Mielenkiintoista asenteellisuutta ”tutkijalta”.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006174752.html

”Kansallisarkiston pääjohtajalta railakas avoin kirje, maalitauluna SS-selvitystä arvostelleet kaksi everstiä”

”Kansallisarkiston SS-selvitys otti kantaa toteamalla ”olevan ilmeistä, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset osallistuivat hyvin todennäköisesti juutalaisten, siviilien ja sotavankien surmaamiseen”.”

Eli Nuortevan mukaan on oikeaa  ”totuutta” esittää asia niin, että kaikki suomalaiset SS-vapaaehtoiset osallistuivat noihin rikoksiin.

Tosiasia lienee, että jotkut tekivät niin, mutta pääosa ei.

Nuorteva näyttää haluavan leimata kaikki jostain ideologisesta syystä.

37 vastausta artikkeliin “Mielenkiintoista asenteellisuutta ”tutkijalta”.”

  1. Syyllisyys on vaikeaa osoittaa, mutta sota on sotaa ja käskyt käskyjä raakuuksineenkin. Niitä on turha kaivaa, koska kaikki sotaan osallistuneet elivät raakuuksien keskellä.
    Miten nämä muutamat suomalaiset ss-miehet olisivat olleet tietoisia mistään suunnitelmallisesta juutalaisien tuhoamisesta ?

    Tunsi muutaman ss-miehen työelämäni alkuvaiheessa, ja he eivät sitä mitenkään peitelleet

  2. Nuorteva on tehnyt ”tutkimuksen” runsaan 70 suomalaisen ss-miehen materiaaleista ja sillä perusteella leimaa kaikki siellä olleet.
    Kuitenkaan materiaaleista ei edes pysty todistamaan niiden tekijöidenkään tehneen niitä rikoksia, koska yksityiskohdat, kuten paikat ja henkilötiedot tekijöistä puuttuvat ainakin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan.

    1. Kannattaa katsoa tosiaan ketä on ollut ”tutkimuksen” alulle panijoissa ja ”tutkijoissa” ketäpä muitakaan sieltä löytyy kuin näitä vasemmiston ystäviä…. Tuostapa ”tutkimuksesta” tulee mieleen se Stalinin ohje että: ”kun syylliset pidätetään niin todisteet kyllä rikoksista saadaan”… Tietenkin näiden vasemmisto ”tutkijoiden” mielestä on ollut rikollista jo se että on puolustauduttu aseellisesti sitä heidän ihannevaltiotaan vastaan…

  3. Tottapuhuen nämä kaikki vanhat teot, oli hyviä tai pahoja. Ne on ollut ja mennyt. Emme elä 100 vuotta sitten maailmassa tai emme voi tonkia aina samoja vanhoja paskajuttuja. Aina nähdään natseja siellä natsejä täällä, kommari siellä kommari täällä… erittäin skitsofreenista…

    Pitäisikö keskittyä tämän päivän elämään ja tämän päivän ongelmiin.

    1. Kas kun jotkut ovat kiinnostuneita historiasta. Paljon vanhempiakin asioita tutkitaan. Jopa ihan antiikin aikaisia.

  4. Tämä tutkiva emähölmö Nuorteva on tyypillinen vanha jäärä joka on jäätynyt elämässään jonnekin vuosituhannelle ja vuosikymmenelle, tälläiselle luupäälle on ihan sama puhua järkeä tai saada hänet toisiin aatoksiin koska ei usko mihinkään muuhun kuin omiin tarinoihin, näitä jääriä on pitkin Suomea monessa torpassa, paras seura tälläisille on yksinpuhelu peilin edessä ja itsensä kehuminen.

