Eipä yllätä, että nämäkin suosivat osingonsaajia

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006266422.html

”HS: Rikkaita auttavan verotuen poisto kaatui keskustan ja RKP:n vastustukseen

Listaamattomien yritysten osinkojen kevyemmästä verotuksesta luopuminen kaatui keskustan ja RKP:n vastustukseen, kertoo Helsingin Sanomat. ”

Rantaruotsalaiset toki ymmärrän, kun omia etujaan pitää puolustaa.

Se, mitä kepulit tässä ajavat on hieman vaikeampaa ymmärtää, mutta kai siellä on riittävästi osinkokikkailulla toimivia veronkiertäjiä…

Jaa käyttäen:


10 Replies to “Eipä yllätä, että nämäkin suosivat osingonsaajia”

 1. Minä kun en ole minkäänlainen osingon saaja, ei minua juurikaan hetkauta.
  Tulen aivan hyvin omillani toimeen, en kadehdi rikkaiden osinkoja; pärjäilen aivan hyvin omillani. Kadehtiminen kun ei lisää senttiäkään omia tulojani.

 2. Ote k.o. artikkelista:
  Hallituksen yritystukityöryhmä ei löytänyt verotuelle mitään kestäviä perusteita, ja olisi halunnut pienentää sitä. Keskustan ja RKP:n ryhmistä tehtiin kuitenkin selväksi, ettei veroetuun saa koskea. Työryhmä päätyi siksi vain kirjaamaan sen listaansa ja toivomaan, että siihen jatkossa puututaan.
  *
  Kokoomuksen kanta jäi kuulematta, kun eivät ole hallituksessa.

  ***
  P.S.
  Joidenkin ryhmien saamien perusteettomien etujen ’kadehtiminen’ kuuluu demokratiaan. On muistettava, että jonkun saama etu on joiltakin toisilta pois.

 3. Mä en kadehdi osakkeenomistajia tms. Vaan oisihan noilta saanut valtion köyhään velkavoittoiseen kassaan tuloja. HS=Jos listaamattomien yritysten osinkoverojen huojennusta vähentäisi, se toisi valtion kassaan satoja miljoonia euroja vuosittain. Vuonna 2010 valtiovarainministeriön valtiosihteerin Martti Hetemäen työryhmä arvioi, että veroedun poistaminen tarkoittaisi yli 400 miljoonan euron lisätuloja.

 4. Osinkojen ei tarvitse olla keveästi verotettuja, yritystoiminnan sen sijaan kannattaisi olla. Pitäisi olla fiksua investoida, kallista ottaa raha ulos.

  Olen itse saanut tänä vuonna nelinumeroisen summan osinkoja, joissa on tätä veroetua. Jokunen satanen meni veroedun piikkiin.

 5. Kyse ei ole kateudesta, vaan tasapuolisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.
  Kyse on puhtaasti siitä, että kaikkien kaikki tulot olisivat tasavertaisia verotuksen suhteen eikä osinkokikkailuilla voitaisi välttää tasapuolista verotusta.

 6. Ei kai nyt mene yritystuet ja uudet osakesäästötilit onnellisesti sekaisin.

  1. Kyse ei ole kummastakaan missään mielessä, vaan siitä, että suuretkin tulot voidaan oman firman kautta kierrättää osinkoina, jolloin niistä maksetaan pienet verot verrattuna vastaavaan palkkatuloon.

 7. Osinkotulojen saamisen riskinä tai mahdollisuutena on, että voi menettää osakkeiden arvon pudotuksessa koko sijoituksensa tai suuren osan. Tai mahdollisuutena saada myös sijoitukselleen myyntivoiton luopuessaan.
  Riskin ottamien on omaa spekulointia, joten se olkoon omalla vastuulla.

  Mutta osinkotulo samoin kuin pääomatulot muutenkin pitäisi saada vastaamaan kansalaisten oikeudenmukaisuuskäsitystä, ettei pääomatuloilla päästä kikkailemaan, kun sillä puolella kukaan ei elä köyhyydessä.

 8. Listaamattomat yritykset ovat useimmiten pienehköjä, korkeintaan keskisuuria yrityksiä yhden yrittäjän tai perheen operoimia.

  Osinko yrityksestä on yksi keino, jolla yrittämisen riski ja panokset voidaan palkita.

 9. Vaikkakaan en kannata nykyisenkaltaista kikkailua, täytyy vahvasti korostaa että osingot eivät ole mitään verovapaata tuloa. Yritys on joutunut tekemään tulosta, josta se on maksanut veroja, jotta se edes voi jakaa osinkoa. Toisekseen, vain pieni osa siitä tuloksesta voidaan maksaa kevennetyllä verokannalla, leijonaosa pitää maksaa joko kovilla veroilla tai investoida.

  Aina fiksumpaa katsoa kokonaisverotuloa eikä vain yhtä kohtaa paketista. Ja suurimmat vuodot eivät ole Suomen rikkailla, vaan siinä kohtaa kun tulokset ja osingot kierrätetään ulkomaille. Verokikkailu ulkomaille on ylivoimaisesti isoin ongelma, muut ovat pikkuriikkisiä sen rinnalla. Toki pienetkin ongelmat sopii korjata.

Kommentoi