Kokoomuksen nykypäivä, 2.12.2019 . Liikettä PS, linjanne maahanmuutosta sisältää ristiriidan

Sivu 28.

– SIIS TÄMÄHÄN ON TÄYSIN VÄÄRIN! Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo istuu työhuoneessaan eduskunnan pikkuparlamentissa ja tuijottaa sitaattia Helsingin Sanomien paperilehdestä (26.10.2019). Sitaatti kuuluu näin: ”Me emme pysty jatkamaan tällaisella hyvinvointijärjestelmällä, joka kustantaa näin paljon, eikä varsinkaan siinä tilanteessa, että meille tulee lisää maahanmuuttoa”. [p.o. tulee lisää mitään osaamattomia pakolaisia. ] Sitaatin lausuja on perussuomalaisten ensimmäinen varapuheenjohtaja Riikka Purra. Orpo vaikuttaa tuohtuneelta: – Tässähän on ristiriita, koska emme pysty kustantamaan hyvinvointiyhteiskunnan tärkeitä palveluita, kuten esimerkiksi vanhusten palveluita, kun niiden tarve kasvaa, ellemme saa tänne lisää työntekijöitä. Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa. Tässä kokoomuksella ja perussuomalaisilla on aivan keskeinen näkemysero. Kokoomus ja Orpo eivät ole näkemyksineen yksin. Myös suomalaisista entistä useampi kannattaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä tai pitäisi sen vähintäänkin nykytasolla, selviää Ylen tuoreesta kyselystä. Vastustajia on viidennes.

*

Kun pakolaistsunami vyöryi Suomeen vuonna 2015, Orpo istui hallituksessa. Tsunamin aikana Orpo, Stubb ja Sipilä hokivat, että meidän (tark. suomalaisia veronmaksajia) on kannettava vastuuta. Olivatkohan herrat alkaneet epäillä tulijoiden sopivuutta Suomen työmarkkinoille? Nyt näitä ’työperättömiä’ pakolaisia yritetään palauttaa lähtömaihinsa. Jotkut tulijoista ovat onnistuneet sopeutumaan Suomen oloihin.

Kysymyksiä Orpolle : Miksi näitte pakolaisvyöryn Suomeen tuomat pakolaiset rasitteena,  josta meidän on kannettava vastuuta. Ovatko nämä pakolaiset muuttuneet Suomen huoltosuhdetta parantaviksi?

*

Riikka Purra & kumppanien olisi parasta puhua pakolaisten maahanmuutosta erotuksena työperäisestä maahanmuutosta.

Koko 2010 –luvun maahan muutto on ollut hallitsematonta, pääosin pakolaisista koostuvaa. Pitäisi miettiä miten Suomeen saataisiin osaavaa väkeä. Minimivaatimuksena olisi oltava [välttävän] englannin kielen taidon lisäksi oman kielen luku- ja kirjoitustaito.

Tosiasia on, ettei väestön määrän kasvattaminen ole tuonut pelkkää onnea missään maassa.

 

6 Replies to “Kokoomuksen nykypäivä, 2.12.2019 . Liikettä PS, linjanne maahanmuutosta sisältää ristiriidan”

 1. Tämäkö?

  No, vihreiden kansanedustajien ja ministereiden laittomuuksiin ollaan jo vissiin totuttu.

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006328595.html

  Ilta-Sanomat kertoi tänään, että Haavisto yritti painostaa ulkoministeriön virkamiestä tuomaan Syyrian al-Holin pakolaisleirin suomalaislapset Suomeen konsulikyydillä, ilman leirillä olevia äitejään.

  1. Haavisto osoitti karvansa jukisesti – tuollainen asenne on ollut jollain tavalla jo näkyvissä muutenkin.
   Haavistolle potkut välittömästi.

 2. Vuoden 2015 pakolaistsunamin aikana Orpo näytti ’vihreytensä’ – meni mukaan Sipilän ja Merkelin laulukuoroon.

  *
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006152129.html
  Kokoomuksen kulisseissa kipinöi: ”Taustalla on puuhattu jo pitkään puheenjohtajan vaihto-operaatiota”

  Antti Häkkäsestä tai Elina Lepomäestä povataan Petteri Orpon seuraajaa.
  KOKOOMUKSEN puheenjohtaja Petteri Orpo voi saada haastajia Porissa kesäkuussa 2020 järjestettävässä kokoomuksen puoluekokouksessa, IS:n haastattelemat kokoomuksen kansanedustajat arvioivat.
  *
  Vaalien lähestyessä on varmasti paikallaan muistella lähimenneisyyttä.
  Orpo 15000 – valtioneuvosto näytti tilaisuuden suorana verkkolähetyksenä

  http://valtioneuvosto.fi/live?v=/vnk/ministries/miten-suomi-vastaa-turvapaikanhakijoiden