    Nyt iskevät everstit – väittely suomalaisista SS-miehistä jatkuu tulikivenkatkuisena https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006175399.html

  5. Kun ottaa huomioon mitä SS teki niin olisi aika sinisilmäistä uskoa, etteivät suomalaiset SS-miehet joutuneet tekemään samaa. Tutkimuksesta todetaankin, että todennäköisesti. Olisitko sitten pitänyt lisätä, että ”ainakin osa miehistä”? Nyt puhutaan koko pataljoonasta, mikä on herättänyt närää. Toisaalta koko pataljoonasta puhuminen ei välttämättä tarkoita joka ukkoa. SS-divisioona Vikingistä on vielä jäljellä venäjän kielistä lähdeaineistoa jota ei kiireen takia tutkittu tehtyyn tutkimukseen. Kuva voi siis vielä täydentyä.

    1. Venäläinen lähdeaineisto on äärimmäisen epäluotettavaa. Piste.

      Huomautan uudelleen, että EI ole esitetty todisteita yhdenkään suomalaisen SS-miehen tehneen sotarikosta, tms.

      Heti Jatkosodan jälkeen erittäin monia suomalaisia sotilaita syytettiin – ja syyttömänä vangittiinkin väärien ilmiantojen perusteella. Fakta.

  6. Naurattaa nämä ”tutkijat” jotka tekee hyvin raflaavia päätelmiä ja julkistavat niitä määräajoin, olisiko kukaan kuullut tälläisestä Nuoretevasta, ei kukaan, nyt pääsi SS väitteillään lööppeihin.

    Onhan mm Viro palkinnut tälläisen Suomea pilkkaavan henkilön, hän on Viron Valkoisen Tähden ritarikunnan ritari (2001)

    Näitä ”Nuortevia” jotka olevinaan tietää Suomesta kaiken on muitankin, helppo on huudella ja syyttää kaikkia suomlaisia SS miehiä kun einsimmäistäkään ei ole tuomittu tai todistettu jotta olisivat sotarikoksia tehneet….

  7. Kumma kyllä kun ss-div. Wikingin komentaja Steineriä ei huomattu syyttää edes Nurnbergin ”oikeudessa” mistään sotarikoksista… Toisaalta sinne syytettyjen penkille joutumiseksi riitti että olit häviäjien puolella….

    1. Felix Steiner oli erittäin suosittu divisioonankomentaja alaistensa keskuudessa, sillä hän piti alaistensa puolta voimakkaasti viimeiseen saakka.

  8. Tässä on lista nimien kanssa, lista sotasankareista, tälläiset ”tutkijat”jotka näitä nyt rauhan aikana mollaa ei pärjäisi päivääkään SS koulutuksessa saatikka rintamalla, näistä samoista taistelijoista oli suuri hyöty vuoden 1944 torjuntataisteluissa.

    https://www.genealogia.fi/hakem/luettelo065s.htm

  9. En ota kantaa – asiaan perehtyminen vaatisi todella paljon aikaa.

    Yksi asia tässä särähtää korvaan: .. riippumattoman selvityksen .

    Hmm.. aina kun jonkin ihmisen tai organisaation väitetään olevan täysin riippumaton (puolueeton?), niin minussa herää epäilys, että mistä niitä riippumattomia löytyy?

    ***
    https://arkisto.fi/fi/kansallisarkisto/hankkeet/selvitys-suomalaisista-ss-miehist%C3%A4

    Selvitys suomalaisten SS-miesten osallisuudesta juutalaisten ja siviilien surmaamiseen vuosina 1941–1943

    Kansallisarkisto toteutti selvityksen suomalaisten SS-vapaaehtoisten osallistumisesta siviilien, sotavankien ja juutalaisten surmaamisiin 1941–1943. Selvitys luovutetiin valtioneuvoston kanslialle ja julkistettiin 8.2.2019. (Selvityksen ja sen liitteet löydät tämän sivun lopusta.)

    Valtioneuvoston kanslia on antanut Kansallisarkistolle tehtäväksi suorittaa riippumattoman arkistoselvityksen suomalaisten SS-miesten osallisuudesta juutalaisten ja siviilien surmaamiseen vuosina 1941–1943. Hanke perustuu Simon Wiesenthal -keskuksen johtajan Efraim Zuroffin tasavallan presidentti Sauli Niinistölle osoittamaan pyyntöön selvittää tätä kysymystä. Tasavallan presidentin kanslia ilmoitti, että Suomi tulee toteuttamaan riippumattoman selvityksen asiassa.

