liian halpaa viinaa ??
    Ja oot viä väärässä puolueessa ??

  3. Rinteen (ja monen muun) tuomitseminen on ennenaikaista. Toki kyllähän ajatteleva ihminen ymmärtää että vaalilupaukset ovat korkeintaan suuntaa antavia.

Kommentoi