  Video, jossa ministeri Orpo esittelee pakolaistilannetta

  http://valtioneuvosto.fi/live?v=/vnk/ministries/miten-suomi-vastaa-turvapaikanhakijoiden

  Miten Suomi vastaa turvapaikanhakijoiden määrän kasvuun?
  20.8.2015 SM

  Turvapaikanhakijoiden määrä on Suomessa kasvanut selvästi kesän aikana. Heinäkuussa hakijoita tuli 1479 – yli nelinkertaisesti viime vuoden heinäkuuhun verrattuna. Mihin toimiin Suomi on ryhtynyt hakijamäärien kasvun myötä? Sisäministeri Petteri Orpo kertoi torstaina 20.8. turvapaikanhakijoiden määrän kehityksestä ja toimenpiteistä, joilla tilanteeseen vastataan. Kommentoimassa olivat myös apulaisosastopäällikkö Matti Sarasmaa (Rajavartiolaitos), poliisitarkastaja Jukka Hertell (turvapaikkatutkinta), ylijohtaja Jaana Vuorio (Maahanmuuttovirasto) ja kotimaan valmiustoiminnan päällikkö Leena Kämäräinen (SPR).

  Valtioneuvosto näytti tilaisuuden verkkolähetyksenä
  [ toimittajien kysymykset , alusta 33:30 ]

  http://valtioneuvosto.fi/live

  Orpo : ”Ei ole semmoista maailmaa joka voisi panna rajansa kiinni.” Australialla ja USA:lle tämä on laittomien maahan pyrkivien osalta onnistunut – ainakin lähes. Ruotsikin sentään lopulta ymmärsi ottaa rajavalvonnan käyttöön. Itse asiassa Orpo tahallaan vääntelee asiaa – kukaan ei ole esittänyt rajojen sulkemista.

  Potentiaalisia Eurooppaan pyrkijöitä on maailmalla kymmeniä miljoonia. Jostain syystä tulijoista suurin osa on nuoria miehiä.

  Suomen vetotekijä:
  Orpo, eikö Suomi ole aikamoisen vetävä? Mamu-ehdokas, pakolainen saa ruoan, vaatteet, asunnon, terveyshuollon. Mihin hän käyttää saamansa 318 euroa?

  Orpo : ”Euroopassa on vapaa liikkuvuus” . Orpo ei näköjään halua kunnioittaa EU- kansalaisuutta.
  *

 3. Kokoomuksessa on aivan selkeä ongelma ymmärtää yksinkertaista matematiikkaa ja huolimatta siitä, että puolue esiintyy talousvastuullisena toimijana, ajamansa linjaukset ovat ihan kaikkea muuta.

  Itse asiassa Kokoomuksen johtava talousasiantuntija J.Vartiainen ajaa varsin sosialistista linjaa siinä suhteessa, että viimekädessä valtio maksa elatuksen.

  Kun puhutaan huoltosuhdeongelmasta, niin aivan ensimmäisenä pitää kiinnittää huomio taloudelliseen huoltosuhteeseen ja jos se pettää niin puhe muunlaisesta huoltosuhteesta on aivan yhdentekevää, kuten se Kokoomukselle vaikuttaa olevan.

 4. Vuoden 2015 pakolaistsunamin Suomeen tuonet ihmiset eivät parantaneet Suomen huoltosuhdetta, mitä Orpo ei näytä käsittävän.

  Muualla on tullut koulutettua väkeä:

  https://www.iltalehti.fi/talous/a/8a2a13f1-e1b3-4de2-8447-f0e2993baafa
  4.12.2019

  Suomi karmeasti jäljessä: Moni EU-maa saa miljardisäästöt koulutetuista maahanmuuttajista, me emme

  Koulutettujen maahanmuuttajien houkuttelu olisi kannattavaa, koska kallis koulutus on jo tehty muualla ja työntekijä tuo verotuloja.
  Keskiviikkona julkaistu selvitys paljastaa, että moni Euroopan maa on saanut runsaasti verotuloja ja säästöjä koulutusmenoissa saadessaan korkeasti koulutettua työvoimaa muista EU-maista.

  Viidentoista korkeimmalle yltäneen EU-maan listauksessa Suomi on hädin tuskin mukana, sillä se on saanut vasta neljännentoista sijan. EU:ssa on yhteensä 28 maata. Eniten koulutetun työvoiman maahanmuutosta hyötynyt on Iso-Britannia.

  Selvityksen on tehnyt kansainvälisiin muuttoihin erikoistunut yritys Movinga. Mukana tarkastelussa on kolme alaa: koulutus, terveydenhuolto sekä luonnontieteelliset ja teknistieteelliset alat.

Kommentoi