Armeija pakoilu tuntuu aika kummalle

Jos tuollanen viesti pitää paikkansa ei voi kyllä kun suuresti ihmetellä kun sadat pakoilee varusmies palvelusta .

Jotenkin vielä ymmärrän kertauksista pakoilu asian,  se kun ei ihan selviö ole kun työnantaja sanookin mene vaan olet sen jälkeen työtön .

Ei tarvitse paljon miettiä mitä nuori tekee menee töihin,  mutta ei kertauksiin jotkut voivat sanoa että se on lain mukaista kertauksiin meno .

No on tietysti mutta lakien mukaan menee se irtisanominenkin kun tulee  huonompi aika oletkin eka jonossa joka saa mennä .

Silti nuot kertaukset on osa Suomen puolustusvoimia,  ja sotilaan pitäminen ajan tasalla omassa aselajissaan .

Noin kolmannes varusmiehiksi tulevia myöhästyy tuon yli viisi vrk,  jolloinka se muuttuu samalla sotilaskarkuruudekseksi .

Joka taas johtaa etsintäkuulutukseen,  Joka vuosi näitä on n 200-300 etsintä kuulutusta seommoro tepivaari Kirjoitti Teuvo Mast

Jaa käyttäen:


30 vastausta artikkeliin “Armeija pakoilu tuntuu aika kummalle”

 1. Noinkin voi sanoa mutta valta osa on supi suomalaisia nuoria jotenka minne ne menis muualle kotimaastaan .
  No eräs nuori sanoi minulle kun kysyin miksi hän ei mene armeijaan sanoi emmää viitti se kuvaa nyky tilanteen terv tepivaari

 2. Nuaret unohtaa sen että sotatilanteessa muut maat suhtautuu karkureihin hyvin kielteisesti ja palauttaa takaisin kotimaahan.
  Rintamakarkuruudesta tulee lyhytaikaista.

 3. Tämä tulee lisääntymään ajan myötä, ei ole enää edes väliä oletko sen intin käynyt tai et kun haet duuniin, maailma muuttuu veljeni, maailma muuttuu.

 4. Olen kuullut että armeijasta kotiutuvia kuskeja työllistyy hyvin jos vain työt maistuu, ei ole enään juuri hyötyä johtaja koulutuksesta, sitä kun ei saa enää sotilasarvoa kysyä työhaastattelussa, aselajia kylläkin. Eikös mene hassuksi.

  1. Onneksi eivät ole kieltäneet sitä, että hakija itse kertoo sen sotilasarvon…

   1. katsoppa täällä tätä ihmisroska kirjoittelun sävyä juhak, menee jännäksi, kaikkea sitä näkee, nauran maha kippurassa

   2. juhak, niin, saa kertoa itse sen sotilasarvon, olen törmännyt rekryssä siihen jotta hakija oli isompi arvoinen ja haastattelija oli pienempi arvoinen, sitten alkoi ihan erinlainen hiillostus,,,, duoda, duoda, haastattelija oli kade, sen näki, ja torppas listalta, pelkäsikö se oman toimensta puolesta vai mikä lie, meitä on moneksi…

 5. Avauksessa esitettyyn ihmettelyyn siitä että niin monet välttelevät varusmiespalvelusta on tämä kommenttiketju antanut vastauksia. Eurooppalaiset arvot tulevat viipeellä Suomeenkin. Suunta on oikea mutta vielä riittämätön.

 6. Viljo sanoo :

  ”Avauksessa esitettyyn ihmettelyyn siitä että niin monet välttelevät varusmiespalvelusta on tämä kommenttiketju antanut vastauksia. Eurooppalaiset arvot tulevat viipeellä Suomeenkin. Suunta on oikea mutta vielä riittämätön.”

  niin,,,mitä sinä tekisit Viljo asian suhteen, tuleeko kasa viisastelua vai toimia…ei voi tietää enkä hauku ketään, tämä on kysymys..

  1. Ei ole tässä asiassa mitään probleemia mikä vaatisi minulta jotakin tekemistä. Yleinen asevelvollisuus kulkee omaa mahdottomuuttaan kohti loppuaan hitaasti mutta varmasti.vaikka jossakin päin sitä elvytelläänkin. Kaksi askelta eteen ja yksi taakse etenee moni hyvä asia.

 7. Sotilaskarkuruus ja rintamakarkuruus ovat kaksi eri asiaa .
  No kun nuori mies sanoo perustelunaan en viitsi mennä kuvaa se aivan selkeästi asenteen .
  Jos sillä ei ole itselle taloudellista hyötyä en viitsi on silloin perustelukin on kuitenkin muut asiat jotka nostaa ne asiat miksi se ruotuväki käydään terv tepivaari

 8. Eipä noilla sotilasarvoilla kovin merkitystä ole. Muistan tuolta Lahden seudulta, Puttosen veljekset; metsureita. Kiitettävää sotilaspassia päällikölle esitin ja saivat.

 9. Ei niillä ole oikeassa elämässä paljonkaan arvoa reservin titteleitä ne ovat ja määrätyn ikä vuosi määrän jälkeen ei sitäkään arvoa .
  eikä ne asentajan ammattitaitoa nosta millekkään tasolle . terv tepivaari

 10. Toivottavasti ajatus ettei armeijaa tarvita on väärä.
  Toi naapuri tossa on ihan selkeästi ilmaissut että armeija on heille tärkeä ja he myös käyttävät sitä.
  Katso Ukraina ja Syyria.

