Åbo Akademin proffan mielestä pakolaisasioissa ollaan Suomessa menty riskirajoille

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006114759.html

22.5.2019

Professori: Suomen turvapaikkapolitiikassa ei enää kiristämisvaraa

[ isopalkkaista proffaa ei tietenkään kiinnosta, mihin Suomen kansalla on varaa.]

SUOMESSA toimitaan perus- ja ihmisoikeuksien riskirajoilla ainakin pakolaisten perheenyhdistämisasioissa, arvioi ihmisoikeusinstituutin johtaja Elina Pirjatanniemi Åbo Akademista.

Käytännössä kyse on tulorajoista, jotka on asetettu perheenyhdistämisten ehdoiksi.

”Suomessa mennään hyvin riskirajoilla. Se riippuu esimerkiksi siitä, miten tulorajoja käytännössä tulkitaan. Ne on laitettu koskemaan esimerkiksi lapsia”, Pirjatanniemi sanoo.

[Pirjatanniemelle tiedoksi, että perheeseen kuuluu yleensä kaksi aikuista ja joitakin lapsia – pakolaisten lähtömaissa lapsia ei usein ole vain joitakin vaan aika liuta.]

[ Esimerkiksi Tanskassa on tuloraja ollut käytössä useita vuosia. Muutkin pakolaisuuteen liittyvät säädökset ovat paljon tiukemmat kuin Suomessa.]

Pirjatanniemi: ”Väittäisin, että perhe on tärkeä jokaisella riippumatta siitä, mistä hän tulee. Jos ihmiset kokevat, että perheenyhdistäminen on tehty epäreilulla tavalla vaikeaksi, se voi herättää sellaista turhautumista, jota emme varmasti tarvitse.”

[ Jos vaimo ja lapset ovat selvinneet miehen lähtömaassa vuosien ajan, niin miksei mieskin – eli menköön takaisin vaimon ja lapsien luo. Tietenkin miehen tulee olla ihmisiksi k.o. maan tapoja seuraten.]

*

SISÄMINISTERIÖNperheenyhdistämiskäytäntöjä kiristävä lakiluonnos aiheutti jo vuonna 2016 poliittisen myrskyn. Erityisesti vihreät ja vasemmistoliitto pitivät esitystäjärjettömänä.

[ Kustannusten järjettömyys ei ilmeisesti kiinnosta vihervasureita. Nämä porukat ajattelevat, että kyllä suomalaisten selkä kestää …]

*

Myös valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopistosta arvioi, että kiristysten vaikutus yhdessä voi olla enemmän kuin osiensa summa.

Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen Helsingin yliopisto: ”Jos pitäisi erilaisista oikeusturvaongelmista ja asiaryhmistä nostaa esiin jokin, nostaisin ensimmäisenä ulkomaalaisasioihin liittyvät oikeusturva-asiat.”

Just’joo ..

2 vastausta artikkeliin “Åbo Akademin proffan mielestä pakolaisasioissa ollaan Suomessa menty riskirajoille”

  1. Utopian pilvilinnoissa elelevät proffat eivät reaalimaailmasta välitä.
    Voisivat aloittaa lupaamalla pääosan palkkaansa noiden elättien ylläpitoon, niin olisivat uskottavampia.

  2. Taloudellisesti Suomi liikkuu riskirajoilla etenkin vihervasemmisto&pakkoruotsittaja -hallituksen aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *