Haavisto ja Marin valehtelivat vedotessaan edellisen hallituksen iltakouluun?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006343444.html

”Hallituksen lokakuisessa iltakoulussa puhuttiin ensisijaisesti al-Holin leirin orpojen tilanteen helpottamisesta, kirjoittaa Lännen Media. Median tietojen mukaan tapaamisessa ei puhuttu kaikkien lasten eikä heidän äitiensä kotiuttamisesta tai linjattu, keitä leiriltä olisi tarkoitus tuoda takaisin.

Lännen Median mukaan ulkoministeriön toimintalinjan hyväksyminen ei tarkoittanut sitä, että sen perustella ryhdyttäisiin heti kotiuttamisiin ja asiaan oli tarkoitus palata.”

Siis Haavisto ilmeisesti valehteli ja Marin  samoin.

Haaviston on aika häipyä ja Marinkin on julkisen anteeksipyynnön velkaa.

11 Replies to “Haavisto ja Marin valehtelivat vedotessaan edellisen hallituksen iltakouluun?”

 1. Yhä selvemmäksi käy se, että hallituksella ei ole luottamusta sen enempää hallituspuolueiden kuin virkamiestenkään keskuudessa, muussa tapauksessa näimä tietovuodot eivät seuraisia toisiaan kerta toisensa jälkeen.

  Mitä tapahtuu kun tämä rytmiryhmä alkaa käsitelemään esim. sote ja sotu uudistusta?

 2. Haavisto taitaa itsekin tietää mihin valehtelu johtaa. Tässä menetettiin jo puhtoinen maine ja presidentinvaali haaveet.

 3. Katastrofihan tämä on, mutta toisaalta mitä tässä muuta hallitus voisi tehdä kun taas kierrättää ministerejä. Vaikuttaisiko se mihinkään? Ei.

 4. Iltakoulussa ei muuten päätetä ainakaan virallisesti mitään vaan valmistellaan asioita päätettäväksi. Sitä alettiin kutsua iltakouluksi kun ministerit menivät iltaisin valmistelemaan asioita.

 5. Googlettamalla maallikko saa sen käsityksen että valtioneuvoston iltakoulussa, joka on ilman perustuslaillista statusta oleva epävirallinen neuvottelukokous mihin pääministeri kutsuu kokouskohtaisesti osanottajiksi muitakin politiikan toimijoita kuin vain ministerit, on pidetty pöytäkirjaa Paasikiven 40-luvun hallituksista lähtien.

  Nämä kokouspöytäkirjat eivät – edelleen googletietojen mukaan – ole julkisia. Koska iltakoulu ei ole virallinen valtionhallinnon elin, ei sen kokousten pöytäkirjoja voida määrätä salattaviksi minkään lainsäädännön perusteella. Julkistamattomuus perustuu vain omaksuttuun tapaan. Epäilemättä hallitukset pitävät tiukasti kiinni tästä salassapitotavasta – varsinkin nyt esillä olevan kaltaisessa tapauksessa jossa hallitus on erimielinen.

  Eduskunnan, oikeuskanslerin tai tuomioistuimen on nyt murrettava hallituksen tämän pöytäkirjan salassapito ja julkaistava se.

  Tietenkin voidaan hallituksen taholta vedota siihen että koska iltakoulu on ilman perustuslaillista statusta oleva epävirallinen neuvottelukokous, on kokouksen ja koollekutsuja – puheenjohtajan, pääministerin, oma asia pidetäänkö neuvottelusta pöytäkirjaa ja julkistetaanko se. Jos hallitus näin argumentoi, on yhä selvempää ettei iltakoululla ole mitään asemaa hallituksen kannanotoissa ja päätöstenteossa. Siellä puhuttu on vain tupakkaturinaa illallisen ja kahvin ja konjakin lomassa.

Kommentoi