    1. Eikös se mene niin kun ”oikeisto” tutkii se on riippuvainen omista tiedoistaan ja kun ”vasemmisto” tutkii tilanne on sama ja kumpikin haukkuu toisensa, keskellä ei saa olla koska silloin ei kuulu ”mihinkään”. Toisinsanoen kukaan ei ole koskaan oikeassa, varsinainen oksennuspulla…

    2. Riippumattomassa selvityksessä olisi todettu, että aineisto viittaa, että jotkut ovat saattaneet tällaiseen osallistua, mutta todisteirta sellaisesta ei löydy.
      Nuorteva on tässä mielessä täysin riippuvainen jostakin ideologiasta ja tulos viittaa jonkinlaiseen vasuriin.

  10. Jos samassa virkkeessä sanotaan ”on ilmeistä” ja ”hyvin todennäköisesti”, annetaan samalla ymmärtää, että faktatietoja ei ole, mutta ei ”savua ilman tulta” ja niin päin pois.

    Herää kysymys miksi tutkia ja miksi paljastaa asioita, joista ei ole varma? Meinaan että kun samasta aiheesta eli toisesta maailmansodasta on vähän tutkittuja, tai ainakin vähän julkistettuja tietoja, joiden kohdalla ei tarvitse sanoa ”on ilmeistä” ja ”on hyvin todenäköistä”. Tarkoitan sitä kun puna-armeija raiskasi matkalla Berliiniin kaksi miljoonaa saksalaistanaista, joista 200 000 Berliinissä. Ja sitä kun liittoutuneiden pommituksissa kuoli enemmän siviilejä kuin ”laki salii”. ja myös sitä, että myös liittouneiden sotilaat raiskasivat ruman määrän saksalaisnaisia Saksan maaperällä.
    Tuskinpa kaikki raiskatut naiset olivat Hitlerin ja kansallissosialismin kannattajia kuten eivät olleet kaikki Saksan miehetkään. Muistelen että saksalaiset itse yrittivät salamurhata Hitlerin, mutteivät valitettavasti onnistuneet.
    Tämä kommentti sen vuoksi, että minua kyllästyttää puna-armeijan ja liiuttoutuneiden tekemien sotarikosten hyssyttely.

    1. Suomalaisnaisten pitäisi olla tyytyväisiä suomalaisten sotilaiden aikaansaamista suurenmoisista torjuntavoitoista. Niiden ansiosta ryssät eivät päässeet raiskaamaan, ryöstämään ja murhaamaan Suomessa kuin vain hyvin vähäisessä määrin.

  11. Antony Beevor (synt. 1946) on brittiläinen historioitsija ja kirjailija. Hänen tunnetuimmat teoksensa ovat ”Stalingrad” ja ”Berliini 1945”.
    Toki sotahistorioiotsijoita on vaikka hyrymykke, mutta Antony Beevorin näkemyksiin olen tutustunut ainoastaan internetissä. Asia korjaantuu jahka käyn seuraavan kerran kirjastosssa.

  12. HS pääkirjoituksessa=HS pääkirjoituksessa=Tutkimuksen lähteistä merkittävimpiä ovat SS-vapaaehtoisten päiväkirjat. Päiväkirjamerkinnät osoittavat kiistatta, että suomalaiset tiesivät saksalaisten tekemistä joukkosurmista. Vähemmän faktoja on tarjolla siitä, missä määrin suomalaiset itse osallistuivat surmaamisiin. Tästäkin on päiväkirjoissa viitteitä.

    Omaiset kokevat tutkimuksen häpäisevän isiensä muiston ja aiheuttavan mielipahaa elossa oleville vapaaehtoisille. Se ei ole tutkimuksen tarkoitus.

    Vapaa historiantutkimus nostaa esiin faktoja menneisyydestä. Vain niiden kautta ymmärrämme myös, kuinka korvaamattoman uhrin sotiin osallistuneet antoivat vapaan isänmaan eteen.

  13. [Jotkut] ”..osallistuivat hyvin todennäköisesti..”