  1. Jos maalla ei ole puolustusvoimia se on muille maille vapaata riistaa, niin se on oikeasti aina .
   pitää varautua ihan mihin vaan ja muistaa vihollinen tulee sieltä mistä vähiten odotat . terv tepivaari

    1. Juuri noin on nytkin tilanne mm Syyriassa ja Ukrainassa, joka ei ole kunnolla lukossa siellä heiluu toisen rautasaapas melkoisen pian terv tepivaari

 11. Minä olen kerran hakenut ja päässytkin työpaikkaan, jonka hakemuspaperiin piti antaa selvitys varusmiespalveluksen suorittamisesta ja sotilasarvosta. Siinä talossa oli silloin neljä korkea- arvoista evp. upseeria + sitten ne pikkunatiaiset.

 12. No mulla oli meno hakeen töitä Tampellaan ja siellä oli vanha kapiainen työhön ottajana hän sanoi minulle ettei voi ottaa mua kun on aika pian armeijaan meno .
  No näytin sotilas passin muuttu ääni kellossa ja pääsin Tampellaan töihin terv tepivaari

 13. Nykyjohtamien ei enää arvosta autoritääristä johtamistapaa, joka koulutus saadaan armeijassa, vaan esim. tällaisia Ilkka Paanasen malleja, jossa jokainen sitoutetaan yhteiseen päämäärään.
  Samoin tiimijohtaminen on kaukana intin johtamistavasta.

  Kun pääsin ensimmäiseen työpaikkaani Unileveriin, oli sillä RUK:lla merkitystä, mutta ei ratkaissut loppuviivalla mitään.

  Pakoilut intistä johtuvat useimmiten psyykkisistä ongelmista ja myös lihavuus-huonokuntoisuus- ongelmista. Nämä ovat räjähtämässä käsiin. Eettiset kysymykset eivät ole ratkaisevassa roolissa.

  Suomen asevelvollisuusarmeija on äärimmäisen tärkeä uskottavuutemme tähden kansainvälisesti ja siinä se kuuluu parhaimmistoon oli ase tai ei. Siellähän on ”miljoona” hommaa, jossa ei tarvitse olla John Wayne.

  Kertausharjoituksista ei voi kieltäytyä kuin erityisistä syistä, ja sen voi myöntää pataljoonan komentaja. Kertausharjoitusta ei kukaan työnantaja voi pitää irtisanomisperusteena.

 14. Heikki voin sanoa että 1970 luvulla tuo johtamistapa oli valta osalla eihän se nyky päivään sovellukkaan enää silloin se vaan oli aivan vakio tapa .
  Ei sitä irtisanomis perustana pidettäkkään vaan kun tulee lasku suhdanne oletkin eka joka saa lähteä ja se on aivan fakta asia .
  ja noin nuori ei mene kertauksiin lainkaan mielestäni aivan perusteltu syy kieltäytyä kun vaakakupissa on työ taikka kaksi viikkoa metsässä .
  Eikä tässä ole kieltäytyjät kyseessä vaan niistä jotka ei ns syynin jälkeen mene palvelus paikkaansa .
  on kysymys siitä meneekö viisi vrk umpeen ennen kuin saavutaan terv tepivaari

 15. Siitä riippumatta pidetäänkö yleistä asevelvollisuutta kuinkakin tärkeänä ja kuka pitää järjestelmä on menossa mailleen poliittisessa ja kulttuurisessa viiteryhmässämme Länsi-Euroopassa. Suomi kuuluu länteen. Seuraamme perässä.

  1. Asevelvollisuus on pienen maanainoa oikea tapa suojella omaa kansaa siinä ei ole kellään sanomista .
   Itse asettaisin lain joka velvoittaa jokaisen syntyperäisen suomalaisen aseplveluun .
   Totta kyllä Suomi länteen kuuluu muttei Ruotsiin ei tosin Venäjäänkään . terv tepivaari

 16. Palkka-armeija ei ole onnistunut edes USA:ssa. Sen ovat vallanneet kaikki mahdolliset turvallisuuspalvelut, joilla ovat omat intressinsä- raha.

  Suomen malliin ovat palaamassa Ruotsi ja jopa Saksa,

  1. Kyllähän julkilausumia voidaan antaa ja pykäliä säätää, mutta länsimaiset arvot sisäistäneet kansalaiset äänestävät oman maansa sisällä tarvittaessa jaloillaan. Ilmiö on näkyvissä meilläkin kuten blogin avauskin toteaa.

  2. Viimeksi Asevelvollisuuden lopettaneista maista Ukraina sai siitä opetuksen ei palkka armeija suojele kun siihen asti kun palkka maksetaan .
   Sellanen ei ole maan puolustusta mistään kohtaa ja vanha totuus joka ei kunnolla ole lukossa siellä on toisen maan rautasaapas terv tepivaari

 17. Jos nyt muutama äänestää jaloillaan….
  Mutta kun sama asia on edessä siellä toisessa maassa.

  1. No enpä sitä pidä pikku porukkana kun n 200-300 äänestää muka jaloillaan sellasta ei Suomen puoustusvoimissa ole ei siellä ole hevosmiesten tietotoimistolla eikä huutoäänestyksillä valtaa . terv tepivaari

Kommentoi