    ”On kuitenkin todettava, että käytössä ollut lähdeaineisto ei anna riittävän yksityiskohtaisia tietoja yksittäisten tapahtumien tarkaksi arvioimiseksi.”

    Yllä olevasta käy selväksi, ettei ’tutkijoilla’ ole mitään näyttöä suomalaisten osallistumisesta juutalaisten teloittamiseen.

    ***
    Kun lukee tiivistelmää selvityksestä, niin havaitsee, että suurin osa tekstistä liikkuu asiasta sivussa.

    ***
    https://arkisto.fi/uploads/Arkisto/2.pdf

    Suomalaiset SS-vapaaehtoiset ja väkivaltaisuudet juutalaisia, siviilejä ja sotavankeja kohtaan Ukrainassa ja Kaukasuksella 1941–1943

    Tiivistelmä Kansallisarkiston selvityksestä:
    Lars Westerlund, The Finnish SS-volunteers and atrocities against Jews Civilians and Prisoners of War in Ukraine and the Caucasus Region 1941–1943 Euro

    Ote:

    Kysymys suomalaisten osallisuudesta juutalaisten, siviilien ja sotavankien surmaamiseen nousi esille tammikuussa 2018 Simon Wiesenthal-keskuksen johtajan pyydettyä tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä valtiollista selvitystä asiasta. Valtioneuvoston kanslia rahoitti tasavallan presidentin pyynnöstä Kansallisarkiston toteuttaman selvityshankkeen, jonka tulokset on esitetty professori Lars Westerlundin kokoamassa raportissa The Finnish SSvolunteers and atrocities against, Jews, Civilians and Prisoners of War in Ukraine and tha Caucasus Region 1941–1943 (SKS & Kansallisarkisto 2019) sekä sitä täydentävissä erillisissä selvityksissä, jotka on asetettu vapaasti saataville Kansallisarkiston kotisivulla.

    Selvityksen perusteella on ilmeistä, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset osallistuivat hyvin todennäköisesti SS-Divisioona Wikingin eri yksiköiden suorittamiin surmaamisiin ja väkivaltaisuuksiin niin juutalaisia kuin siviilejä ja sotavankejakin kohtaan vuosina 1941– 1942. On kuitenkin todettava, että käytössä ollut lähdeaineisto ei anna riittävän yksityiskohtaisia tietoja yksittäisten tapahtumien tarkaksi arvioimiseksi. Päiväkirjoista ja muista asiakirjoista ei yleensä ilmene sitä, kuka toimi käskynantajana eikä liioin sitä, ketkä kaikki osallistuivat surmaamisiin tiedossa olevissa tapauksissa. Selvää on, että käskynantajat olivat kesän 1941 hyökkäyssodan alkuvaiheessa sodassa saksalaisia upseereita, sillä suomalaiset eivät muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta olleet saaneet sotilasarvoaan vastaavaa asemaa SS-Divisioona Wikingissä.

    1. ”Selvää on, että käskynantajat olivat kesän 1941 hyökkäyssodan alkuvaiheessa sodassa saksalaisia upseereita”

      Suomalaiset eivät edes olleet sodan alkuvaiheessa rintamalla, vaan erittäin kovassa koulutuksessa kaukana sodasta. Vasta joulukuussa 1941 he olivat rintamalla tai edes siihen verrattavissa tehtävissä.

  14. HS=Kiista tutkimuksesta, joka koskee suomalaisia SS-joukkoihin liittyneitä vapaaehtoisia, on ottanut uusia kierroksia. Kansallisarkiston pääjohtaja kertoo saaneensa asian johdosta jopa uhkaavaakin palautetta.

    ”En kuitenkaan lähde niitä tarkemmin erittelemään”, sanoo johtaja Jussi Nuorteva. Hänen mukaansa uhkaavia palautteita on tullut sekä nimellä että nimettömästi.

    ”En itse ota niitä kovin vakavasti”.

    Nuortevan mukaan uhkaavat palautteet eivät vaikuta niin sanotulta maalituskampanjalta vaan ovat yksittäisiä. Uhkauksia on arvioitu yhdessä poliisin kanssa, Nuorteva kertoo.

  15. Jos Suomessa joku saa uhkaavia palautteita, se ei tarkoita yleensä uhkaa. Toista olisi jossakin ’kuumemman veren’ maissa.

    Muuten miten nämä uhkaukset on ymmärrettävä raportin luotettavuuden kannalta?

  16. Varsin suuren joukon suomalaisia punikoiksi leimaa myös ” Putkisen selvitykset”

    1. Päinvastoin, minä olen kirjoittanut esimerkiksi Suomen Vapaussodasta, että siihen osallistui Venäjän puolella, Venäjän yllyttämänä ja Venäjän aseistamana varsin pieni osa suomalaisista – jopa pieni osa suomalaisista punaisista.

      Merkittävä osa suomalaisista punaisista ei noussut ase kädessä kapinaan Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan. Kuitenkin osa punikeista nousi – se oli maanpetos.

      http://jput.fi/Vapaussota.htm

  17. Merkittävä osa suomalaisista punaisista ei noussut ase kädessä kapinaan
    Ei osalllistunut ei. Ei myöskään Antti Rinne tai Paula Lehtomäki jotka olet julistanut punikeiksi.

    1. En kyllä ole huomannutkaan, etä Putkinen olisi heitä siitä syyttänyt…
      Sinänsä tuli mieleen, että tosiasioiden pohjalta vapaussotaa voitaisiin nimittää myös ”kolmen prossun kapinaksi”..

    2. En tietääkseni ole nimittänyt kumpaakaan yllä mainittua henkilöä punikiksi. Todista väitteesi tai olet valehtelija.

      Rinne on Ay-mafian edustaja. Lehtomäki on tunnetusti venäjämielinen. Tosiasioita ei voi kumota.

  18. M
    ainitut virkamiehet hoitavat vastuulista virkaansa Suomen lakien mukaan.Uskoakseni eivät huomio Varkaustelaisten huru-ukkojen mielipiteitä.

  19. Antti Rinne ei vielä ole kauankaan hoitanut pääministerin tehtäviä, niin on ehkä aikaista arvioida kuinka vastuullisesti hän toimii.
    *
    No niin,

    https://www.verkkouutiset.fi/is-sdpn-antti-rinteella-kaksi-vanhaa-rahasotkua-17763/

    Sdp:n puheenjohtajaksi pyrkivän Antti Rinteen taannoisissa raha-asioissa on ollut epäselvyyksiä.

    Wikipedia kertoo: [ käräjäoikeus tuomitsi – hovi kumosi ..]

    Vauhdituslakkojupakka

    Työnantajat saattoivat asian myöhemmin poliisin tutkittavaksi, ja sitä käsiteltiin syyskuussa 2011 Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus katsoi puheenjohtaja Rinteen henkilökohtaisesti syyllistyneen rangaistavaan tekoon, josta hänelle määrättiin 20 päiväsakkoa sekä 11 000 euron oikeudenkäyntikulujen korvausvelvollisuus.[25] Yhtiöt vaativat rangaistukseen tuomitsemisen lisäksi Rinteeltä ja TU:lta yhteisvastuullisesti yhteensä noin 600 000 euron vahingonkorvauksia. Yksityisoikeudelliset vaatimukset erotettiin kuitenkin käsiteltäväksi omassa oikeudenkäynnissään. Rinne teki oikeudenkäyntikuluvaatimuksesta kantelun vastapuolen asianajajasta asianajajaliittoon ja ilmoitti tyytymättömyytensä käräjoikeuden tuomioon. Joulukuussa 2012 Helsingin hovioikeus kumosi Rinteen sakkotuomion laittomista lakoista.[26] 2014 korkein oikeus piti hovioikeuden päätöksen voimassa ja totesi etteivät jäsenyritykset ole asianomaisia tapauksessa vaan syyteoikeus olisi kuuluneet työriidan neuvotteluosapuolena toimineelle Teknologiateollisuus ry:lle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *